V.T.
Marian Holly píše:lojza4 píše:popojedem,
křídla říznuty a opět vyvstal dotaz - MRP má dvě barvy aotake - modrou a zelenou, jaká se hodí pro tento kus na konstrukci složených křídel??
děkuji
Rufe malo sklapacie konce kridiel?
lojza4 píše:Marian Holly píše:lojza4 píše:popojedem,
křídla říznuty a opět vyvstal dotaz - MRP má dvě barvy aotake - modrou a zelenou, jaká se hodí pro tento kus na konstrukci složených křídel??
děkuji
Rufe malo sklapacie konce kridiel?
jak psáno výše vycházel jsem ze sady od eduardů, tím že jsem nedostal odpověď dříve jsem a měl jsem ji zakoupenu, jsem ji na model zapracoval - bude to oživení, model je navíc pro mě technologický demonstrátor odřenin, budu používat novou chemii, takže nějaká drobná nepřesnost mě nerozhodí
navíc skládání křídel se používalo u strojů používaných na nosičích hydroplánů
a martinického prosím nekomentovat, jeho vkládání mazanic tady taky nemá absolutně význam, tak nevím proč by mělo vadit sklápění křídel u Rufe.
ostatním děkuji za cenné rady
KarelB píše:Ohledně těch skládacích konců křídel u Rufe, věřím Marianu Hollemu
Plooskie píše:Zdá se, že přinejmenším první letouny A6M2-N měly sklopné konce křídel. "Captured Enemy Equipment Report No. 18: Japanese Float Plane 'Rufe'" (12. července 1943) uvádí: "Křídla se sklápějí pouze na koncích, čímž se zmenšuje rozpětí o čtyři stopy". Kresba z čelního pohledu ve zprávě uvádí, že vnější 2,5 stopy "KONCŮ KŘÍDEL SE SKLÁDAJÍ VERTIKÁLNĚ NAHORU". Tato zpráva byla založena na dvou letounech A6M2-N (m/n 916 a m/n 821 vyrobených v květnu 1942) ukořistěných na ostrově Tulagi v srpnu 1942.
Použití skládacích konců křídel dokládají i dvě fotografie pořízené na ostrově Tulagi, na nichž je zachyceno další havarované křídlo A6M2-N. Všimněte si jak vysunuté uvolňovací páky, tak mechanismů používaných k odblokování/zajištění sklopné koncovky křídla.
Uživatelé procházející toto fórum: aceRimmer a 177 návštevníků