Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Iwata alebo Harder & Steenbeck

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 540 • Stránka 22 z 36 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 36
  • Odpovědět s citací

Re: Iwata alebo Harder & Steenbeck

Příspěvekod Marcel Nový » 16 úno 2023, 21:30

Už asi 15 let mám PS-270 (0,2 mm) - a neměnil bych ani za nic. S tou se dají stříkat opravdu drobné flíčky, tenké linky i úzké přechody.
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomsurik » 05 zář 2023, 16:25

Takze... Sparmax, iwata, richpen, olympos, gsi procon boy, tamiya, wave super airbrush... A mnoho dalsych su len znacky, objednavatelia pre ktorych vyraba japonska korporacia BBrich company!... ani jedna so spomenutych znaciek okrem bbrich nevyraba pistole!!!! ... Halabala ze iwata kupila harder steenbeck , (iba slolupracuju s iwatou)su keci treba zavolat harderu a vo firme mudrlandom vysvetlia skutocnosti :) ....harder ostsva nadalej v nemecku samostatnou korporaciou krora vyraba sama. Dalsi zaoceansky vyrobcovia su badger, a paschee, pistole revell, a mig airviper a aircobra su z dielne badgeru. .. studovat, studovat a nie tomu veric xo jeden pisal tu a jeden tam...

Ps: za posledny rok mi preslo rukou 56 pistoli zo spomenutych znaciek oem
Naposledy upravil tomsurik dne 05 zář 2023, 17:35, celkově upraveno 2
tomsurik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 05 zář 2023, 17:15

Tak iste.

Anest Iwata Global Network:

https://www.anestiwata-corp.com/company ... ope-africa - Nemecko, Harder&Steenbeck, v čele Will Naemura (nie bývalý majiteľ Jens Matthießen).

Tlačová správa vydaná na stránkach nemeckého airbrush združenia v roku 2017:

https://airbrushfachverband.de/harder-s ... r-leitung/
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nesto » 07 zář 2023, 09:24

Marián akú pištoľ by si odporúčal na striekanie tenkých liniek a fliačkov (napr. nemecké kamo WWII) ?...moje schopnosti sú aké sú preto preferujem riešenia, kde "za mňa" urobí čo najväčší kus roboty vybavenie ako také a ja to už nejak dotiahnem (:) a chcel by som skúsiť niečo nemecké škvrnité ale mám z toho obavy trocha

mierka 1/48

vďaka vopred

M.
Maros Nestak
nesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 07 zář 2023, 09:29

A čo máš doma teraz?
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nesto » 07 zář 2023, 11:10

Harder evo silverline tryska 0,3...s tym tieňujem a "rozbijam" povrch ale začínam ju postupne používať na striekanie kamufláže celkovo, lebo sa mi s ňou dobre robí....na tieňovanie a rozbíjanie mienim používať sparmax SP20x tryska 0,2 ale ešete som neskúšal...

no a potom vďaka Tvojej rade mám ešte PS290 na surf, plochy a laky ...ešete nejakú tagore 0,3 na menšie striekanie ako kontrolný surf a tak...no a v šuflíku chromax 0,5 ale s tou sa mi robí zle takže ju prakticky vôbec nepoužívam.
Maros Nestak
nesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 07 zář 2023, 11:15

Evo je asi 0,4 nie? Sparmaxom sa to určite dá, Evo 0,2 tiež, pri troche snahy aj tou 0,4. Samozrejme môžeš šiahnuť hlbšie do vrecka a kúpiť si na to to najlepšie, čo sa kúpiť dá - Iwata CM-B2 0,23mm. (:)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 07 zář 2023, 19:01

Atlisi, položím možná pitomou otázku, ale fakt se v tom vůbec neorientuju.
Je mi jasné, že za více peněz dostanu lepší gun.
Ale co rozhoduje o kvalitě? V čem je tahle pistole třeba jiné od klasické HP-B?
Jsem vůbec já jakožto průěrný modelřá poznat ten rozdíl?
Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 07 zář 2023, 19:23

Nie je to hlúpa otázka. Kupuješ si trebárs kvalitnejšie spracovanie (tolerancie atď.) a materiály (oceľová tryska miesto mosadznej) či najlepšiu povrchovú úpravu - hrubú chrómovú, nie tenkú niklovú. A potom je to o konštrukcii tej pištole a práci s ňou. Rozdiel pozná každý modelár, len to musíš dostať do rúk a vyskúšať to. No nemyslím si, že CM-B2 je 3x lepšia pištoľ ako trebárs Infinity CR. Lenže kým pre CM-C ešte existuje konkurencia - Gunze PS-770/771, pre CM-B neexistuje. Tak si za to Iwata dáva zaplatiť.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mongol21 » 07 zář 2023, 19:39

Zdar. Atlis čo hovoríš na túto pištoľ Procon PS 289 Platinum 0,3mm???
mongol21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 07 zář 2023, 19:45

Mám ju, je to pištoľ s výborným pomerom cena/výkon. Jedinou vadou je jej vyššia hmotnosť/je ťahšia na hlavu, pretože má dlhšie telo kvôli MAC ventilu a veľkému kalíšku. S ohľadom na geometriu trysky a ihlice je vhodnejšia na detailnejšie striekanie ako na väčšie plochy. Určite odporúčam. Perfektný výber pre niekoho, kto chce mať jednu, max dve pištole.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Recoil » 10 zář 2023, 20:27

Pojistovak píše:Atlisi, položím možná pitomou otázku, ale fakt se v tom vůbec neorientuju.
Je mi jasné, že za více peněz dostanu lepší gun.
Ale co rozhoduje o kvalitě? V čem je tahle pistole třeba jiné od klasické HP-B?
Jsem vůbec já jakožto průěrný modelřá poznat ten rozdíl?

HP rada má tiéž oceľové trysky. Sú to výkonné a príjemné pištole (prevádzkujem 0.2). Majitelia tejto rady majú v rukách výborný nástroj.

Custom Microny sa pyšnia ručným zoradením a testovaním pred predajom. Majú inú ergonómiu spúšte a revízne otvory v tele pištole (nemyslím rukoväť). Vrcholom je potom zostava hlavy 0.18. To je naozaj spoľahlivý extrémny výkon (v zmysle detailu). Ale každé škrabnutie o povrch je drahé..

....

Atlis, nemám doma pištoľ PS 289, ale myslím si, že nešťastným je u nej náklon prívodu vzduchu (v zmysle, že ti je ťažká na nos)...

Vyváženie pištole obyčajne ovplyvní -na základe mojich skúseností- len odskrutkovanie jej rukoväte...

Ale- k lepšej stabilizácii pomôže vzduchový filter pod pištoľou a tiež obojručné držanie pištole- asistenčná ruka ide pod prednú časť tela píštole a ukazovák je opretý o MAC ventil. Tým sa stáva ergonomickejším aj umiestnenie samotného MAC- dá sa s ním ladiť doslova "za jazdy" . A pištoľ takto "nepláva". Ale to je použitelné len pre automotive, ci obrazy v stojane, keďže pri striekaní jednou rukou obyčajne držíme model.. Píšem to len ako skúsenosť..

Airbrushu zdar! :hurray:
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 10 zář 2023, 20:44

Náklon prívodu vzduchu nijak neovplyvňuje vyváženie pištole. Veľkosť kalíška a MAC ventil + dĺžka tela pred spúšťou (vynútená práve MAC ventilom) tvorí veľkú páku a preto je dojem pištole ťažkej na nos. Rovnako je na tom aj CM-C, PS-770/771 či všetky piwaty. Naopak Olympos či CM-B majú krátke telo od spúšte k tryske, čo umožňuje úchop ako u ceruzky a presnejšiu prácu. Opierať si pištoľ pri ilustráciách je pekná vec, ale bohužiaľ absolútne nereálne pri modeloch. Ale keď už si u nich - práve na mäkké prechody, nie na detaily, sú trysky ako 0,18 určené, čo iste vieš. Kto potrebuje kresliť ostré prechody od ruky, šiahne kľudne aj po 0,35mm tryske...
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 10 zář 2023, 23:24

Díky za vysvětlení!
Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivanp » 11 zář 2023, 08:14

Čo sa týka Iwaty, tam vzdialenosť medzi spúšťou a tryskou prítomnosť MAC neovplyvňuje - viď HP-CP vs HP-CH alebo HP-BP vs HP-BH - ale na druhú stranu sa tu potvrdzuje že menší kalíšok umožňuje skrátiť vzdialenosť od spúšte po trysku. U spomínanej rady je táto vzdialenosť menšia o 9mm v prospech verzie s menším kalíškom (HP-BP/BH)
https://www.iwata-airbrush.com/total-control.html
ivanp

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 540 • Stránka 22 z 36 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 36

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna