Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 262 z 331 • 1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Názor na "ekologická" auta...

Příspěvekod sanyo » 15 lis 2023, 15:04

ptlo píše:Ti chodci je jediný případ, kdy to může provoz trochu zrychlit. Normální řidič se ale na přechod nežene a pak nebrzdí, ale dá včas nohu z plynu. Připouštím, že těch "nenormálních" je poměrně vysoké procento. Ženou se k přechodu, chodec čeká, řidič si nakonec stejně uvědomí, že má zastavit, tak prudčeji brzdí, zastaví, chodec se konečně dá pohybu, a čeká zase řidič, až chodec přejde.

Pro ostatní provoz je to ale naprosto zbytečné, spíš až nežádoucí, protože to zbytečně přitahuje pozornost tam, kde není potřeba. Jak ty postranní přední světla, který jsou třeba na kruhovým objezdu matoucí až nebezpečný. Nebo potkávací světla, který při zapnutí blinkru zhasnou, a za zatáčkou se zase rozsvěcují, čímž zase bezdůvodně přitáhnou pozornost jiných účastníků provozu. Nemluvě o spotřebě čipů pro tyhle zbytečnosti.

:grin: :grin: :grin:
... alebo aspoň si prečítal celý článok:

"Například chodec, nebo i cyklista, má jen málo signálů o tom, že auto, které se k němu blíží, brzdí. S nástupem tišších elektromobilů je to ještě větší problém. A nejde jen o bezpečnost jako takovou, ale i plynulost. Když už zdálky vidíte, že auto o vás ví, nebudete se bát do vozovky vstoupit. Tento prvek tak šetří i palivo ve vozech a snižuje produkci emisí. A to nemluvím o ohromných finančních nákladech, které se ušetří, když k nehodám nedojde," slibuje si od zelené pásky na autě autor nápadu Lubomír Marjak."
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 15 lis 2023, 15:58

Hele, já dneska vůbec nejel autem. Víš kolik jsem ušetřil peněz, že jsem nikoho nenaboural? Mohl jsem třeba nabourat 50 Ferrari a k tomu 20 Porsche.

Je to hochštapler. takovýhle argumenty...
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 15 lis 2023, 16:22

Odporúčam: https://www.umimecesky.cz/porozumeni

sanyo píše:
ptlo píše:Ti chodci je jediný případ...

:grin: :grin: :grin:
... alebo aspoň si prečítal celý článok:

"Například chodec, nebo i cyklista ...

Ten článok si ani nečítal.... :nuts:
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 15 lis 2023, 18:08

Čítal. Já psal jediný případ, kdy to může zrychlit provoz. Že někdo napíše cyklista ještě neznamená, že si to myslím taky. Popravdě nevím, kdy je pro cyklistu nějak výhodný vědět, že auto proti němu brzdí. A brzdit ještě neznamená zastavit, takže být cyklistou, tak bych na to stejně nespoléhal.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 15 lis 2023, 18:32

ptlo píše:Já už se nedivím ničemu. Bratia Slováci, co vy tam hulíte?
Aneb co ještě chybí autu, když už bude mít baterky? Jistě všichni uhodli - přední brzdové světlo!
Slovenský vynálezce, já bych spíš řekl hochštapler, si tuto vymoženost nechal patentovat a do vývoje prý investoval miliony Eur (to určitě :grin: )
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... f6b220ee8/

Jako je to trochu menší blbost než ty postranní světla bludičky, co se rozsvěcují při zatáčení (nebo zapnutí blinkrů) a za zatáčkou zase pěkně plynule zkomírají (vývoj musel stát desítky milionů Eur)... Ale stejně :grin: :grin:

Již minimálně jeden rallyový jezdec, dokonce český, přední brzdová světla používá, proč si domysli.....
Určitě to není špatný nápad

Ale proč bys zase v každé blbovině nehledal vnitřního nepřítele, viď hlupče!
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
„Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic."
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 15 lis 2023, 19:47

ptlo píše:Čítal. Já psal jediný případ, kdy to může zrychlit provoz. Že někdo napíše cyklista ještě neznamená, že si to myslím taky. Popravdě nevím, kdy je pro cyklistu nějak výhodný vědět, že auto proti němu brzdí. A brzdit ještě neznamená zastavit, takže být cyklistou, tak bych na to stejně nespoléhal.

Napríklad keď ide cez priechod?? Už sa ti donieslo niečo o chodníkoch pre cyklistov, ktorých súčasťou môže byť aj niečo také ako priechod pre cyklistov?? To sú tie priečne prerušované čiary na komunikáciách (vyzerá to ako nedomaľované priechody pre chodcov) zvyčajne označené takou modrou značkou s cyklistom v bielom trojuholníku ...
Ja obyčajne brzdím ak chcem z nejakého dôvodu spomaliť alebo niekde zastať. A tým dôvodom môže byť napríklad prechod, križovatka... Ak niekto na vedľajšej ceste pred križovatkou nebrzdí, kľudne to môže byť indikátor, že nechce zastať...

Ale trochu porozmýšľať nad možnými výhodami takéhoto riešenia je zrejme bolestivejší proces, ako premýšľať nad argumentami prečo je to zbytočné... a okrem toho je zrejmé že na Žilinskú univerzitu chodí banda trotlov ktorá "nášmu patlalovi" nesiaha ani po päty...
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 16 lis 2023, 07:27

Je skvělý když někdo kdo nemá auto a autem nejezdí posuzuje technologie v autech používané... Ale jestli je pro někoho matoucí přisvěcování do zatáček tak asi lepší, že za volant neleze. :nuts:
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Žák » 16 lis 2023, 08:33

Když ti nevadí, že je posuzuje nedostudovaný ekonom, untrfízl nebo pingl...
Josef Žák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 16 lis 2023, 09:59

Když ten nedostudovaný ekonom, untrfízl nebo pingl těma autama jezdí tak mi to nevadí. Pak totiž může posoudit přínos těch technologií v praxi.
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 16 lis 2023, 10:56

Nová Toyota Camry jako hybrid AWD.
https://www.garaz.cz/clanek/novinky-toy ... m-21011407

Přeju každýmu kdo má ještě odvahu vyrábět klasický sedan. Moc hezký auto.
Jsem tým Foltýn:
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 17 lis 2023, 16:04

Přelouskal jsem jenom nadpis, celý jsem to nečítal, i když moje ruština by na tu ukrajinštinu asi stačila.
"Na Ukrajině za poslední rok skoro trojnásobně stoupla poptávka po elektromobilech"
https://www.unian.net/economics/transpo ... 49709.html

(je vidět, že zahraniční pomoc končí ve správných zelených kapsách...)
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod steinocher » 17 lis 2023, 17:03

No tak to vidíš ptlo. A ty pořád že jsou to jen trochu jiný zaostalý Rusáci a hele je. Tady máš, to své podceňování kdečeho a kdekoho z Ukrajiny.
:grin:
Josef Steinocher
steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 17 lis 2023, 17:19

Ukrajinský, stejně jako ruský, zbohatlík, si elektromobil prostě musí koupit, aby ta chátra dole viděla.

Chátra může jezdit třeba vodíkovým autobusem. I když.. Ve francouzském Pau to zkusili a i přes astronomické dotace, zařadili zpátečku. Resp. aby to tak blbě nevypadalo, tak nejdřív autobusy na baterku. https://www.cs-dopravak.cz/vodikove-aut ... st-vodiku/

(charakteristika starosty Pau Bayroua se nachází třeba v románu Podvolení, pokud to není fikce)
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod strycArtus » 05 pro 2023, 06:24

https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/n ... woRPjUqqmU

Nepochybuji, že by tomu u nás bylo jinak, a spíš ještě horší, jako vše
strycArtus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 05 pro 2023, 10:44

strycArtus píše:https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nemecke-vyhlazeni-spicek-je-hotova-vec-lide-si-doma-elektromobil-nemusi-dobit-ani-pres-noc/?fbclid=IwAR017stJ7j_pTQzrkIQMoOVT1EuTCHLbrC0F1CfHLYIdcR4ynHOQAEr4KHE_aem_AdIGt8BbmeWyIo5MZscLi4tuVFG7MB4W6TZIqJG9ohtbI_a92zYJqD324woRPjUqqmU

Nepochybuji, že by tomu u nás bylo jinak, a spíš ještě horší, jako vše

Tenhle článek svědčí hlavně o tom jaká žumpa autofórum je. Vezmou tři roky starý článek, překroutí ho, navlíknou ho na elektromobilitu a vydají bombastický článek... Bravo. Autoforum jsou bohužel takový parlamentní listy světa automobilismu...
Jsem tým Foltýn:
Harous

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 262 z 331 • 1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)