Díky všem za vaše slova chvály. Jsem příjemně překvapený, že model tak zaujal.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
majos píše:... To je vraj narocny kit. Samotna konstrukcia to dava najavo na prvy pohlad...
Z mého ohledu je ta stavebnice dobrá, ba řekl bych jedna z těch lepších od SH. Začátečníkovi bych tento model nedoporučil, ale trochou zkušenější modelář si s ní určitě poradí. Pokud nebudete řešit vyvážení a smíříte se s tím, že model bude panáčkovat, pak stavba je celkem nezáludná. Všechny díly dobře pasují, jen je při jejich lepení potřeba hlídat vzájemnou polohu. Díly nemají žádné spojovací kolíčky. Lepí se plocha na plochu. Dokonce i to lešení má promyšlenou konstrukci a jeho sestavení nakonec bylo celkem jednoduché. Jediné, na co je potřeba dát velký pozor je oddělování jemných dílů, např. vnitřní trubková konstrukce. Při neopatrném oddělování hrozí jejich zlomení. U těchto dílů jsem odložil vyštipovací kleště a raději jsem je odřezával žiletkovou pilkou.
I model postavený jen tak z krabičky bude vypadat dobře. No a těm, kteří se nespokojí jen stím, co nabízí stavebnice, dává model prostor na doplnění drobných detailů v kabině, na příhradové kostruci a rotorových hlavách. To už je ale na vašem zvážení. Já si s detaily pohrál a myslím, že to celkovému vzhledu hodně prospělo ... a taky mě to ohromně bavilo
Naposledy upravil KLuK dne 10 dub 2023, 08:53, celkově upraveno 3
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Je to parádní kousek! Jen by mě zajímalo, kde jsou fotky Tvého modelu a proč nám ukazuješ fotky skutečného mixéru z muzea? Opravdu moc luxusní prácička. Těším se na další model. Michal
Drache je hotový, tak přemýšlím, do čeho se pustím dál. Ale nejdřív musím dokončit Fokkera, kterého jsem kvůli Achgelisovi opustil.
Vitrína je dělaná na míru tak, aby rozměry a barvou seděla k nábytku v obyváku. Kurpus vitríny a rám předních dveří mi podle mého návrhu vyrobil syn (pracuje v truhlárně). Na mě zbylo dokončit povrchovou úpravu, zasklít přední dveře, instalovat skleněné police a osvětlení. Ve vitríně je snímač polohy předních dveří. Při otevření se osvětlení vitríny automacky rozsvítí, při zavření dveří zase zhasne. Samozřejmě jde světlo kdykoliv rozsvítit a zhasnout nezávisle na poloze dveří.