Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nominační přehled pro rok 2024

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Nominační přehled pro rok 2024

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 07 úno 2024, 16:19

Martin Černý 'Černoch' píše:Zdeňku , právě že jsem četl vše, někdy i dvakrát abych si ověřil že vidím dobře a chápu správně. (:)

No pak nechápu, proč potom rejpeš do mne.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 07 úno 2024, 16:36

Habouji píše:Mě přijde, že tu někteří jedinci jsou jako zaseknutá deska. Petr tu řekl že ono jméno prověří ale až bude mít hotovou pracovnu. Ta lež, že se špatně přečíslovalo a že je v tom bordel taky není pravda, ale nevadí 100 opakovaná lež se možná stane pravdou.
A do donucení pořadatelů si někteří z vás představují jak? Mimochodem posílat výsledky soutěží na svaz u klubů pod SMČR je tu už poměrně dlouho to že se nedodržovalo a nevyžadovalo je věc druhá.
A k tomu pozdnímu poslání výsledku jednou je tu nastaveno do kdy se musí poslat. Proč to většině nedělalo problém a některé kluby to poslali druhý den a někdo se do toho limitu nevešel?

Jsi mimo. Nic o tom nevíš.
Doporučuji diskuzi na Seznamu, tam zapadneš.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Habouji » 07 úno 2024, 17:21

Dovolím si tě opravit, vím o tom dost. Ale chápu došli argumenty tak se uchylujeme k pasivní agresivitě. . .
Habouji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Huryta Pavel » 07 úno 2024, 18:01

Zdenku ,
když nevíš komu odpovídáš tak to nedělej. Minimálně je to také koordinátor jako ty .Takže přehled má a staral se o svoje dost poctivě . Moje osobní zkušenost.
Svojí neaktivitu chceš hodit na svaz.
Tuším o koho z tvém klubu jedná a proč nemohl jednoduše nabrat body třeba minulém MR .
Pokud je to ten nejmenovaný tak za mě byl mohl dost divokou kartu, důvodů by se našlo hodně .Minimálně jeho letité reprezentování a modelářské úspěchy.
Ale né proto, že teď kopeš. Trochu pozdě jsi se probudil hochu.
Jako koordinátor jsi jednoznačně selhal.
Jsem členem SPL Liberec 8-)
Huryta Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 08 úno 2024, 08:17

Do týhle diskuse přispívám snad podruhý, ale udělám to. Sleduju občas nominační výsledkovou tabulku pro mistrák. Body pro účast na letošním mám splněný - i s pomocí loňskýho mistráku v Liberci, takže s tímhle jsem v pohodě. S čím ale nejsem v pohodě je to, že v tabulce mi lítá cca 10 - 15 bodů a rád bych je tam viděl všechny (chápu, že všechny moje body nejsou z nominačních soutěží, takže součet bodů pro mistrák může bej jinej, než cekovej počet bodů). Když se přihlašuju přes internet do soutěží, tak vždycky uvádím i číslo licence z kartičky od svazu, takže si nemyslím, že by vznikla chyba v tom, že jsem někde neuved číslo licence (nebo jak to nazýváte). A řekl bych, že v tomhle je jádro pudla a to je to, na co tady chevy a Renda a další poukazujou. Prostě chci, abych měl body v tabulce v pořádku. A jak to zařídit? To už netuším. Jak je možný, že organizátor soutěže nedodá včas výsledky na svaz?
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 08 úno 2024, 08:37

Elvis034 píše:Do týhle diskuse přispívám snad podruhý, ale udělám to. Sleduju občas nominační výsledkovou tabulku pro mistrák. Body pro účast na letošním mám splněný - i s pomocí loňskýho mistráku v Liberci, takže s tímhle jsem v pohodě. S čím ale nejsem v pohodě je to, že v tabulce mi lítá cca 10 - 15 bodů a rád bych je tam viděl všechny (chápu, že všechny moje body nejsou z nominačních soutěží, takže součet bodů pro mistrák může bej jinej, než cekovej počet bodů). Když se přihlašuju přes internet do soutěží, tak vždycky uvádím i číslo licence z kartičky od svazu, takže si nemyslím, že by vznikla chyba v tom, že jsem někde neuved číslo licence (nebo jak to nazýváte). A řekl bych, že v tomhle je jádro pudla a to je to, na co tady chevy a Renda a další poukazujou. Prostě chci, abych měl body v tabulce v pořádku. A jak to zařídit? To už netuším. Jak je možný, že organizátor soutěže nedodá včas výsledky na svaz?

V tabulce jsou body za každou soutěž, i soutěže, kde body nebyly přidělovány.
Pokud máte pocit, že na některé soutěži, kde body udělovány byly, Vám nějaké chybí, popište mi problém do sz, provedu kontrolu.

Edit:

ale jak o tom tak přemýšlím, není toto
Elvis034 píše: všechny moje body nejsou z nominačních soutěží
odpovědí?
jestliže akce nebyla nominační, nejsou z ní body, a tyto neexistující body tedy logicky nemohou v součtu chybět...
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 09 úno 2024, 19:05

Tak jsem si to tu pěkně pročetl a upřímně moc nechápu o co některým jde.
Nominační je každá soutěž či výstava pořádaná klubem který je členem SMČR nebo je spolupořadatelem akce pořádané klubem mimo SMČR.
Pokud jsou splněny podmínky aby byla akce nominační tzn.po dvou modelářích ze 4 různých klubů při SMČR jsou připsány body do tabulky . Samozřejmě ještě závisí na tom zda pořadatel splní svoji povinnost tedy zašle startovní a výsledkovou listinu která bude obsahovat vše co má.
Ano možná jsem/jsme byli loni coby koordinátoři málo aktivní, ale zasílat vysledkovky na svaz je jedna z mála povinností kterou kluby v SMČR mají.
Většina akcí se odehrává na elektronické platformě Luboše Kuny a to znamená vysledkovou listinu v den akce. Takže termín odeslat do 30 dní je bez komentáře a nároku na výmluvy.
Bohužel se ale často sejde kolize několika akcí ve stejný den a tam už problém nastává. Ale i to jde zvládnout i když v tomto může nastat chyba.
Takže v první řadě by měla výsledková/startovní listina směřovat ke koordinátorovi a ten provede vyhodnocení zda byla nominační. Následně odešle k předsedovi.
Ten má totiž přístup k databázi členů a může kontrolovat platnost licencí.
Proto se nedivte že občas působím jako kafemlejnek když opakuji aby jste si kontrolovali údaje průkazu- každý rok je nový! Aby jste měli průkazku sebou, hlásili název klubu a číslo licence. Berte sebou na soutěže modely proxy od ostatních členů klubu - neznám soutěž kde by bylo proxy zakázáno. Může to být právě model kolegy z vašeho klubu který rozhodne o tom zda je akce nominační či nikoli.
Máte - li nějaký dotaz ,podnět, nápad budu rád když mi jej sdělíte přes SZ, mail,FB,....
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 10 úno 2024, 00:30

Mám dotaz, jak má vlastně vypadat správný zápis pro soutěž? (omlouvám se, nepamatuju se že bych něco takového viděl). Dívám se do výsledků jedné soutěže a vidím rozkol v zápisu členů smčr jako takových i v rámci jednoho klubu. Chci se zeptat, jak má vlastně takový správný zápis vypadat? Systém, si myslím byl použit Luboše Kuny, tak je evidentní že členská základna absolutně netuší jak se správně zapsat a potřebuje naučit jak se registrovat do bodovačky smčr. Nebo se pletu? Pokud je tohle běžný zápis každé nominační soutěže ( a předpokládám že tomu tak nejspíše bude) tak vzdávám čest předsedovi i všem oblastním koordinátorům
Přílohy
c0b31ad0-ef5d-468b-9f16-3c2d64a5c70f.jpg
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 10 úno 2024, 01:38

Rosťo do systému se zadává číslo licence, kde první trojčíslí je číslem klubu a druhé je identifikační číslo konkrétního člena. Jak si kdo napíše název klubu je pak úplně šumák.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 10 úno 2024, 08:35

onysx píše:Tak jsem si to tu pěkně pročetl a upřímně moc nechápu o co některým jde.
Nominační je každá soutěž či výstava pořádaná klubem který je členem SMČR nebo je spolupořadatelem akce pořádané klubem mimo SMČR.
Pokud jsou splněny podmínky aby byla akce nominační tzn.po dvou modelářích ze 4 různých klubů při SMČR jsou připsány body do tabulky ....

Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 10 úno 2024, 10:13

Berte sebou na soutěže modely proxy od ostatních členů klubu - neznám soutěž kde by bylo proxy zakázáno.
Tady musím -bohužel -reagovat.
Soutěž v Boleslavi a Karlových Varů proxy neumožňují.Nezjištoval jsem však ,zda jsou ,či nejsou v SMČR.
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 10 úno 2024, 10:17

Sám bych model, s kterým se piplám, nikomu nedal do ruky a taky bych nikdy nepřevzal takový model na soutěž......
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 10 úno 2024, 10:37

Rendo vidíš tebe unavuje výzva k tomu že když už jedeš někam na soutěž tak vzít model i kolegovi z klubu. Vzápětí tu brečíte proč zas akce nebyla nominační nebo nemáte zapsaný body když jste cenu získali. Už konečně jednou pochopte že NSA se s námi prostě bavit nehodlá a to nastavení je co nejvíce kompromisní. Nikdo vás nenutí k ničemu co vy sami dělat nechcete. Je to jen vaše rozhodnutí a odpovědnost si nesete každý sám.

Rosťo teď k tvému dotazu. Ideálně by měla vysledkovka obsahovat vždy jméno soutěžícího, název klubu,číslo licence, název modelu, počet bodů. V případě nečlena SMČR je třeba název klubu nebo pokud je to individuál tak bydliště. Dále by měla vysledkovka obsahovat jména rozhodčích jednotlivých kategorií, sport.komisaře a zda byl podán nějaký protest. Základem je název soutěže, datum ,pořadatel soutěže.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 10 úno 2024, 10:53

20240210_102803-01-02.jpeg
Dobře, nehodlá se bavit?
Vůbec nebudu polemizovat, jestli s NSA někdo kdy jednal a rozhodl jsem se....
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 10 úno 2024, 10:56

A co jako??já to kolegovi vezmu a několikrát jsem to již udělal.Proc se dáváš názor jedince??
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na SMCR- IPMSCZE