já bych byl pro, ale co když mi EU přikáže ekologickou likvidaci
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni... Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky" Jan Hřebejk
A považ, že při provozu na pozemních komunikacích budeš muset mít gumové obutí a ne železné. Diktát EU? Totalita? A co bioplyn z výfuku, kde tak asi seženeš emisní povolenku? A kde najdeš v okolí bydliště odborně proškolený personál na údržbu a opravy?
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. '' Alexander III. Makedonský
zlatá doba kamenná, dneska sou to samé novoty - kolo, koně, co příjde pak, chraň nás pánbůh
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni... Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky" Jan Hřebejk
mimochodem - před ne dlouhou dobou byly jediné solární panely ty v kosmu na družicích, dneska je má kdejaký indián na zádech při sbírání rýže stejně tak se časem rozšíří i elektroauta
Až se trochu víc rozjede mobilní měření emisí tak budu koukám rád, že jsem se nezbavil staré Feldy (na poslední STK jsem na ty výsledky měření taky docela zíral): https://medium.seznam.cz/clanek/jindric ... ro-6-69030
S těma emisema u Feldy je to krásná pohádka. Pán si vytáhl nějakou, bůhvíjakou hodnotu. Ale na emisích se toho měří víc, stačilo tam vyfotit protokol. Ale to už by nebyla taková pohádka. A to pominu to, že jezdit dneska ve Feldě je hazard se životem...
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství... Jsem tým Foltýn: „Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Ty hodnoty povolených emisí ukazují, že si ten článek o tý Feldě pán vymyslel...
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství... Jsem tým Foltýn: „Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Máte pravdu v tom, že z článku to mohlo vyznět, že Felda může splňovat Euro 6 po všech stránkách - ale pravděpodobně byla myšlena jen hodnota CO. Napsáno to bylo neobratně - těžko říct, jestli záměrně.
Hodnoty z měření emisí z roku 2022 mojí Feldy 1,3mpi (r.v.1999):
800ot. CO - 0,02 (limit max.0,50) CO2 - 14,02 HC - 14(ppm) O2 0,31 COcorr 0,02 NOx (ppm) 0
2540ot. CO - 0,03 (limit max.0,30) CO2 - 14,21 HC (ppm) - 17 O2 - 0,07 COcorr 0,03 NOx (ppm) - 0
Myslím, že tabulka z toho článku z roku 2021 ohledně specifikace Euro1-6 se snad moc nezměnila. Je tam ale měřeno CO v gramech na ujetý kilometr. Na měření emisí je CO v (ppm) Stejně je to u hodnot HC.
U Feldy (ročník 1999) vzhledem k roku výroby u emisí prakticky řeším jen hodnotu CO.
Pán ve svém článku tvrdí, že má ta Felda NIŽŠÍ emise než auta s normou Euro 6. A to zkrátka není pravda. Pokud srovnáváme srovnatelné objemy samozřejmě. I když i moje atmo 2.5 má ty emise nižší než třeba ta Vaše Felda. Vrchol amatérismu je, že uvádí jakousi hodnotu o které nenapíše co to vlastně je. Článek mi vyznívá tak, že vůbec nešlo o to sdělit výsledek emisí, ale plivnout si na Euro normy a elektromobilitu...