Zdravím, rád bych si postavil JT od Takom-u( 8001), přiobjednal jsem obtisky od Peddinghaus decals na označení Y1 ( zřejmě Otto Carius) a zjistil jsem, že jeho stroj měl jako velitelský s největší pravděpodobností 2 antény. Klasickou 2m na střeše a k ní ještě hvězdicovou. Anténa samotná není problém, model jsem objednal od Master-a, ale poblém mám s jejím uchycením. Takom ve stavebnici tenhle držák nemá a z těch fotek, co jsem sehnal, viz příloha, se toho moc poznat nedá. Nemáte někdo prosím detailnější pohled, nákres anebo alespoň info, jestli ten kryt měl i dno nebo to byla jen vytvarovaná roura, která chránila držák antény, Děkuji za pomoc a hezký den. MN
Fgst. 305004 Tento stroj byl na konci roku 1944 převeden do testovacího střediska Haustenbeck na provádění různých zkoušek. Na následujících fotkách je jeden z testů, kde jagdtiger figuruje coby "tažné" vozidlo při vyprošťování těžkých tanků. Testuje se nový typ závěsného třmenu/karabiny ve tvaru číslice 3 (vyvinutý firmou Grzeca). Test proběhl 8.1.1945 a zúčastnily se ho dva Königstigery, konkrétně Fgstn 280354 a 280356 (věžové číslo 224). Druhý jmenovaný byl navíc vybaven nestandartními tažnými oky na spodní části čelního pancíře. Podle fotek to vypadá, že oka prochází skrz pancíř a jsou ukotvena na vnitřní straně (vzhledem k absenci svarové housenky). Tato oka se při testech neosvědčila, nicméně nový typ třmenu ano, ale předpokládám, že už se nestihl zavést do výroby. Zdroj: Bundesarchiv, složka RH 8_2625