Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

body ze zahraničních akcí

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: body ze zahraničních akcí

Příspěvekod Petr3342 » 28 dub 2024, 21:47

Rostislav Axmann píše:Martine, já to pořád chápu tak, že členové Štefánika jsou "jakoby" členy SPL Liberec a kde se soutěž koná je v podstatě jedno při splnění povinností NSA. Neděláme bouři ve lžičce vody?

Ne, kluby to budou pořádat spolu. Tak jako spoustu soutěží u nás, kde je jeden spolupořadatel ze svazu a druhý ne... namátkou Jihlava, Prostějov, ...
Je to jen snaha nabídnout modelářům víc možností, kde ty body nabrat.
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 dub 2024, 21:56

Netahej sem národnostní otázky prosím. Kluky znám, nic proti nim osobně nemám, jen nedokážu pochopit proč. Soutěží s postupovým statusem bylo v ČR docela hodně, aspoň vloni se to nakonec po bídném začátku projevilo v dostatečné míře. Dle seznamu modelářů jenž splnili koeficient. Jedna soutěž v SR kam jezdí nějaké menší procento modelářů z ČR to asi nevytrhne. Nechci se v tom štourat do podrobností, jen mě prosím normálně vysvětli co za tímhle stojí (tomu rozšíření možností nějak nevěřím).
Trochu mě vadí že si Pavel něco upekl s Ďurem, žádný z klubů SMČR nebyl informnován, že taková myšlenka je a probíhají jednání a rovnou se to vylepí na zeď jako velké oznámení. To se z mého pohledu nedělá. Co se dozvíme příště jako překvapení?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 28 dub 2024, 22:15

[quote="Martin Černý 'Černoch'"][/quote]

Já v tom nic než rozšíření možností nevidím. Jestli mají pořádající kluby něco mezi sebou, to je mi upřímně jedno. Po svazu nic nechtějí a svaz jim na to nic nedá.

Pokud neuvedeš nějaký konkrétní problém, než jen že něčemu nevěříš, dál se v tom babrat nebudu.

A pevně věřím, že tím "co za tím stojí" nemyslíš, že bych z toho měl mít něco já osobně. Protože to bys mně teda ale fakt urazil a naštval.

Jo a taky si nemyslím, že by kluby musely ostatní žádat o povolení pořádat soutěž. Vám do toho přece taky nikdo nemluví. Klidně se domluvte s nějakým klubem v německu či rakousku, já budu mít z další mezinárodní spolupráce jen radost.
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 28 dub 2024, 22:46

Martin Černý 'Černoch' píše:Netahej sem národnostní otázky prosím. Kluky znám, nic proti nim osobně nemám, jen nedokážu pochopit proč. Soutěží s postupovým statusem bylo v ČR docela hodně, aspoň vloni se to nakonec po bídném začátku projevilo v dostatečné míře. Dle seznamu modelářů jenž splnili koeficient. Jedna soutěž v SR kam jezdí nějaké menší procento modelářů z ČR to asi nevytrhne. Nechci se v tom štourat do podrobností, jen mě prosím normálně vysvětli co za tímhle stojí (tomu rozšíření možností nějak nevěřím).
Trochu mě vadí že si Pavel něco upekl s Ďurem, žádný z klubů SMČR nebyl informnován, že taková myšlenka je a probíhají jednání a rovnou se to vylepí na zeď jako velké oznámení. To se z mého pohledu nedělá. Co se dozvíme příště jako překvapení?

Ahoj Martine,

Tvoje obavy sú úplne zbytočné, Pavel nič neupekl, ani nikto ďalší zo zväzu. Celé to bol môj nápad a výhradne moja iniciatíva. Pozeral som tu na fóre tohtoročné súťaže a pri Beskyd model kitshow som si všimol, že súťaž sa stala postupovou vďaka spoluporiadaniu klubom z Chodova. Vtedy som dostal nápad, že keby našu súťaž spoluporiadal nejaký klub ktorý je v SMČR, možno by sa tiež mohla stať postupovou. Keďže s Pavlom občas komunikujem Váš aj náš bodovací systém a s chalanmi z SPL máme dobré vzťahy, oslovil som ho s týmto nápadom, či by nás nezastrešili a to som chcel ešte stihnúť tento rok, ak by sa to dalo, lebo v Koprivnici to tiež dali vedieť len 25 dní pred konaním súťaže. Chalani z SPL sa dohodli, že to podporia a oslovili s tým predsedníctvo. Na odpoveď som netrpezlivo čakal do tohto utorka, až som nakoniec volal Pavlovi. Odpoveď bola, že nápad je to síce dobrý, ale práve pre obavy z reakcie a podozrievania ( ako vidím úplne oprávnené ) to zamietajú, ale že by sme to mohli skúsiť na budúci rok s tým, ýe sa to hneď teraz oznámi. Nakoniec som ešte písal Petrovi Filipovi, kde som sa ho snažil presvedčiť, ale mal argumenty ktoré som chápal a teraz vidím, že veľmi dobre vedel o čom mi hovorí... Išlo mi čiste o to pritiahnuť na našu súťaž kvalitných českých modelárov, najmä takých čo preferujú bodovačky a zároveň im tak umožniť získať postupové body, aby napríklad mali o dôvod viac, prísť sa ku nám pozrieť. Takže naozaj za tým nič nehľadaj. Mrzí ma, že hneď za všetkým hľadáte len to zlé a to čo je na tom celom pozitívne, Vás v podstate ani nezaujíma.... :(
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 dub 2024, 22:59

Že by jsi z toho případně něco měl si nemyslím. To můžeš být v klidu. Informovat ostatní kluby, že probíhají taková jednání s pořadateli zahraniční soutěže bych považoval za slušnost.

