rozhodl jsem se, že budu brázdit daleké vody Pacifiku a Atlantiku. První lodí v mém seznamu je japonská chlouba námořnictva Yamato od firmy Tamiya. Loď mám již rozdělanou, je to spíš takový noční koníček. Se stavbou bych si chtěl opravdu vyhrát i vzhledem k měřítku 1/350. Předem říkám, že jsem štětečkář a pořizování airbrushe do budoucna neplánuji. Větší plochy mám v plánu stříkat spreji, ale jinak vše ostatní budu barvit štětcem. Tak snad se stavba bude zatím líbit a uvitám i cenné názory a rady (ty hlavně je to má první loď v takovém měřítku). Yamato jsem si vybral, protože to je nejkrásnější loď 2. světové války, která skončila smutným potopením a zemřelo na ní mnoho japonských námořníků. V plánu mám i model doplnit o figurky, vytvořit na palubě bojový poplach, nebo ranní nástup námořníků a úklid na palubě. Nechal jsem se inspirovat jedním modelářem z Japonska, ale ten již svá videa smazal, což je škoda, jeho práce byla opravdu super.
Yamato 1/350
Výrobce: Tamiya 78030
Doplňky: 2x set od Eduarda, dřevěná paluba Artwox + figurky japonského námořnictva
Barvy: Humbrol, Revell, Tamiya - štětec syntetika
odkaz: http://www.tamiya.com/english/products/78030yamato/index.htm
Foto:

Momentálně jsem začal lepit můstek s komínem, do konce týdne bych chtěl přidělat palubu k lodi a nalepit dřevěnou palubu. Zamaskovat jí páskou a snad za 14 dní se již pustit do barvení lodě. Práce s lepty zatím jde, ale co jsem slyšel Eduard není nejlepší výrobce, ale zatím si nestěžuji. Jedině z čeho mám noční můru, jak lepty vždy správně vytvarovat do kruhu, to bude oříšek.

Právě pracuji na:
Yamato 1/350 - Tamiya 2013
Yamato 1/350 - Tamiya 2013