Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

stříkací box

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: stříkací box

Příspěvekod Cruelsword » 27 pro 2022, 12:01

Cruelsword píše:Děkuji moc za rychlou odpověď.
Pokud bych to tedy vzal za druhý konec a šel do elektrického odsávače, líbí se mi Sparmax SM2209 ( SB-88). Máte tady s ním někdo nějaké zkušenosti? Budu vděčný za jakékoliv postřehy, na zahraničních fórech ho chválí, i ve videorecenzích nikdo nenadává, je to až podezřelé. :lol:

Tak box SB-88 dnes dorazil. Montáž je velmi jednoduchá, většina dílů se do sebe zacvakává, na finální připevnění motoru stačí PH-2 šroubovák a jeden plochý na dotažení hadicové svorky. Bohužel box je nerozebiratelný, takže je třeba počítat s místem, kam ho uložit, když se nepoužívá. Hadice je krátká a těžká, nedá se téměř natáhnout, takže buďto půjde přefiltrovaný vzduch zpět do bytu nebo budu muset časem koupit něco delšího.
Odsávání je poměrně tiché, snad o něco hlasitější, než můj Kenda AS-189 kompresor, ale rozhodně nijak v bytě 3+1 neruší.
Cruelsword

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petrohrad » 13 kvě 2023, 09:19

Konečně jsem se po mnoha měsících dokopal k výrobě odsávání. Není to žádný designový skvost, ale snad to bude fungovat. Při stříkání budu muset po stranách dát nějaké dvě desky, asi je říznu z překližky. Jinak by se mi aerosol opět rozletěl po celé místnosti. Hadici ještě zkrátím (okno je cca 1,5 metru od pracoviště) a na konec dám takovouto redukci, abych to mohl zaháknout do otevřené ventilačky. Zavěšení možná ještě upravím, protože takhle jak to je, tak teď hlavou velmi lehce zavazím o hranu předního osvětlení. Výš to dávat nechci, aby to nebylo moc daleko od stolu. Zkusím objednat takovéto samonavíjecí kladky . Nic jiného mě nenapadá. Při práci bych to vytáhl výš a při stříkání zase stáhl níž. Ty světla svítí jako blázen. Pod tělesem je přidělané plexi. Mezi tím je mezera a já budu muset tu mezeru nějak zakrýt, protože mi to trochu svítí do očí a není to moc příjemné.

Už proběhla zkouška jenom s rozprášeným ředidlem. Smrad sice v místnosti je, ale málo a za chvíli je pryč. Důležité je hlavně to, abych neměl po celé místnosti aerosol, což se mi děje hlavně při stříkání laku. Což nechápu, stříkám na nízký tlak a stejně mi to zamoří celou místnost.
Přílohy
P1250121.JPG
P1250118.JPG
BF 109E 1/48 Amiot 143 Halifax Potez 540
Petrohrad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SION » 15 kvě 2023, 10:00

Na zkoušku zkus po obvodu toho plexi přelepit černou americkou páskou příp. dvě vrstvy nebo to přední světlo odpojit a vem tři kusy kartonu a slep je k sobě do tvaru U, jeden dej z boku jak máš monitor, další jak máš stojan na barvy a poslední dozadu jak máš lampičku jestli se nezlepší tah toho ventilátoru. Jinak dobrý nápad.
SION

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 20 čer 2023, 23:19

Novinka pro náročné 8-)
https://www.streetkolor.cz/HSENG-HS-E600-STRIEKACI-BOX
Přílohy
_vyr_10261Strikaci-box-HS-E600W.jpg
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 21 čer 2023, 06:07

Podla názvu to pre náročných asi nebude. :lol:

bida.png
bida.png (2.47 KiB) Zobrazeno 4022 krát

Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rancor1223 » 21 čer 2023, 07:28

Tuhle věc jsem před časem pokukoval také, jen tedy od německého WilTechu, ale viděl jsem je prodávané i pod Japonskými i jinými značkami (Airtex, Kaizo, Gaahleri,...). Docela by mě zajímalo jak se od sebe liší, jestli do toho Wiltech dává alespoň kvalitnější větráky, nebo je to fakt jedno a to samé. Na trhu už je to minimálně rok, poprvé to ukázali snad na nějakém Japonském modelářském veletrhu pod značkou Airtex (možná minulá Shizuoka Hobby Show?).

Každopádně pro malý počet recenzí, vysokou cenu (a to, že z toho nikdo zas tak nadšený nebyl) jsem do toho nakonec nešel. Moje obava byla, že údržba bude hrozně otravná (což potvrzovaly i ty recenze) a poslední co potřebuju je přidělávat si práci abych vůbec mohl modelařit. Nakonec jsem ale koupil o řadu nižší spray box stejných rozměrů, jen tenhle má 2 větráky (ten vodní má 3), bez té vodní nádrže. Nemůžu si stěžovat, oproti takovému tomu klasickému boxu s jedním větrákem co nás má asi většina saje lépe, prostor pro stříkání je větší a není tak hluboký. LED osvětlení je super doplněk.

EDIT: Ta cena na streetkolor má být jako vtip?! Od Wiltechuto stojí €210 ~ 5000Kč.
Naposledy upravil rancor1223 dne 21 čer 2023, 11:21, celkově upraveno 1
rancor1223

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 21 čer 2023, 09:21

Atlis píše:Podla názvu to pre náročných asi nebude. :lol:

bida.png

No jo no,celej zezelenalej Atlis.Blbej koment o ničem,ale hlavně že komentuješ,že?Ve vší úctě k tvojí,, inteligenci "on ti ho nikdo necpe. Snad pochopíš,že do tohodle tématu tahle zajímavá novinka tak nějak patří.
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 21 čer 2023, 13:01

Harry77 píše:

bida.png

No jo no,celej zezelenalej Atlis.Blbej koment o ničem,ale hlavně že komentuješ,že?Ve vší úctě k tvojí,, inteligenci "on ti ho nikdo necpe. Snad pochopíš,že do tohodle tématu tahle zajímavá novinka tak nějak patří.

Hele, přiřaďte si mě k Atlisovi, mě to taky rozesmálo. Ještě existuje možnost, že jste ten vtípek tak nějak - jak to napsat kulantně - nepochopil?
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petrohrad » 21 čer 2023, 13:24

Pro mě by jakýkoli box byl malý. Já neumím šetřit místem, proto jsem si pořídil odsávání, viz můj příspěvek výše. Ale je fakt, že ty boxy na StreetKolor jsou pěkný, o tom žádná, ale tak na dvaasedmdesátiny, já bych se tam se čtvrtkovým jednomotorákem už nevešel :-D
BF 109E 1/48 Amiot 143 Halifax Potez 540
Petrohrad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 21 čer 2023, 18:07

Marcel Nový píše:
Harry77 píše:

bida.png

Hele, přiřaďte si mě k Atlisovi, mě to taky rozesmálo. Ještě existuje možnost, že jste ten vtípek tak nějak - jak to napsat kulantně - nepochopil?

Ale já Vás kolego přece naprosto chápu..... :grin: :lol: :grin:
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eiben » 21 čer 2023, 19:20

Harry77 píše:Novinka pro náročné 8-)

10 000Kc si z nas delaji kozy ne? :angry:
eiben

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 21 čer 2023, 22:41

eiben píše:
Harry77 píše:Novinka pro náročné 8-)

10 000Kc si z nas delaji kozy ne? :angry:

České obchody se bohužel často chovají více jako loupežnící, než jako obchodníci.
Němeský eshop to prodává za maloobchodní cenu 214,-Euro, to už je snesitelnější a reálná cena.
https://www.wiltec.de/XPOtool-Airbrush- ... -LED/34280
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jawasystem » 22 čer 2023, 14:06

Ten krám od WilTecu je na cestě domů, takže poreferuji, jak to funguje. Předpokládám však, že to je čistá čína od Fengdy atd. v německu pouze přebalená...
Cena na Streetcolor je hodně vtipná. Já to kupoval přes Kaufland (dodavatel WilTec). Jak už to tak bývá, tak na stránkách Wiltec je to o 400,- levnější než v ČR

https://www.kaufland.cz/product/4560741 ... n=customer
Jawasystem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod avis » 22 čer 2023, 18:58

Zaujímavé - vôbec som netušil, že Kaufland toto predáva.
U nás cca 230€.
https://www.kaufland.sk/product/456074110/
Na stole: Mi-26 1/72 Zvezda - kamufláž EMERCOM
avis

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna