Postavil jsem si v pořadí už svého 44.spitfira ve své sbírce. Volba padla na stavebnici ITALERI. Trochu jsem doplnil prostor kokpitu podle dokumentace, dodal pasy Eduard,poziční světla z barevných céček a jinak krabička (teď jsem při focení zjistil že jsem zapoměl na světlo na spodku centroplánu - už se na něm pracuje!). Barvy Humbrol, systém štětečky. Imatrikulaci jsem použil z působení stroje u 310 sq. na bázi Dice ve Skotsku v roce 1943, pilot v té době údajně WO František Mlejnecký (zdroj net a kamarádi). Dekály z krabičky,popisky doplněny z archivu dekálů na spity. Několik fotek z ruky na stole v kuchyni . Dědek Franta
Neříkej že to nejde postavit, najde se někdo kdo to neví a postaví to!
Pěkně postavený výškový spiťak z asi nejhorší stavebnice Spitfiru na trhu... to zahrocené vyškové křídlo je nádhera ale čumák je u téhle stavebnice víc než divnej...
Bylo mi vytknuto mým dlouholetým kamarádem - spitfirelogem, že mnou uvedený údaj není správný. Tak jsem se rozhodl opravit a upřesnit. W/O Mlejnecký létal s uvedenou mašinou u 313.sq (RY-). Ke 310 sq. přišla v červenci 1943 do Castletownu, kde ji "sedlali" v červenci a srpnu W/O Adolf Fornůsek, F/Lt Hugo Hrbáček, F/Lt R.Borovec, Sgt. A.Svěcený, W/O V.Horák, F/O J.Střihavka. V září 1943 stroj převzala střídající 504.sq. Ke dni 20.11.1945 byl BS146 oficiálně úředně zrušen.Tolik na upřesnění. Dědek Franta
Neříkej že to nejde postavit, najde se někdo kdo to neví a postaví to!