Ahoj,
využil jsem letního volna a konečně dodělal tohoto krasavce od Bavarian Tigers. Jedná se o Eurofighter Typhoon, který v tomto markingu v roce 2018 předváděl schopnosti Luftwaffe po leteckých air show, a kde jsem jej také viděl a hned si ho velmi oblíbil. Když Revell vydal nový přebal Typhoonu s tímto markingem, tak nebylo na co čekat a hned jsem si jej pořídil a po nějakém to roce se pustil i do stavby.
Stavebnice není úplně dokonalá, ale s trochou nervů a pilníku se z toho dá vykřesat pěkný model. Asi největší neduh této stavebnice je absence kanálu vstupu vzduchu k motoru, kde stavebnice po dvou centimetrech končí dírou v trupu. Proto jsem se do této partie rozhodl přidat čechla, abych nějak složitě nemusel řešit útroby letounu. Naopak mě velmi mile překvapily obtisky, se kterými se i přes jejich velikost pracovalo výborně a krásně okopírovali povrch pod nimi. Bohužel na fotografiích modelu vypadá odstín zelené velmi vybledle, ale skutečnosti je velmi sytý a lesklý. Model jsem původně chtěl dělat bez výzbroje, ale díky své chybě při stavbě jsem se rozhodl mojí chybu zakrýt dodatečnou výzbrojí.
Celkově jsem s modelem spokojený, ale příště raději vyzkouším Hasegawu, která obsahuje plnou paletu výzbroje včetně raket s plochou dráhou letu.