Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Panzer Art

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Panzer Art

Příspěvekod rudovlas » 15 čer 2023, 15:55

Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat, kupoval si někdo něco napřímo ze stránek polského výrobce doplňků Panzer Art (https://panzerart.pl/)?

Já jsem si už téměř před měsícem, 17. Května, objednal jedny kola a hned je zaplatil přes PayPal. Na e-mail mi obratem přišlo potvrzení objednávky a že je to v přípravě. Při dodání do České republiky psali dobu trvání 10-14 dnů. No je to měsíc a už jsem jim psal dva maily, jeden přes dotaz na stránkách a i na druhý mail. Bohužel na to nikdo nereagoval. Nemáte někdo nějakou zkušenost s tímto shopem?

P.s. možná sem nezvolil nejvhodnější kategorii, ale chodí sem myslím víc lidí a s technikou to úzce souvisí.

Děkuji
Rudovlasovy vinětky 1/35: viewtopic.php?f=340&t=151430 nejnovější: "VIVE LA FRANCE, ÉTÉ 1914"
rudovlas

• Odpovědět s citací

Re: Panzer Art

Příspěvekod Marcus » 15 čer 2023, 17:46

Asi před rokem a něco jsem u nich nakupoval. Platba taky předem přes PayPal. Situace podobná. Potvrzení objednávky na mail a pak jsem čekal. Po dvou až třech týdnech jsem zkusil dotaz na stav objednávky přes formulář na stránkách, bez reakce. Asi za další týden a něco jsem psal na mail a opět nic. No nakonec zboží přišlo v pořádku a všechno co jsem objednal asi 3 den po druhém mailu. Celkovou dobu od objednávky po doručení už si přesně nepamatuji, ale mohlo to být okolo měsíce a půl až dva. Nevím jestli zdržení vzniklo na straně prodejce, nebo až u nás, viz slavná Pošta 120 v Praze, ale je pravda, že ta komunikace ze strany prodejce by chtěla zlepšit. Takže bych zůstal trpělivý a vyčkal. Kdyby něco, jde u PayPal zažádat a platbu vrátí.
Marcel.
Marcus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda78 » 15 čer 2023, 18:23

Z Panzerartu jsem objednával 2x nebo 3x - reakce obchodu nebo nějaké info o odeslání se nekoná, ale dorazí to. Není to rychlé, ale přes PayPal se nemusíš bát. Už jsem dělal 2 claimy na různé obchodníky (po vyčerpání jiných možností). A najednou to šlo. Takže tady bych se fakt nebál. Další věc je zkusit superhobby, tam těch panzerartů je docela dost a pokud si člověk ohlídá cenu, která je občas trochu vyšší, tak za půl týdne je to doma GLSkem za 99,-
Jarda78

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rudovlas » 18 čer 2023, 21:49

Děkuji vám oběma za reakce. Celkem jste mě potěšili, tajně sem v to doufal, že to může být takhle. Nezbývá tedy než čekat. Na takovou nekomunikaci ale nejsem zvyklej. Jen tak pro zajímavost, ve stejné době jsem psal mail s dotazem přímo firmě Masterbox, jak známo z Ukrajiny, a ti mě odpověděli do tří dnů... ;-I

Jarda78 píše:Z Panzerartu jsem objednával 2x nebo 3x - reakce obchodu nebo nějaké info o odeslání se nekoná, ale dorazí to. Není to rychlé, ale přes PayPal se nemusíš bát. Už jsem dělal 2 claimy na různé obchodníky (po vyčerpání jiných možností). A najednou to šlo. Takže tady bych se fakt nebál. Další věc je zkusit superhobby, tam těch panzerartů je docela dost a pokud si člověk ohlídá cenu, která je občas trochu vyšší, tak za půl týdne je to doma GLSkem za 99,-

Ano, já jsem na superhobby koukal, a i přesto že tam je milion věcí skladem, tak ty kola co jsem chtěl bohužel ne. Nejdřív jsem čekal jestli je nedoveze MN modelář, ale to už čekám víc než rok, tak jsem hledal všude kolem a nikde nebyly skladem, tak zbylo to objednat jedině přímo od nich.
Rudovlasovy vinětky 1/35: viewtopic.php?f=340&t=151430 nejnovější: "VIVE LA FRANCE, ÉTÉ 1914"
rudovlas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan K. » 19 čer 2023, 08:48

Taky je nutno počítat s tím, že výrobce nemá všechny položky v katalogu skladem. Při tom množství položek je to pochopitelné. U většiny výrobců je to stejné.
Odlít 1 kus se jim nevyplatí, takže nejspíš čekají, až se nasbírá více objednávek.
Jelikož mám vcelku dobrý přehled o eshopech v Čechám a v Polsku, je vždy vidět, že se v eshopech naskladňují vždy stejné položky výrobce. Ty které se rozhodl vyrobit.
Milan K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rudovlas » 25 čer 2023, 12:17

Milan K. píše:Taky je nutno počítat s tím, že výrobce nemá všechny položky v katalogu skladem. Při tom množství položek je to pochopitelné. U většiny výrobců je to stejné.
Odlít 1 kus se jim nevyplatí, takže nejspíš čekají, až se nasbírá více objednávek.
Jelikož mám vcelku dobrý přehled o eshopech v Čechám a v Polsku, je vždy vidět, že se v eshopech naskladňují vždy stejné položky výrobce. Ty které se rozhodl vyrobit.

Tomu rozumím, že se jim nevyplatí vyrobit jeden kus, ale když to nabízí, tak by to přece mělo trvat nějakou rozumnou dobu, nebo když si to nikdo neobjedná, tak budu čekat věčnost?! Ty kola jsou celkem specifický a asi nebude náhoda, že nikde nejsou skladem. Zatím nic nepřišlo a odpověď taky žádná, s tou teda podle komentářů tady ani nepočítám. Takže čekám dál..
rudovlas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rudovlas » 17 zář 2023, 21:21

Zdravím všechny,

tak dneska máme 17.9., to je přesně 4 měsíce od mé objednávky přímo ze stránek PanzerArt. Výsledek? Jedna velká NULA. Nic nepřišlo. Posílal jsem asi 5-6 mailů, na žádný z nich se nikdo neobtěžoval odpovědět. Zajímavé je, že na Facebooku postuje příspěvky každou chvíli, většinou o novinkách a co všechno budou vyrábět... to je pěkné a chvályhodné, tak asi nemají čas odpovídat na dotazy a posílat zaplacený objednávky, asi je vlastně ani nestíhají vyrábět. Škoda. Ještě mohu říct, že ty kola jsem začal shánět asi 2 a půl roku na zpět, přes MN modeláře, kteří tuto firmu zařadili do portfolia. I přes veškerou snahu, myslím ze strany MN modeláře, kteří mi psali, že ty kola zařadí v příští objednávce, tak pokud se nepletu, tak za tu dobu byl PanzerArt doplněn snad pouze 2x, samozřejmě bez toho co jsem chtěl. Myslím, z kraje tohoto roku mi MN modelář napsal, že by od teď měl PanzerArt chodit každé dva měsíce doplnění a pokud vím tak ještě ani jedno neproběhlo (už to tolik nesleduji). Ze zvědavosti sem tedy v červnu psal soukromě MN modeláři, jaký mají zkušenosti s tímto výrobcem, a ti mi odpověděli, že to prostě trvá, reklamace i měsíce, ale že nakonec vše přijde. Samozřejmě nehejtuju MN, vždycky mi vyšli maximálně vstříc, je to můj nejoblíbenější eshop. Toto téma je právě jen moje zkušenost a zrcadlo firmě PanzerArt, aby všichni věděli, co třeba očekávat... Pak tady někdo psal, že nemůžou mít všechno skladem a vyrobený. Takže sem už dříve na třech polských eshopech zadal dotaz k těm kolům, že oně mám zájem, přes takovýto tlačítko, k tomu přidáme MN a zaručeně by asi na tyhle eshopy neposílali po jednom kusu, takže objednávky by byly, jen není vůle nebo já nevim co...

Já i věřím že to jednou přijde, ale k čemu to je? K čemu ??..K ničemu! Takže asi tak o firmě PanzerArt. :bad:
rudovlas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod stenly.stenly » 13 lis 2024, 12:44

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na jaké modely jsou pásy od Panzer Art určené? Jsou univerzální nebo je někde stanoveno na jaké stavebnice?
Mám objednané na Tiger od Takomu. Doufám, že mi tam půjdou. Pokud bych si chtěl objednat třeba pásy na Shermana je jedno na jakou stavenici?
Jedná se o měřítko 1/35
stenly.stenly

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von mantinel » 13 lis 2024, 16:19

On panzer art dělá například kola na kolovou techniku tak univerzální, že nepasují často vůbec na nic. Pásy budou podobná story. Jedině snad se řídit tím, co je nafocené na propagačních fotkách a vybrat stejnou stavebnici.
von mantinel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod danny1691 » 13 lis 2024, 18:58

Od panzer art mám pásy na Shermana. Vše sedí v naprosté pohodě a sestavení taky ok. Ale bral jsem je z polského eshopu https://www.super-hobby.cz
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
danny1691

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse