Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Co s pasy na M3 Lee?

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Co s pasy na M3 Lee?

Příspěvekod PanzerEugen » 10 črc 2023, 20:53

Potreboval bych poradit co udelat s pasy na M3 Lee. Nakoupil jsem v minulosti spoustu stavebnic na Aukro a naprosta vetsina uplne v pohode, ale bohuzel jsem koupil i od Takomu M3 Lee Late, ktery sice byl za dobrou cenu, ale bohuzel to nebyla dobra koupe. Ukazalo, ze dily jsou sice zabalene jeste v igelitu, ale chybely vsechny ramecky s pasy. Resil jsem to s prodejcem a ten to uznal a vyresil to tak, ze pridal workable track links na Shermana od AFV Club. Nechal jsem to byt, protoze nic jineho bych od nej stejne nedostal, bohuzel se ukazalo, ze ty pasy jsou nepouzitelne. Spojky praskaji, vypadava to, postavil jsem asi tretinu jednoho pasu a nevypada to jako cesta k cili.

Ted mam v podstate dve moznosti, bud ty pasy of AFV zacnu lepit, coz jednak je trochu problem, ze ten Takom ma ponekud nesmyslne funkcni odpruzeni, takze bych asi nejdrive musel napevno zalepit to odpruzeni a pak na nej nalepit ty (non)workable tracks od AFV clubu a jednak to znamena, ze nebudu schopen ty pasy nabarvit separatne a budu to muset strikat v kuse. Druha varianta je pak koupit jine pasy a tyhle zahodit. Rikal jsem si, ze to bude v pohode, protoze M3 nastesti sdilela pasy s nekterymi Shermany, nicmene jsem zjistil ze paradoxne nabidka aftermarket pasu na Shermana jakozto nejpocetnejsi tank WWII a tim dost historicky vyznamne vozidlo je dost mala. Takze daji se sehnat Friuly, ktere jsou strasne drahe a pry se s nimi pekelne blbe pracuje, nebo maji jakesi pasy od Miniartu, ktere jsou ovsem konstrukcne stejne jako ty od AFV Clubu a pak pasy od RFM, ktere by mozna mohly byt nejlepsi, protoze RFM dela celkem slusne modely a jsou jenom drahe nikoliv nesmyslne drahe.

Takze ted nevim jak to rozstipnout a pokud by mel nekdo zkusenosti v tomto ohledu pripadne nejaky dalsi napad tak sem s nim..

Dik
PanzerEugen

• Odpovědět s citací

Re: Co s pasy na M3 Lee?

Příspěvekod Tchert » 11 črc 2023, 08:00

Asi bych to "přenesl" do sekce Technika, tam máš větší šanci na odpověď...
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 11 črc 2023, 08:15

A jen tak mimochodem, jaký typ pásů sháníš? M3 používal pokud já vím 2 typy...
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 11 črc 2023, 08:21

Pásy robí Masterclub aj Friul.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 11 črc 2023, 09:32

Asi bych se nebál koupit pásy od Miniartu.V podstatě asi nejjednodušší volba.Co se týče toho Takomu,tak v modelu je taky nemají moc košér udělané-nevycházejí délkově a musí se odřezávat čepy napínacích kol a posunout kůli zkrácení délky.A samozřejmě si rozmyslet typ pásů.PAvel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PanzerEugen » 11 črc 2023, 20:42

Tchert píše:A jen tak mimochodem, jaký typ pásů sháníš? M3 používal pokud já vím 2 typy...

Mne abych se priznal je to celkem jedno. Jak spravne pises na tech tancich at uz M3 nebo M4 se pouzivaly ruzne typy a tim, ze nemam ten original od Takomu tak ani nevim jake tam mely byt. Ty aftermarkety od AFV Club jsou T-51cky, ale obecne beru cokoliv co tam mohlo byt a bude se dat rozumne postavit.
PanzerEugen

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse