díky kucí, tohle byl můj první model na kterym sem zkoušel všechny možný i nemožný postupy. no vlastně sem ani nepoužil oleje. Dřív sem jen štětcoval a stavěl stylem: za víkend hotovo i s obtiskama . takže sem vlastně začátečník. proto sem rád za každou kritiku, i ostrou, páč mi to pomůže, takže dikec
No, v tom pripade blahopreju fakt k dost dobrymu vysledku. Ono z fotek nejde zase tolik vycist, asi by musely byt vetsi.
Me osobne pri prvnim pohledu trkla do oci ta hneda, ale to vicemene u vsech il-2 v ruskych barvach (sam rusy (zatim) nestavim, nemam prehled) Ta hneda je celkem ostra, zelena mdla, pusobi to divne ale jak rikam, nemam v oku rusky barvy, takze to takhle klidne mohlo byt.
Povrch bych trochu zmatnil, zda se mi hodne lesklej
Vrtule trosku nepasuje na trup a ocouzeni od vyfuku se mi zda celkem ostry a intenzivni. Ale to muze byt jen zvyrazneny fotkou.
podle me neni co drsne kritizovat, model je to rozhodne peknej
díky Honzo, barvy sem použil doporučený v plánku, ale psali mi, že eduardi mají špatně schémata. odstíny sem neupravoval, jen zesvětloval. je to stříknutý polomatným lakem, ale foceno na ostrém slunci, tak se to asi moc leskne. jinak na soutěži sem dostal asi 69,5 bodu, takže chyb tam je mraky, ale nic vážnýho.
Mne se taky moc libi. Jake mraky chyb spatrili soudcove na tom modelu, mozete Honzo zminit ?
Dobre to vidim ze jsi tmelil zadni cast trupu ?
Jestli ano, tak to jsi udelal moc dobre - vetsina druhovalecnych "Zementeru" mela tou cast trupu z preklizky. Nepamatuji jak to bylo z vnejsi casti kridel - od kterecho roka dostaly Sturmoviki celokovovy potah kridla. Taky nejspise ne vsetky Zavody delaly modernejsi verze potachu v jedne dobe. Tak mame dnes v tom pekny zmatek - kvalita ruskech foto vetsinou neumoznuje dobry nahled na letadlo, tak se v tom vyznat, ktere letadlo cast potahu melo z preklizky, a ktere melo potah celokovovy.
Jak vychazi z toho co jsem napsal, drobne chyby u modelu druhovalecnych, ruskych letadel, budeme delat nejspise jiz zavzdy.
Pro Honzy Jezla - uplne poznani zbarveni ruskech letadel je tema z druhu "Mission Imposible", barvy se mohly dost lisit podle Zavodu... Aspon ta hneda lepsi by byla vic podobna cokolade.
Jeno jak jsem zminil vyse nemuselo tak byt.
Pozdrav Marcin Surzyn Rozestavěno: Bombonierove Bf 109G-6/AS/N a Bf 109G-10 bud G-14/AS
2 Rumcajs, chyby:místy viditelný spoj polovin trupu, zastříkané jemné nečistoty, nepřesnost barevných polí, nic moc detailnost podvozku a kokpitu a velká mezera mezi vrtulí a trupem. stavěl sem to jen jako krabičku. jinak nejsem znalec na ruské letectvo, takže správnost odstínů neodhadnu a z čb fotek už vůbec ne.Prostě sem se držel návodu. všechny ty chyby by šly odstranit větší pečlivostí, ale jak se říká, chybama se člověk učí. no aspoň vím co si mám pohlídat a na co si dát pozor. . jinak děkuju, jsem rád že se model líbí