Ahojte. Mám dokončený ďaľší model.Tentokrát som zavítal na východný front a vybral som si Jak-9D od Zvezdy v 1/48. Model ma veľmi príjemne prekvapil. Všetko pekne pasovalo a išlo to do seba jedna báseň. Z doplnkov som použil od Quinta Studio interiérovú aj exteriérovú sadu a stredný diel kabíny, pôvodne určený na stavebnicu Jak-1b od Modelsvitu. Originál v stavebnici neumožňuje otvoriť kokpit. Kolesá sú Brassin Eduard. Číslo 22 je striekané cez masku a zbytok markingu originál Zvezda dekály. Farby MRP18.19 a 20 v interiéry AK RC319 a laky Gunze. Stavba je tu: viewtopic.php?f=57&t=148330
Přílohy
Naposledy upravil Robo K dne 21 bře 2023, 19:04, celkově upraveno 3
Krásnej kousek, fakt ,že jo! A navíc, děkuji ti, že píšeš správně Jak a Jakovlev, né, jak je bohužel nyní zvykem Yak a Yakovlev. Nesnáším poangličťování a anglické výrazy v běžné češtině. Nesnášel jsem tak stejně i porušťování. My prostě nikdy nebudeme hrdí na svůj jazyk. Vím, píšeš ve slovenštině, ale já jsem už dost starý a beru ji jako bratrskou řeč. Já se narodil do Československa a 31 let v něm žil.
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Ešte raz ďakujem páni. Peťo hovoríš, vlastne píšeš mi z duše. No trochu na obranu mladšej generácie neznalej azbuku je na krabici Zvezdy uvedené buď ЯК-9Д, čo väčšina neprelúšti, alebo poangličtené YAK-9D.
Já také za sebe chválím tu slovenskou (českou) transkripci. (ale pak si nenápadně opravte v popisce na obrázcích to "Ivanovich" - ať je to tedy hlavně jednotně!)