Ďuro, opakuji, není to nic proti tobě ani tvým kolegům či Vašemu klubu. Spíš bych čekal komunikaci ze strany našeho vedení vůči nám ostatním. Z předchozích příspěvků jsi mohl vidět, že se ozvali i další osoby, ne jen já. Dál se v tom také štourat nebudu. Je rozhodnuto, tak Vám můžu popřát jen štěstí a budoucnost ukáže.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 28 dub 2024, 23:36

Martin Černý 'Černoch' píše:Že by jsi z toho případně něco měl si nemyslím. To můžeš být v klidu. Informovat ostatní kluby, že probíhají taková jednání s pořadateli zahraniční soutěže bych považoval za slušnost.

Ďuro, opakuji, není to nic proti tobě ani tvým kolegům či Vašemu klubu. Spíš bych čekal komunikaci ze strany našeho vedení vůči nám ostatním. Z předchozích příspěvků jsi mohl vidět, že se ozvali i další osoby, ne jen já. Dál se v tom také štourat nebudu. Je rozhodnuto, tak Vám můžu popřát jen štěstí a budoucnost ukáže.

Martine ja viem že nič proti nám nemáš, veď ani nemáš mať čo.... :grin: a chápem, že už sa za tie roky fungovania SMČR udialo všeličo, takže istá dávka nedôvery a opatrnosti je tu na mieste. Ale musím sa Vášho vedenia zastať. Jednali korektne a ústretovo, ale zhodli sa jednohlasne, že tento rok určite nie a ja som bol ten, čo tlačil na pílu, že by bolo fajn, dať to už tento rok. Zrejme aj preto, že vedeli že mi na tom záležalo a nevyhoveli, riešili to cestou oznámenia a odporúčania ešte hneď teraz, pred našou súťažou a teda rok aj tri týždne pred budúcoročnou. Takže verím, že už toto riešiť viac netreba. Ale kľudne by som si dal debatku o tom, či nehľadať cestu ako oficiálne umožniť zahraničným zúčastniť sa mistráku... Lebo dostal som správu, kde to vyzerá, že po rokoch čo ku Vám na mistrák pravidelne chodíme, tento krát utrieme hubu... :roll:
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ladous » 29 dub 2024, 14:23

Koukám, kolik humbuku taková blbost vyvolala.

Abych řekl pravdu, podobně jsem byl překvapený, když loňské jednorázové mistrovství republiky uspořádali lodní modeláři v Polsku. V jednom sále ve stejném čase proběhlo jak mistrovství ČR, tak mistrovství Polska. Nikomu to nevadilo a těžily z toho obě strany, když se pořadatelé mohli podělit o náklady na rozhodčí, pronájem sálu apod. Aby to nevyznělo špatně: Překvapil mě pouze ten nápad, jelikož do té doby jsem si neuměl představit, že by nějaká česká, natož takto vrcholná soutěž českého svazu, mohla probíhat v cizině. Člověku taková věc sundá klapky z očí. A to je dobře.
S pozdravem
Ladislav Douša (ladous)
ladous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peje.modely » 19 kvě 2024, 10:28

Já si myslím, že je to úplně jedno. Pokud se například v Polsku rozhodne ,,Klub Przyjaciół Modeli Plastikowych Poznań,, pořádat výstavu (soutěž)
a domluví se s kterýmkoliv klubem v ČR, že se do propozic napíše že tento český klub je spolupořadatelem, tak v tom případě se jedná o nominační soutěž.
A to se nikdo z klubu z ČR nemusí vůbec angažovat. V propozicích je uvedeno že je spolupořadatel a tím je nominační soutěž uznána.
Stejně je to i tady v ČR. Alois Vomáčka si v hospodě na vsi uspořádá vlastní soutěž, zaštítí ho kterýkoliv klub v ČR a soutěž je nominační.
Pokud se splní podmínky 4x2, tak proč ne.
Koza se nažere a vlk zůstane celý :)
Je to taková naše divočina, ale pokud NSA chce takto fungovat, proč jim to neumožnit.
To samé v bodovacím systému. Za ocenění 5 bodů, proč ne, tak se bude oceňovat a sbírat body. Vyhlásíme zvláštní ceny v různých kategoriích a NSA dostane
tolik bodů, že budou spokojeni. Nejsme sportovní odvětví, kde nepadají rekordy. Jsme takové krasobruslení. Někomu se model líbí, někomu ne a body a ceny se udělí.
Donedávna na MČR mohl kdokoliv a nebylo moc narváno. V některých kategoriích dokonce tak málo, že ani ten kdo tomu věnoval čas nemohl být MR, protože ostatní
nepřijeli. Jak to bude letos. Někdo se kvalifikuje třeba do ponorek, ale bude tam sám a titul zase nezíská. Když už po někom chci aby jezdil a nominoval se,
tak by měl mít na umístění nárok.
peje.modely

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na SMCR- IPMSCZE