Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

A-4P Skyhawk, Airfix 1/72

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

A-4P Skyhawk, Airfix 1/72

Příspěvekod Jouza » 29 bře 2023, 22:31

Tak jsem se nakonec rozhodl postnout sem tohohle argentince. Skyhawk se mi líbí pro své kompaktní a vlastně elegantní tvary. Argentina získala v roce 1965 celkem 130ks A-4. a další jiných verzí, v letech 1970, 71 a 1976. Armádní letectvo dostalo 25ks A-4B a přeznačilo je na "P". Všechny nejprve prošly úpravami u výrobce a později přišli vhod při konfliktu o Malvíny/Falklady, kdy útočili zpravidla neřízenými bombami na lodě Royal navy. Během této války bylo zničeno 22 Skyhawků. "Můj" C-240 představuje známý stroj 5 letecké brigády, nyní vystavený v muzeu v Buenos Aires.
Na rovinu, jsou tu viditelné rezervy v čistotě stavby i povrchu, na druhou stranu, Skyhawků Fuerza Aerea Argentina na MF moc není. (:) Stavěl jsem jej vloni a nedařilo se. Začalo to zjištěním, že hlavní části výlisků byly zkroucené (trup, křídlo), pokus o srovnání nedopadl podle mých představ, musel jsem potom dost tmelit a dorýt paneláž, ale původní banán to už nepřipomíná. Plast, ze kterého Airfix lisuje je také věc, vtoky na výborných místech... Je to můj první Airfix, uvidím, jak na tom bude jejich Harrier Gr.7/9, který mám v kitníku.
Jinak, stavebnice je jednoduchá, díly by docela pasovali (nebýt mých volšových rukou :lol: ).Doplnil jsem jen kruhové antény na SOP a vyrobil novou, za kabinou, podle fotek. Maličko jsem vylepšil sedačku pilota, přední podvozkovou nohu a odvrtal hlavně kanónů. Pokusil jsem se ještě o stěrač na čelním štítku. Do dalších úprav jsem se raději nepouštěl. Zbarvení- co fotka, to jiné odstíny, někdy jiné rozložení bar. polí. :?: Nakonec jsem si odstíny domíchal s tím, že zelená má jít trochu do modré a hnědá zase do červené. Vše jsou vodovky Agama. Štětcováno, lakováno Sidoluxem, matným Agama lakem, nakonec mikrotužka a suchý pastel. Obtisky fungovaly s vodičkami Agama také slušně. Pokud má někdo zájem, zbyly mi ještě na US verzi "GREEN LIZARD" z USS Interpid. No, je to exot ve vitrínce. Časem bych si doplnil dvojici o Harrier Gr.3.
Tož tak..
Přílohy
DSCN8815.JPG
DSCN8817.JPG
DSCN8825.JPG
DSCN8824.JPG
DSCN8823.JPG
DSCN8822.JPG
DSCN8821.JPG
DSCN8820.JPG
DSCN8819.JPG
DSCN8818.JPG
Petr Schickl, prostý lepič...
člen štětečkové galaxie č.50
Jouza

• Odpovědět s citací

Re: A-4P Skyhawk, Airfix 1/72

Příspěvekod travis » 01 dub 2023, 06:17

Pěkný, opravdu moc pěkný!!! =D> =D> =D>
Ale chtelo by to lepsi fotky.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Michna » 02 dub 2023, 08:36

Tak pro Falklandy/Malvíny mám slabost. Moc hezký Skyhawk. Ale také se přimlouvám za lepší fotky, třeba venku na lepším světle, aby byla ta kamufláž lépe vidět… ;-I
Petr Michna

...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
Petr Michna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 03 dub 2023, 17:24

Dobrá práce Peťo. =D> Ale příště, přístě použijeme pistoli! :wink:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaguar74 » 10 dub 2023, 20:26

=D> =D> =D>