Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lamborghini Aventador roadster LP 700-4 Aoshima 1/24

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Lamborghini Aventador roadster LP 700-4 Aoshima 1/24

Příspěvekod Elvis034 » 30 srp 2023, 14:05

Tak zdárně hotovo. Průběh stavby (zejména konec) se dá popsat jako jedna velká katastrofa následovaná další. Prasknula mi kastle za předníma blatníkama (takže jsem měl jednu chvíli dvě kastle) - čímž pádem jsem musel uděla zavřený dveře (původně jsem chtěl udělat u řidiče otevřený, ale takhle zase to má elegantnější nepřerušený linie), prasknul mi lak na zadním přítlačným křídle (pochopitelně až po vyleštění), nesedí zadní geometrie a pravej přední kryt sacáku, řidičovu sedačku jsem musel na několikrát předělávat......

S výsledkem rozhodně nemůžu bejt za žádnejch okolností spokojenej. Možná ho někam vezmu ukázat, ale nejspíš to bude hodně občas. Tak jak jsem byl natěšenej a nadšenej z tý barvy (ta se mi pořád libí), tak výsledek se mi moc nelíbí.

Barvy jsou ZeroPaints (modrá a černá lesklá) na kastli, na sacákách je matná černá od Tamky, v interiéru je krémová od Zera a Nato Black od Tamky a na motoru jsou v podstatě jen Tamky. Na kolech je Alclad Polished Aluminium a dodal jsem tam ventilky. Brzdy - disky a třmeny jsou Zerovky.
Použil jsem nějaký díly z Detail setu od HD, ale ne všechny sedí, tak jsem nějaký díly musel použít v kombinaci s dílama ze stavebnice.

Tady jsou fotky a snad se vám to bude aspoň trochu líbit. Doufám, že jsem si katastrofy vybral na hodně dlouho dopředu.
Přílohy
DSC09236 (2).JPG
DSC09231 (2).JPG
DSC09225 (2).JPG
DSC09220 (2).JPG
DSC09217 (2).JPG
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Re: Lamborghini Aventador roadster LP 700-4 Aoshima 1/24

Příspěvekod Aleš » 30 srp 2023, 16:00

Z těchto fotek to až tak hrozně nevypadá. Čeho jsem si ale všiml, jsou nesedící blinkry, které opravdu nehezky trčí (možná to tak má i stavebnice, ale vypadá to divně) a ještě mi přijde, že zadní kapota chytla mírně jiný odstín, ale to může být fotkou. Přední znak jsi mohl ještě vyplnit lakem nebo čirým UV rezinem, ať je plastický a ne utopený v kapotě. Já myslím, že další kus ve vitríně je vždycky fajn a alespoň je chuť začít něco dalšího (:)
Aleš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 30 srp 2023, 19:42

Ono to bude dost zalitý lakem, protože kromě blinkrů nesedí ani moc přední lampy. Zadní by chtěly obtáhnout po hranách. Spolujezdce dveře sedí dost blbě, řidičovi jsou na tom líp, ale to je prostě vždycky problematický u rozkouskovaných kastlí...jak psal Aleš, máš další kus v polici a můžeš začít znova a líp :)
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
viewtopic.php?f=6&t=157286
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 30 srp 2023, 20:30

Aleši, ty blinkry jsem opravil, takže teď tak nelezou. S tím odstínem.... Ono je to právě tou barvou. Její krása, ale i záludnost je to, že při různým dopadu světla chytá trochu jinej odstín.

Mrazíku, zalitý lakem to právě není, dost jsem toho vzal plátýnkama, spáry jsou v pohodě. Dveře fakt moc nesedí, ale nepřišel jsem na způsob, jak je usadit líp. Nevím jestli je v týhle stavebnici vůbec počítaný s tím, že někdo udělá auto zavřený. Jak jsem psal, původně jsem měl v úmyslu udělat dveře otevřený (aspoň jedny), ale díky tomu rozlomení kastle to nejde. Jinak fotky to dost vytahujou a v reálu to není tolik vidět.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 31 srp 2023, 04:08

Ty dveře mají blbý všechny Aventadory od týhle firmy. S tím moc nenaděláš.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 31 srp 2023, 09:18

Ono to ani u Tamiye není žádná hitparáda, prostě jak to výrobce rozkouskuje, tak je to těžký postavit zavřený aby to lícovalo.
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
viewtopic.php?f=6&t=157286
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Butil » 04 zář 2023, 06:58

Jak píšou kluci, s rozkouskovanou kastlí je to snad vždy na prd . Mně to nikdy nesedlo podle představ. Jinak práce i barva jsou povedené, ta barva tomu autu sedí . Hoď to mezi ostatní a jede se dál.

Odesláno z mého moto g(60) pomocí Tapatalk
Butil

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie