Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Black Pearl 1:50 ?? dřevěná - od šikmooček

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Black Pearl 1:50 ?? dřevěná - od šikmooček

Příspěvekod Ondras71 » 24 led 2021, 20:08

Taky Tě zdravím zpět Mate. Ty jsi úplná perlorodka.. :-D
Tvoje "nedbalá elegance" modelu má něco do sebe, moc dobře se na to kouká! A ty lebky se stojanem super nápad.. :hurray: Držím palce k dokončení a k dalšímu počinu!! O.
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 03 úno 2023, 23:09

Zdravím pánové - měl jsem teď dost dlouhou pauzu, ale pomalu se vracím - teď se prokousávám tím "Holanďanem" - jak se mi zadaří hodím sem nějakou fotku a tyky něco z dokončení "Perly"

Teď bych ale měl jeden dotaz - kdysi se tady někdo zmiňoval o "Umělém dřevě" - je to tuším takovej hustší polyuretan třeba na CNC výrobo forem ( třeba SikaBlock_Prolab65). Dokonce jsem od někoho z Vás na pivu dostal malý kousek na ukázku. Jelikož je to naprosto jedinečné na vyřezávání, a na "Holanďanovi" je to masakr, potřeboval bych sehnat nějakých "pár" odřezků. Ale prodávají jen celé desky za dost vysoké ceny. Pokud by tedy někdo tady měl nějaké odřezky na prodej, případně jealespoň kontakt na firmu která s tím dělá ( zkusil bych tam zaskočit a něco vysomrovat (:) ), byl bych vděčen.
Pokud se tady již někdy někde tenhle materiál řešil, omlouvám se, dlouho jsem tady nebyl. I tak bych byl vděčen za odkaz.

Zatím se mějte
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 04 úno 2023, 00:05

MAT píše:Zdravím pánové - měl jsem teď dost dlouhou pauzu, ale pomalu se vracím - teď se prokousávám tím "Holanďanem" - jak se mi zadaří hodím sem nějakou fotku a tyky něco z dokončení "Perly"

Teď bych ale měl jeden dotaz - kdysi se tady někdo zmiňoval o "Umělém dřevě" - je to tuším takovej hustší polyuretan třeba na CNC výrobo forem ( třeba SikaBlock_Prolab65). Dokonce jsem od někoho z Vás na pivu dostal malý kousek na ukázku. Jelikož je to naprosto jedinečné na vyřezávání, a na "Holanďanovi" je to masakr, potřeboval bych sehnat nějakých "pár" odřezků. Ale prodávají jen celé desky za dost vysoké ceny. Pokud by tedy někdo tady měl nějaké odřezky na prodej, případně jealespoň kontakt na firmu která s tím dělá ( zkusil bych tam zaskočit a něco vysomrovat (:) ), byl bych vděčen.
Pokud se tady již někdy někde tenhle materiál řešil, omlouvám se, dlouho jsem tady nebyl. I tak bych byl vděčen za odkaz.

Zatím se mějte

Zdravím Tě. Určitě jsi ho dostal od Elkana, taky mi dal kousíček na zkoušku, který jsem nevyužil.. Od té doby se tu tento materiál neprobíral.. =D>
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 04 úno 2023, 10:34

Díky moc za zprávu, napíšu mu !!!
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ignor » 05 úno 2023, 22:27

Zdar MATE
obavam se ze ti elkan moc nepomuze, to umele drevo je zcela urcite ode me.
Kdyz projdes moje vlakno Yacht Mary, tak nektere sochy jsem prave delal z tohoto umeleho dreva. Uz v te firme sice nedelam, ale par zbytku(odrezku) mam. Je jich vice druhu, mekci, tvrdci, nektere s pridanim hlinikoveho prachu kvuli tvrdosti.
Myslim MATE se muzem sejit nekdy v Praze a ja ti par kousku privezu
ignor(Petr)
ignor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 06 úno 2023, 13:24

Ahoj Petře,
no vidíš tak i přes tu snahu toho němce, co se mi nastěhoval do baráku, jsem se propracoval k tomu správnému. Nakonec jsem to Tvoje vlákno našel a pak Ti taky psal SZ !!! Díky, že ses ozval. To, co jsem od Tebe dostal, bylo takové světle oříškové, podle obrázků mi připadá jako to, z kterého jsi vyřezával ty sošky Ty. Pokud by jsi se se mnou o nějaké zbytka podělil, byl bych vděčen. Sice už bydlím v Benešově a ne v Praze, ale pokud bys navrhl termín tak by nebyl pro mne problém sednout na vlak ( autem je to do Prahy i pár hodin :evil: )a dorazil.

Ono na tom holanďanovi je toho jakvidíš jak nasr.....
Na aztím jsem z toho Tvýho dřeva zkoušel vyřezat tu lebku na příď ( pokus č.1 (:) ) No a pak k tomu ty kostlivcovo ručičky z ořechových špejlí :)

Zatím díky a měj se Ivan
Přílohy
Záď.jpg
Záď
Příď.jpg
Příď
DSCF7094.JPG
Lebka
DSCF7093.JPG
Lebka
DSCF7092.JPG
Ručičky