Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Focke-Wulf 1000 Fast-Bomber 1/48 Fist of War

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Focke-Wulf 1000 Fast-Bomber 1/48 Fist of War

Příspěvekod Tomáš Hrabačka » 02 srp 2023, 10:17

Tentokrát jsem zabrousil do budoucnosti Luftwaffe. Model je od firmy Modelcollect snad z Číny v meřítku 1/48, postaveno za 4 dny na letním klubovém patláku. Jediným doplňkem jsou masky na kabinku.
Stavba byla bezproblémová.

Zdraví Tomáš z KPM Plzeň
Přílohy
IMG_20230802_105601.jpg
IMG_20230802_105716.jpg
IMG_20230802_105810.jpg
IMG_20230802_105859.jpg
IMG_20230802_105912.jpg
IMG_20230802_105959.jpg
IMG_20230802_110026.jpg
IMG_20230802_110054.jpg
IMG_20230802_110136.jpg
IMG_20230802_110155.jpg
Tomáš Hrabačka

• Odpovědět s citací

Re: Focke-Wulf 1000 Fast-Bomber 1/48 Fist of War

Příspěvekod hans dlouhán » 02 srp 2023, 13:49

Tvarově zajímavá obluda, pěkně postavená. ;-I Jen by mě zajímalo, jak pilot viděl dopředu. :-k Parádní kamufláž. ;-I
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Tomík » 02 srp 2023, 19:03

hans dlouhán píše:Tvarově zajímavá obluda, pěkně postavená. ;-I Jen by mě zajímalo, jak pilot viděl dopředu. :-k Parádní kamufláž. ;-I

...asi periskop?
Luboš Tomík MCMLXV.
"Čo sa človek natrápi, než o všetko príjde."
Milan Lasica
Lubomír Tomík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 13 srp 2023, 11:43

Super what if ;-I , povedl se =D> =D>
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RastoSB » 15 srp 2023, 20:14

Pěkný model neokoukaného letadla v správném měřítku. =D>
RastoSB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 16 srp 2023, 19:35

Jsem fanda podobných "oblud" takže jednoznačně =D> =D> ;-I .
Pěkné a zajímavé.

Co mě tahá za oči jsou znaky na křídle, ne že by se předpis či zavedené pravidlo nemohlo změnit ,ale trochu pochybuji,...........vysvětlím.
Pokud se nepletu (!!!) tak byl předpis že na šípová křídla se dávaly kříže na křídle kolmo na aerodynamickou osu křídla. Můžeme si ji zhruba představit jako spojnici nejvyšších míst profilů, což pro nás znamená že kříže nebudou kolmé na podélnou osu mašiny (trupu) ani na náběžnou hranu křídla ,ani na její odtokovou hranu ,ale něco mezi.
Hezky je to vidět na obr. Me 262 , naprosto učebnicově mají křídelní znaky namalované na obrázku co je na krabici
Model skutečně pěkný,ty znaky aspoň mě zbytečně tahají za oči, moc a nelogicky vybočují ze zaběhlého ač jsme v Luft. 46.
Zvažte ,možná se bude postřeh někdy hodit.

=D> ;-I :celeb:
Přílohy
20200116211520_ms.jpg
Obr-23.png
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Recoil » 16 srp 2023, 19:49

Pekná inovovaná črepinová kamufláž =D>
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 16 srp 2023, 19:56

Zaujimava obluda s peknou kamuflazou =D> =D>

to Jarda Matt - boze, riesit u What-If polohu krizov a podobne p...ny #-o
krize vam vadia podla nejakeho akoze neexistujuceho predpisu, ale farby vam nevadia? Napr. kamuflaz z davno vyradenych farieb u Luftwaffe, RLM02 vnutorne plochy v dobe ked uz existoval predpis aby sa nepouzivala... to vam nevadi?
Inak odporucam si pozriet umiestnenie stkz a krizov na Ju287 - sice je to opacne orientovane kridlo ale aj tak :wink: alebo prve Horteny napr. H Vc, H IX V1...
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 17 srp 2023, 06:54

Pufo,
barvy mi skutečně nevadí , jsme v Luft. 46 .
Mj. pokud by jste četl správně,či si mnou napsané správně přeložil, tak jsem nenapsal že mi kříže vadí ale "že mě tahají za očí " což je naprosto něco jiného !!!.............budiž pro Vás omluvou že nehovoříte jazykem našeho kmene a mírné rozdíly nemusíte vnímat.
Evidentně si pletete vjem/dojem s vadí. (většina má.......třeba u auta oblíbenou barvu,řeknete že mu ostatní barvy vadí ???)
Vyjádřil jsem názor na věc z celku které na mě určitým způsobem, určitým zrakovým vjemem působí (což neznamená že mi vadí), to je špatně ? To se podle Vás nesmí ?
Pokud nezvládáte základní věc, že jiní mohou mít na stejnou věc jiný pohled,ze stejné věci mít jiný dojem (o názoru nemluvě) tak je mi líto, jsme v diskusním fóru tak to asi budete muset zkousnout :grin: :grin: :grin:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kloboučník » 17 srp 2023, 09:47

Pěkná práce, i na dnešní dobu futuristický kus techniky, že?
Kloboučník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 srp 2023, 10:06

Přésně! Každej odborník na Luftwaffe ví, že kamufláže složené z odstínů barev RLM 61/62/63/65 se přestaly používat již v roce 1938 a v bombardérech byla v kokpitech použitá RLM 66, ještě před změnou předpisů u stíhačů v roce 1941 (viz. Ju 88 A-1, He 115, Ar 196 apod.). WTF je sice super, ale já bych tedy vyšel z obvyklých zastíracích kamufláží složených z barev z konce války, tedy osmdesátkové RLM 76/81/82.

Model mám taky, děsně se mi líbí. Jen jsou příšerně tlusté stabilizátory u pum, to Modelcollect moc pěkně neudělal.

Jinak modely vypadá dobře a můj rozbor barev ber jen jako srandičku :D
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 17 srp 2023, 13:00

Jarda Matt píše:Pufo,
barvy mi skutečně nevadí , jsme v Luft. 46 .
Mj. pokud by jste četl správně,či si mnou napsané správně přeložil, tak jsem nenapsal že mi kříže vadí ale "že mě tahají za očí " což je naprosto něco jiného !!!.............budiž pro Vás omluvou že nehovoříte jazykem našeho kmene a mírné rozdíly nemusíte vnímat.
Evidentně si pletete vjem/dojem s vadí. (většina má.......třeba u auta oblíbenou barvu,řeknete že mu ostatní barvy vadí ???)
Vyjádřil jsem názor na věc z celku které na mě určitým způsobem, určitým zrakovým vjemem působí (což neznamená že mi vadí), to je špatně ? To se podle Vás nesmí ?
Pokud nezvládáte základní věc, že jiní mohou mít na stejnou věc jiný pohled,ze stejné věci mít jiný dojem (o názoru nemluvě) tak je mi líto, jsme v diskusním fóru tak to asi budete muset zkousnout :grin: :grin: :grin:

Ja rozumiem reci vasho kmene v pohode, ale som zle sformuloval odpoved na ktoru, vy bohuzial neviete argumentovat tak odopovedate v style ze ma budete chytat za slovicka.
No ale k problemu - snazite sa tu niekoho presvedcit o tom, ze existoval nejaky predpis(ano viem citac cit. Pokud se nepletu (!!!) ) na aplikaciu BK na kridla podla vasho diagramu. Tak by som ho rad videl pre tie Luftwaffe lietadla.
Takze vam ukazem, ako vyzera tovarna schema pre Me262 aj s umiestnenim BK na kridlach - bohuzial, ako vidno, realne masiny mali krize inak ale predpis ukazoval nieco ine.
Dokonca su aj predpisy na aplikaciu pre jedno a viacmotorove stroje a odporucam si pozriet poznamku v akom smere maju byt orientovane :wink:
Tolko k predpisom ktorymi sa tu chcete ohanat a ano, viem, ze realita neodpovedala predpisom, ale to by ste musel uz v prvom prisveku komponovat vetu inak a nie tak ako ste to napisali - aby ste vzbudili dojem, ze to malo byt tak ako to vyhovuje vasmu pohladu na vec/aby vas to netahalo za oci a chcete tu vsugerovat ostatnym aby ten vas chybny postreh zalozeny na neexistujucom predpise aplikovali pri stavbe.

Cize ano, mozno vas tie krize tahaju za oci a vyzerali by mozno lepsie tak ako ste nakreslili, ale stavitel to ma podla predpisov Luftwaffe.

262 factory drawing.jpg

bk luftwaffe.jpg

zdroj: Flugzeugmaler 1944
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 17 srp 2023, 16:00

Pufo s tou řečí si nejsem jist ,nikoho se o ničem přesvědčit nesnažím, rozčilujete se naprosto zbytečně.
Nikde nepíšu že to má stavitel špatně ,že to takhle nemohlo být (také v Luft. 46 že !), jen říkám a to evidentně nedokážete zkousnout, že kříže kolmé na aerodynamickou osu křídla mému oku lahodí více.
Mj. pokud se kouknete na obrázek stavebnice tak malíř o problematice něco věděl. [-o< .

Vložil jsem dva obrázky, jeden popisuje v základech šípové křídlo kde je naznačena právě aerodynamická osa křídla o které jsem se zmínil, ne každý musí vědět o co jde,........proč Vás to rozčiluje netuším
Druhý obrázek ukazuje Me 262 s aplikací kříže dle mého popisu , nic jiného, pokud někoho problematika zajímá sám bude bádat, a zkoumat.
Na začátku války jste na na šípové křídlo u řadové mašiny nenarazil,na konci války díky Me 262 se stávalo častým , podle toho co bylo na papíře by bylo postupně naprosto běžné.
Dobrá, žijte si v bublině že se šípové křídlo ve smyslu značení neřešilo , já si myslím něco jiného.
----------------------
Pokud jsem napsal "pokud se nepletu (!!!)" klidně si tam dosaďte možnou nejasnost danou hektickou dobou konce války.
Jelikož jsem fanda Luft 46 ,tak na německém fóru jsem před časem, což bylo v době vydání jedněch z mých plastikových stavebnic Luft 46-pár let to bude, trochu bádal po této problematice.
Pokud to zkrátím, dospělo se k závěru - či převládal většinový názor, že na šípová křídla se kříže aplikovaly ,či by se aplikovaly, dle v té době (roku 45) zaváděné praxe či předpisu (???) právě kolmo na aerodynamickou osu křídla.
Vy si myslíte něco jiného,na Váš názor máte právo,nijak Vám jej neberu.

Snad se stavitel nebude zlobit vložím dva obrázky se závěry mého amatérského bádání (???), tak jak jsem je aplikoval v praxi,...................Pufo snad vás neklepne :grin: :grin: :grin:
Přílohy
JACH   44104_.jpg
JACH-44104-und-44105-Lippisch-P.20-1zu144-1.jpg
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 17 srp 2023, 16:18

Tieto vase vseobecne bludy a obkecavacky ma vobec nezaujimaju, vypisujte si romany a rozpravky o com chcete.
Co ma vytaca je, ked niekto napise nieco co sa ma opierat o nejaky predpis, ktory ani neexistuje.
citujem: Pokud se nepletu (!!!) tak byl předpis že na šípová křídla se dávaly kříže na křídle kolmo na aerodynamickou osu křídla.

To, k comu ste dospeli na nejakom diskusnom fore mi je osobne jedno, ale neprezentujte tu svoje fantasmagorie ako realny predpis.

Inak k tej vasej logike ohladom umiestnenia - by ma zaujimalo, preco je na modernych masinach napr. F4F Phantom, Mig29, Eurofighter.. nemecky kriz v smere letu - rovnako ako za WWII predpisu. Kde asi soudruzi z Nemecka urobili chybu, ze? Asi necitali ten vas vyzkum.
Pozeram, ze tomu na tom vasom fore dost rozumiete - to je pisane ironicky.
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 17 srp 2023, 18:36

Pufo když to shrneme tak pokud o něčem nevíte tak to neexistuje , oháníte se předpisem na Štuku,zamícháte do toho Mig 29, evidentně Vám uniká že se hovoří o konci války, roku 45 a možném dále (myšlena říše).

Dám Vám sem jeden obrázek který doplní již dříve daného Me 262 , ten obrázek rozpracovaného Me 1101 bude spíš ilustrační
Evidentně se jedná o výrobu konce války, r 45 je naprosto jedno kdo tam kříž namaloval,zda spojenec (ten tam evidentně napsal blbě označení , Němec by tam pomlčku nenapsal) či Němec, do půlky křídla se dle předpisu trefil (náhoda ?) , kříž je kolmo na aerodynamickou osu křídla. To je tak atypická poloha že ji ten někdo kdo to maloval musel někde okoukat, náhoda je skoro nemožná a to i pokud by to bylo kolorované a domalované po válce (vidíte nic nevyloučím).
Výroba je stejně jako u 262 opět Messerschmitt,jednalo se o zavedenou či zaváděnou praxi Messerschmittem,interní předpis či vyšší předpis ?

Pokud problematice rozumíte, jak vysvětlíte tu náhodu že na Me 262 vyrobených ke konci války, byly znaky na křídle velmi často spíš vždy, právě kolmo na aerodynamickou osu křídla ?
Proč se Messerschmitt nedržel nařízeného předpisu ?
Myslíte že prováděl odbojovou činnost a chtěl se nechat zastřelit za sabotáž ? Chtěl naštvat Geringa,Speera ?
To asi ne, přinejmenším mu to Gering nebo Speer musel písemně schválit.
Jak budeme toto písemné stvrzení zavedené praxe nazývat,nařízením - předpisem ?

V tom bude trošku zakopaný pes,Vy se oháníte předpisy z půlky války kdy se o šípovém křídle málem ani nevědělo.
Já hovořím o zavedené a nutně schválené praxi (doporučení či předpisu ???) roku 45 a to je velký rozdíl.
Vše nasvědčuje tomu že se značení na šípovém křídle řešilo ,vyřešilo,a Messerschmitt se závěrů "něčeho" na konci války držel, dá se předpokládat že pokud by jiný výrobce začal vyrábět také mašinu se šípovým křídlem uplatnil by již zavedenou a hlavně schválenou praxi u Messerschmittu.

Nezlobte se ale naprosto nemá cenu s Vámi diskutovat,vy si pojedete ve svých kolejích a nic jiného nepřijmete.
Přílohy
1658941234.jpg
Post_War_P.1101_V1_airframe_.jpg
Jarda Matt

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel