Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ Extra
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

08

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 20 zář 2007, 21:43

-N- píše:chybi u liberatoru kus textu, nebo se mi to jen zda, ze zase nikdo necetl modelare predtim, nez sel do tisku?

Nymburk - Jezevčík: Ajvaj, po nějakým zarovnání řádku při korekturách se bílý písmo přesunulo na bílou plochu, takže to tam je správně, ale bohužel neviditelným inkoustem.
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Nademlejnský » 21 zář 2007, 11:43

Když jsem si prohlížel "lákadlo" na tento sešit, dost mě potěšilo, že v něm bude článek o čs. Liberatorech. Jenomže po jeho přečtení jsem byl dost zklamanej, nejenže to bylo hlavně o šestkách, přičemž bych řekl, že tím hlavním tahounem z Liberatorů během války byly spíš pětky, o kterých jsou v článku jen hodně malé poznámky, ale asi nejvíc mě "dostal" modelářský závěr, hlavně co se týče čtvrtek. Čekal jsem od něho, že tam bude popsáno aspoň několik úprav, jak z B-24J udělat pomocí doplňků (nebo pokud nejsou samo-domo výrobou) Liberator Mk.VI. On vlastně celý článek měl být nazvaný spíše Československé Liberatory Mk.VI...
Škoda, čekal jsem, že po popisu v Novinkách právě na "šestky" a na Wellingtony v jednom z předchozích čísel Sešitu Modeláře se dočkám něčeho podobného i na Mk.V.
Martin Nademlejnský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MMK » 21 zář 2007, 13:07

Na E day jsem zběžně přes rameno do toho mrknul, a první dojen nic. Samý letadla a ňáký scifi, který mne zajímá asi jako fotbal :evil:
Ale ráno moudřejší večera, ten článek scifi je velmi zajímavý. Postupy v něm popsané se dají použít i na "normální" dio. Takže si jeden kousek taky založím.
MMK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pancier » 24 zář 2007, 08:18

matiasf
kúpiš ho aj v papierníctve u Vidrov ;-I
Pancier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 24 zář 2007, 13:20

Pancier píše:matiasf
kúpiš ho aj v papierníctve u Vidrov ;-I

super dikes [-o<
Makam na - He 111 H6
Im Krieg ist die Wahrheit das erste Opfer
matiasf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 05 říj 2007, 19:11

RomanV píše:Sešit není špatný,možná bych tam snesl o dvě -tři témata víc.
Dovolím si ale reagovat na něco,co mě fakt nadzvedlo.Jedná se o článek pana Miloslava Hrabáně o Abramsech.Souhlasím, že je spousta lepších tanků - Leclerk,Leopard.... a je také pravda že za posledních 15 let rozhodně nejsou cituji: "s velkými úspěchy nejmasivněji v boji nasezenými tanky".Možná by jste se měl pane Hrabáně zamyslet proč.Když čtu o vašem holedbání jak si píšete s vojáky v Iráku a jak jste díky vrozené drzosti získal spoustu supr fotek,zkuste taky napsat rodinám těch,co se vraceli v "černých pytlích".Možná Váš nekritický obdiv k "amíkům" trochu poleví.
Věc druhá - citace: " co se týká US moderní techniky,jsou i naši nejlepší modeláři většinou trochu pozadu.Ti dobří tajnůstkaří a hrají si na chytráky,těm horším nebo začínajícím neporadí ani ň.Když porovnám některé chytrosti na našich fórech s fundovanými odpověďmi na fórech zahraničních od "těch blbých amíků",jak dnes hodně lidí s oblibou řiká,moc se tomu ani nedivím.!
Pane Hrabáň,stavím techniku a navštěvuju hlavně "technikářské chlívečky".Ukažte mi prosím jeden jediný případ kdy se tady někdo tajnustkařil a hrál si na chytráka v případě modelářských technik,barev podkladů.Pokud vím,každý kdo se kdy zeptal a potřeboval poradit,dostal odpověď a to většinou od několika kolegů.
Takže mi prosím uveďte nějaký příklad,jinak Vás budu považovat za obyčejného žvanila.

Hm, přečetl jsem si Tvůj příspěvek a musím na něj i za sebe kejvnout, byť autora článku neznám, působní trochu "napeřeně"... "já mám kámoše co jezděj s tankama a vy ste nuly, pač je neznáte"
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 05 říj 2007, 19:24

celkově mě tohle čislo nijak zvlašt nenadchlo
jinak souhlas s nedlloydem
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 05 říj 2007, 19:32

Štěpán Los píše:celkově mě tohle čislo nijak zvlašt nenadchlo

Ale joo, tak u mě jinak dobrý, na to že jsem "kamioňák" čtu modeláře pravidelně a s chutí, někdy se urodí pro mně zajímavejch věcí víc, někdy míň, ale myslím, že to je hodně subjektivní... Jednou je spokojenej víc ten, jindy ten... Nevím třeba, jestli je v Modeláři zrovna místo na modely kamionů, my jsme malá komunita...
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 05 říj 2007, 19:39

nedlloyd píše:

Ale joo, tak u mě jinak dobrý, na to že jsem "kamioňák" čtu modeláře pravidelně a s chutí, někdy se urodí pro mně zajímavejch věcí víc, někdy míň, ale myslím, že to je hodně subjektivní... Jednou je spokojenej víc ten, jindy ten... Nevím třeba, jestli je v Modeláři zrovna místo na modely kamionů, my jsme malá komunita...

ja psal jako že souhlasim s: "napeřeně"... "já mám kámoše co jezděj s tankama a vy ste nuly, pač je neznáte"
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 05 říj 2007, 20:01

Štěpán Los píše:
nedlloyd píše:

ja psal jako že souhlasim s: "napeřeně"... "já mám kámoše co jezděj s tankama a vy ste nuly, pač je neznáte"

Já Tě pochopil, spíš jsem...se "dovyjadřoval" k tomu obsahu za sebe... ;-I
nedlloyd

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Extra