Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Focke-Wulf 1000 Fast-Bomber 1/48 Fist of War

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Focke-Wulf 1000 Fast-Bomber 1/48 Fist of War

Příspěvekod pufo » 17 srp 2023, 19:15

Ja to zhrnem tiez, ste rozpravkar co nic nevie dokazat, vypisujete tu elaboraty ktore su uplne o nicom a nemate ani sajnu o Luftwaffe dokumentoch pretoze inak by ste tu nepisali bludy ze som vam poslal obrazok sfarbovania kridla Stuky. Je to z oficialnej prirucky pre maliarov(preto tam mate aj zdroj pod fotkou) je to vseobecny dokument aby vedeli ako maju co aplikovat... a obrazky su ilustracne - dufam, ze chapete pojmu ilustracne.

Preco som spominal povojnove masiny? No asi preto, ze vo vedeni mali viac logickeho myslenia ako vy a zistili, ze je to asi najlepsie riesenie a preto pokracovali v nastavenom trende a nepouzili vasu chybnu a zatial nicim nepodlozenu logicku uvahu. Inak nie len nemecke letectvo na sipove kridla malovalo znaky v smere letu - napr. vam blizke by malo byt vase letectvo.

Preco sa nedrzal Messerschmitt predpisu neviem (aj som to spominal v mojom prispevku ze nakres ukazuje jedno a fotky nieco ine) ale nedovolim si vypisovat nicim nepodlozene bludy ako vy o nejakom neexistujucom predpise. Mozno sa skusalo nove umiestnenie ale zistilo sa ze je to slepa ulicka. Ale ja tu uvahy nechcem rozoberat.
Keby ste naformuloval vetu v zmysle, myslim si, ze mozno upravivili nemci predpis, alebo preberali sme to na what if fore a dospeli sme k tomu ... nic by som nepisal, ale pisem preto, lebo to vydavate za fakt. Mozno to tak bolo, ale dokedy tento dokument nemate, tak o nom nemozte pisat ako o fakte. Potom tu prezivaju na roznych forach rozne famy z takychto prispevkov - dufam, ze si rozumieme.

Co si vy riesite a malujete vramci what if mi je uplne jedno.

Co sa tyka sipove kridla - tak o nom sa vedelo este pred vojnou. Odporucam na prestudovanie knihu Horten Ho 229: Spirit Of Thuringia - ked nemate, tu je link kde si ju mozte pozriet online https://archive.org/details/horten-ho-2 ... 7/mode/2up
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 18 srp 2023, 08:57

Pufo vy jste odborník k pohledání,
dohledal jste si předpis zhruba z půlky války který se šípovým křídlem nepočítal a nákres ze začátku výroby Me 262 a můžete se vzteknout že vám kříže kolmé na aerodynamickou osu použivané Messerschmittem do vaši šablony nepasují.
Jednoduše používal ke konci války něco jiného,...............což mu muselo být přinejmenším schváleno (doporučím biografii Willy Messerschmitt kde se dozvíte střípky z fungování systému které si doplníte).

Pokud bych mohl hned bych Vás poslal k Willymu Messerschmittovi aby jste mu vynadal že to v r. 44-45 nedělal podle "vašeho" předpisu z půlky války (což je fakt který připouštíte a nedokážete vysvětlit) případně za Göringem že takový šlendrián Luftwaffe přebírala.
Náznaky osobního napadání Vám odpustím neb jste zaslepen ve své bublině a mimo, Messerschmitovu praxi konce války nedokážete dát do souvislostí, schází vám předpis,vztekáte se a kopete kolem.
Zhruba bych měl vysvětlení proč tomu tak bylo ,ovšem vám se starým předpisem by to bylo na nic,jediné co by jste dokázal je povídání o báchorkách.

Pokud bude pro někoho problematika zajímavá, ať si sám odpoví na otázku jak je možné že u Messerschmitu se v masovém měřítku dávaly kříže na křídlo proti vašemu předpisu zhruba z půlky války a nebyl zastřelen. :grin: :grin: :grin:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 18 srp 2023, 13:57

Der Flugzugmaler je revidovana verzia vydana v roku 1944 - to je pre vas z pulky valky? Druhy dokument - nakres pre Me262 je z 23.02.1945. Prikladam vyrez kde mate datum.
Inak urcite to je minimalne druha verzia tohto dokumentu kedze prve Me262 sa vyrabali uz v Aprili 1944 a museli reflektovat este staru schemu 74/75 - to len tak na okraj ako zaujimavost pre vas.
262 schema.jpg

Bohuzial, vy si pletietie zvyklosti v kamuflovani/oznacovani urcitych zavodov s predpisom. To plati aj pre inych vyrobcov napr. Fw190D-9 a rozne vyrobne serie s roznou interpretaciou aj ked OS liste pre sfarbovanie/oznacovanie Fw190D sme mali tiez, Bf109K detto.... ale to su, ako pisem, rozne zvyklosti a nie predpis ako sa tu snazite vy prezentovat to co vidite na fotkach viacerych Me262 z urcitej serie a vyrobneho zavodu.
Bohuzial, predpis je ten co som vlozil - je datovany k Unoru 1945.
Napr. u vas, v Cechach vyrabane Me262 u LBB (Ceske Budejovice) ktore patrili pod Mtt Regensburg v 501xxx serii mali umiestnene krize na kridlach podla predpisu z Unoru 1945 - odporucam dvojdielnu seriu od Japo na temu Me262.
jedna foto pre ilustraciu, dalsia znama masina je cierne X ktore je dokonca dochovane v Australii...
262.jpg

zdroj: Me262 In action, Squadron Signal, str.30

Cize ano, pre mna, su sikmo umiestnene krize skor zvyklost urciteho vyrobcu/bloku a nie predpis, pretoze ako som pisal predtym, aj iny vyrobcovia so sipovym kridlom umiestnovali krize v smere letu ci uz Horten u V1 v April 1944, Ju287 z August 1944... cize v dobe, kedy sa uz davno pocitalo s napr. vami stale spominanou Me262 a sipovym kridlom.

Takze este raz a zrozumitelne, nepouzivajte vase dojmy ako predpis.
Kludne to nazvyte zvyklost a od toho si odvodte co chcete, ale nevypisujte tu bludy o predpise, ktory k dnesnemu dnu a nasim poznatkom neexistoval - pretoze to je fakt. Ked ho casom niekto objavi, potom sa mozme bavit dalej, zatial su to len vase uvahy.

Co sa tyka vysvetlenia sikmo ulozenych krizov na kridle - najskor to bude asi preto, ze potrebovali vyrabat vela a rychlo a namiesto zloziteho premeriavania umiestnenia kriza tak najednoduchsie bolo asi zarovnat sablonu s nabeznou hranou kridla a strieknut - to je pre mna asi najlogickejsie vysvetlenie tohto problemu ale nevydavam to ako predpis.
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fightavi » 18 srp 2023, 15:50

Ale chlapci! Já žasnu, jak se tady kvůli označení mašiny ze serie Luftwaffe What If dokážete řezat a napadat! A ještě do toho montujete Me-262! Tohle moje kitařská letitá dušička nebere a to si občas nějakou LW 1946 postavím, ale tohle nikdy neřeším a ani by mně to nenepadlo!
Dědek Franta 8-)
Naposledy upravil fightavi dne 19 srp 2023, 09:27, celkově upraveno 1
Neříkej že to nejde postavit, najde se někdo kdo to neví a postaví to!
fightavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 18 srp 2023, 16:06

Odporucam vam dalej sa venovat modelom a neriesit.
Neviem ci pisem ako Madar alebo co, ale ja neriesim vzhlad modelu a oznacenia na modely ale reagoval som na debilnu poznamku J.Matt o neexistujucom predpise z ktoreho vychadza jeho uvaha.
Stacilo sformulovat vetu inak a vynechat slovo predpis a vobec by som nereagoval.
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fightavi » 19 srp 2023, 09:25

To pufo: moje babička (po tvojim stará mama) by Ti řekla že jsi na to "svoje" nějak moc háklivej. A v pohádce: "O statečném Mikešovi" je kouzelné rčení: "A nedají si říct a nedají si říct" Tak poslechnu Tvou radu (:) a jdu si spokojeně lepit. Měj se!
Dědek Franta 8-)
fightavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fightavi » 19 srp 2023, 14:17

Tomáši, viděl jsem mašinu na vlastní oči na Dobříšské šelmě dneska - líbí, moc pěkná čistá práce! ;-I

Dědek Franta 8-)
fightavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 19 srp 2023, 14:39

Krásně postavené. Já to po 4 dnech vzdal a dal to do skříně. Můj kousek má špatně vylisované díly, což je jen práce navíc, ale je z plastu, který prostě nejde slepit. Nakonec jsem to lepil epoxidem. Nesedící díly ani neřeším. Byl jsem nasranej jak brigadýr. Čekal jsem oddychovku, udělal pěknej kokpit a pak už mě to jen a jen sr..lo. Říkal jsem si, jak může být nová stavebnice takový shit :angry:
Navrátil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Hrabačka » 23 srp 2023, 19:36

fightavi píše:Tomáši, viděl jsem mašinu na vlastní oči na Dobříšské šelmě dneska - líbí, moc pěkná čistá práce! ;-I

Dědek Franta 8-)

Děkuji za kladný komentář a že se to alespoň někomu líbí!

Docela mě pobavilo jak se tady řešily věci na modelu který v předloze VŮBEC NEEXZISTOVAL. Stavěl jsem to se záměrem nic neřešit (odstíny barev, atd. anebo nedejbože umístění znaků)
Prostě taková letní pohodička.

S pozdravem TOMÁŠ - KPM Plzeň
Tomáš Hrabačka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fightavi » 23 srp 2023, 20:05

Tomáši (a i pro některé "přítomné"), když jsem začal trochu vážněji stavět pod dobře míněnými radami staršího kamaráda někdy kolem roku 1975, tak tento můj "učitel" (už tenkrát dělal tuningové díly ze dřeva aby plastikáče vylepšil) chodil ke mně na čumendu a šuplerou mi přeměřoval rozměry, jestli sedí v měřítku. A kdo z veteránů pamatuje z čeho jsme stavěli, tak kontrolovat třeba Fw-190 na průměru motoru podle údajů které přepočítal z mušek a fotografií, to už stálo zato. Dneska chodí pořád, ale už bez šupléry a vyvaluje oči. Ale nějakou "věrohodnou" literaturu neopomene přinést!( Jinak ho uznávám, je dobrej přes mezky). Každý holt je nějaký svým způsobem.
PS: Omlouvám se že jsem sem tohle retro dal,ale trocha rozptýlení snad neuškodí :wink:
Dědek Franta 8-)
fightavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirec » 06 zář 2023, 09:04

Pecka, konečně čerstvý vzduch v záplavě 109, Spitfirů atd. =D>
Mirec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 29 zář 2023, 21:07

Krásnej What If =D> ;-I ;-I a pokud vím, tak přesně takhle to bylo! A možná ještě trochu víc! :-D 8-)
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Britfix65 » 30 zář 2023, 18:58

Jo, a víte kolik jste mohli udělat práce na modelech a bavit se tím? Místo toho takové litanie. A pro většinu modelářů je to detail….. ale jinak jako souboj o EGO, …… tak to klobouk dolů. :P
Nikdy bych se nechtěl stát členem klubu kam by vzali někoho podobného jako jsem já.
Britfix65

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel