Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 172 z 179 • 1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 179
  • Odpovědět s citací

Re: Kompresory

Příspěvekod picasso » 20 úno 2023, 20:51

Vždyť jo - a chci vidět kolik tam mám :)
picasso

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 20 úno 2023, 20:58

A ty nemáš na ventilu manometr?
Tam si přeci nastavíš tlak co potřebuješ do pistole, nebo ne?
Naposledy upravil Renda dne 20 úno 2023, 21:01, celkově upraveno 1
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod picasso » 20 úno 2023, 21:13

Manometr je na kompresoru ,ale ukazuje tlak ve vzdušníku . Předchozí kompresor neměl vzdušník takže tlak v kompresoru byl i tlakem v pistoli .
picasso

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petrohrad » 20 úno 2023, 21:22

To bych chtěl vidět, co to je za kompresor, že ti to ukazuje tlak ve vzdušníku a ne kolik dáváš do hadice. Jestli máš budík na tom zacvákavacím otočným regulátoru (respektive těsně pod ním), tak ti to ukazuje, kolik to tlačí do hadice a ne kolik máš ve vzdušníku. Ty kompresory udržují tlak 3 - 4 bary, víc tě zajímat nemusí. Do pistole stejně pouštíš do jednoho baru.
BF 109E 1/48 Amiot 143 Halifax Potez 540
Petrohrad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod picasso » 20 úno 2023, 21:36

Fenda - AS 189 - ukazuje tlak vzdušníku , když snížím regulátorem tlak tak se tlak v pistoli sníží ,ale manometr ukazuje vzdušník .
picasso

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 20 úno 2023, 21:58

No, tu Fengdu jsem měl taky a regulátorem šteluješ tlak do hadice.
https://www.airbrush-potreby.cz/store/g ... 89___.html
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod picasso » 20 úno 2023, 21:59

Tak mě to nedalo a šel jsem to ještě zkoušet a stejný - tlak na pozici 1 na 5,5 a regulace snižovala tlak v pistoli ,ale ne na manometru - až když jsem snižoval až na minimum tak najednou manometr klesl a teď ukazuje tak jak jsem očekával od začátku - tedy tlak do pistole +/- jak ubírám / přidávám --- snad to bylo tím že je dnes nový a potřeboval "rozhýbat" a už to vydrží . Děkuji za reakce a snahu pomoct
picasso

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petrohrad » 20 úno 2023, 22:59

A jo, já zapomněl... Když budeš ubírat tlak, tak kolečkem sice ubíráš, ale ten tlak ti hadici, potažmo i v regulátoru zůstává, proto se ti rafička nehne. Zkus při ubírání zmačknout spoušť a uvidíš, jak ti rafička spadne.
BF 109E 1/48 Amiot 143 Halifax Potez 540
Petrohrad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod picasso » 20 úno 2023, 23:56

Jo jo ten tlak se musí "vyrovnat" aby se projevil na manometru (odfouknout) - s tím jsem počítal a teď už tak funguje - před tím to bylo nějak zamrzlé a chtělo to rozhejbat regulátorem do min polohy - jinak ukazoval jak tlakuje - upouští - tlakuje - teď to je jak bylo psáno výše , ukazuje tlak do pistole a tlakování a tlak vzdušníku mě nezajímá .
picasso

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nerd » 02 bře 2023, 23:38

Panove, mel bych dotaz ohledne vymeny vzdusniku. Mam soupravu Tagore TG212T a po 7 letech uzivani me odesel vzdusnik. Priznavam, ze pravdepodobne nespravnou udrzbou - sice jsem po skonceni prace odvzdusnoval + vypustel kondenzat pres spodek, ale nepravidelna prace = nepravidelna udrzba. A stalo se, ze se na spodku udelala mikrodirka. Stav reznuti uvnitr vzdusniku netusim - kamos me to zkusi zatavit, ale nepovazuju to za nejakou dlouhodobou pomoc (jelikoz prave netusim jak moc je to rezave). Takze premyslim jak a cim ten vzdusnik vymenit - na netu sem nasel jen par homodomo navodu, kde borci bud pouzili praskovy hasicak, nebo zaverene tlakove trubky. Nikde sem nenasel zeby se dal koupit nekde samotny vzdusnik jako "nahradni dil"... Muzete me poradit jestli se to vubec da koupit, pripadne pokud ne, tak jak a cim to nahradit?
Diky
sochani prastarych plastovych ingotu je nejlepsi zenove cviceni...
nerd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 03 bře 2023, 03:21

Něco takového?
https://www.airbrush-potreby.cz/store/g ... 1A___.html

Koupit se dají, ale je to prostě bláto.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Helmut11 » 03 bře 2023, 16:15

Akorát pozor na rozteče šroubů a připojení.

Loni jsem řešil stejný problém, po šesti letech začal ucházet vzdušník a sháněl jsem nový. Ten správný už nešlo sehnat, tak jsem nakonec koupil nový celý kompresor.
Helmut11

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nerd » 04 bře 2023, 20:42

Kuci diky za info - tu Fengdu sem nasel, ale nejsou na ni dobre recenze - ma navic o 1l mene nez ta Tagorka...
V pondeli jdu zkusit zamecniky u nas ve meste, jestli by to nezkusili svarit - docasne by to mohlo vydrzet a zatim ziskam cas spekulovat nad nejakou nahradou. Blby je ze homodomo to asi nedam a budu to potrebvoat hodit zase nejakymu profikovi. Fakt si nelajznu hrat si s tlakovou nadobou a pak resit nejaky pruser kdyz bouchne...
sochani prastarych plastovych ingotu je nejlepsi zenove cviceni...
nerd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 04 bře 2023, 21:00

Tlakové nádoby pro modelářské kompresory dělá Sparmax. 5l je za cenu kolem 2800.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 04 bře 2023, 21:15

nerd píše:Kuci diky za info - tu Fengdu sem nasel, ale nejsou na ni dobre recenze - ma navic o 1l mene nez ta Tagorka...
V pondeli jdu zkusit zamecniky u nas ve meste, jestli by to nezkusili svarit - docasne by to mohlo vydrzet a zatim ziskam cas spekulovat nad nejakou nahradou. Blby je ze homodomo to asi nedam a budu to potrebvoat hodit zase nejakymu profikovi. Fakt si nelajznu hrat si s tlakovou nadobou a pak resit nejaky pruser kdyz bouchne...

Mě to taky kámoš zacelil, ale pak mi to puklo jinde, tak furt malovat pokojík se mi nechtělo, nakonec jsem za trojku koupil pořádný kompík a mám pokoj.
#TeamFoltýn
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 172 z 179 • 1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna