Postaveno moc pěkně

Pokud jde o ty pod kabinou, tak také nevim, že by misto kde se opiral žebřík?.... Vite nekdo? DikyLonestar píše:DUNDR1 píše:Ty obdélníky pod kabinou byly u 30. pluku buď zelené nebo šedé.
Jaký význam/účel měly ty obdélníky?
marty23 píše:Mohu se zeptat na pozite barvy?Pekne postaveny model.
Tak neco v tomto smyslu jsem se taky dočetl, ale vic se mi zijistit nepovedlo. Ale počítám že odbornici na poválečné ČS letectvo budou vědět..DUNDR1 píše:Ty obdélníky - v čs. letectvu jsou vidět asi jen u dvou typů letadel - MiG-15 a Su-7BM. Co mám info, tak šlo o místo, kde se opíral žebřík a bylo časem poškrábané, nevzhledné. Proč to ale nebylo zavedeno i u ostatních útvarů nevím, třeba se ozve nějaký pamětník.
pavel_rezabek píše:Díky jsem rád že se líbi, teď snad dorazim tu La 5ku co mám rozdělanou od loňska..
Diky, to jsem netušil, šachty asi uz nepořeším, případně zkrátím podvozkové nohy...Dr. zvied píše:pavel_rezabek píše:Díky jsem rád že se líbi, teď snad dorazim tu La 5ku co mám rozdělanou od loňska..
Na tu Lavočku bacha!!!
Má úplně špatně rozměry šachet podvozku!
Zejména v oblasti kol - jsou u sebe příliš blízko. Ve skutečnosti byly výkroje pro kola od sebe dál.
V měřítku 1/72 by mezi nimi měl být prostor 4-5mm.
Vim o tom, diky za upozorneni, mam na ni nove obtisky od AML, i s kamiflažemi, tak bude FajtlDr. zvied píše:To máš jedno. Já to tehdy slepil také tak jak to je, a zjistil jsem to až potom. V případě zájmu pošlu výkres.
A také pozor na kamufláž. Jaroslav Velc sice namaloval "box art" útočící Lavočky na letiště s hořícím "rámem" pěkně, ale s naprosto smyšlenou kamufláží.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků