Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Změna formátu Mistrovství republiky

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Změna formátu Mistrovství republiky

Příspěvekod Renda » 08 led 2023, 19:21

Jo, už jsem to dočetl a donastudoval. OK ;-I
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 09 led 2023, 08:27

Martin Černý 'Černoch' píše:Podle me to nechápeš dobře. Bodovacek je malo, treba v Čechách nevím o žádné co by stála za návštěvu. Pokud nebudou body i z líbí - nelíbí, pak můžeme rovnou MČR zrusit a ve vysledku i rozpustit sekci. Ono to k tomu stejně směřuje se obávám.

Martine, nerozumim tomu, kde bereš názor, že "to směřuje" ke zrušení MČR. Za mě je toto spíše pozitivum a zvýšení prestiže i úrovně mistráku.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 09 led 2023, 10:45

Petře osobně si nemyslím, že tohle nařízení povede ke zkvalitnění mistráku. Ano, asi odpadne pár modelů, které v současnosti tvořily "chvost" startovního pole, ale odpadne i pár dobrých modelářů, kteří nebudou mít čas, prostředky, nebo prostě jen chuť lovit body během roku. Třeba u nás v libereckém kraji je problém v tom zajistit dostatečnou účast - nejbližší svazové kluby jsou od nás Děčín, Praha a asi Hradec Králové, tj. 100km a více. U dospělých se to třeba ještě nějak domluví, ale co s dětmi? Krajský přebor u nás - dvě děti z našeho klubu a třeba šest z jabloneckého DDM. Ostatní DDM dlouhodobě nekomunikují, takže můžu dětem říct na mistrák zapomeňte a nebo jeďte třeba na Moravu, tam třeba nějaké ty body získáte... Na mě to působí jako snaha NSA setřást ty malé "pijavice" tak, aby zbylo víc na kopačky a hokejky, protože ti se na turnajích vždycky sjedou a bez problémů splní. Osobně predikuji na mistráku pokles účasti tak o 20 až 25% bohužel.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 09 led 2023, 12:00

Pravdu má předseda!! Mám ten stejnej pocit a pokud jde o komunikaci DDM a spol tak pod to se podepíšu.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 led 2023, 15:15

švihy píše:
Martin Černý 'Černoch' píše:Podle me to nechápeš dobře. Bodovacek je malo, treba v Čechách nevím o žádné co by stála za návštěvu. Pokud nebudou body i z líbí - nelíbí, pak můžeme rovnou MČR zrusit a ve vysledku i rozpustit sekci. Ono to k tomu stejně směřuje se obávám.

Martine, nerozumim tomu, kde bereš názor, že "to směřuje" ke zrušení MČR. Za mě je toto spíše pozitivum a zvýšení prestiže i úrovně mistráku.

Ten názor nikde neberu Petře, ten názor je můj vlastní. Když jsem četl co přišlo ze strany NSA vůči nám, tak se dá predikovat jak to celý asi dopadne, dříve nebo později.
V lepším případě to nedopadne blbě, ale pak budou na MČR z větší části stejní lidé, kteří posbírají body v rámci MČR a tím se kvalifikují na další ročník + pár z těch kteří projdou sítem z okolních soutěží. Já nejsem takový optimista jako ty, pokud se budu mýlit, tak to přiznám.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 09 led 2023, 15:27

Pokud je tohle rok 0, tak by měli mít všichni stejnou startovní pozici a ne aby byl někdo hned zvýhodněn za účast na minulém MČR....
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 led 2023, 17:31

Logiku to má Romane, jen bych se obával tristní účasti na mistráku.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 09 led 2023, 19:26

Martine Roman to podle mě myslel tak, že letos by měl být mistrák přístupný ještě bez jakýchkoli omezení, aby si účastníci mohli například na příští rok vysoutěžit postup (za to bych osobně hlasoval taky). Protože měnit pravidla v půli roku je tak trochu nefér. Bohužel se obávám, že NSA nám tuhle možnost nedá, i kdybychom letošní mistrák udělali bez svazové dotace.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 led 2023, 20:14

Chápu text NSA, že letos už MČR jako otevřené bez kvalifikace nelze provést. Proto jsem reagoval na Romana takto.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ladous » 13 led 2023, 23:53

NSA chce vidět jasnou organizační strukturu s prací přinejmenším na úrovni krajů (krajské přebory, postupové soutěže) a vrcholové soutěže, které vygenerují státní reprezentanty, kteří budou vozit medaile ze soutěží ve světě. Pokud to takto bude, NSA pošle nějaké peníze. Ještě jí zajímá počet sportovců do 50 let a práce s mládeží.
S pozdravem
Ladislav Douša (ladous)
ladous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Zdráhal » 18 led 2023, 12:20

Pokud jsem se zúčastnil minulý rok jen akcí líbí/nelíbí, žádné bodovačky, tak na mistrák letos mohu zapomenout. Rozumím tomu dobře? :shock:
KPM Brněnec
Zajímám se o Luftwaffe 1/72
Pepa Zdráhal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 18 led 2023, 12:25

Nerozumíš, pokud soutěž líbí-nelíbí pořádal svazový klub a získáš ocenění za svůj model, měl bys mít nárok na 5 bodů za každé ocenění. Ovšem musel by pořádající klub zaslat výsledkovku na svaz, aby to bylo uznatelné. Myslím, že letos to bude dost pekelný rok v tomto směru ...
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 18 led 2023, 17:01

Tedy pro všechny ještě jedno shrnutí.

Aby mohl soutěžící získat kvalifikační body, musí být splněno několik podmínek:

1) soutěž musí pořádat (nebo minimálně spolupořádat) tzv. "svazový" klub - tedy pobočný spolek SMČR
2) pořadatel musí u registrace zaznamenat licenční čísla soutěžících (pokud je mají) a vedení sekce předat startovní a výsledkovou listinu včetně licenčních čísel
3) na akci musí být soutěžící nejméně ze čtyř různých pobočných spolků, z každého vždy nejméně dva
4) musíte dostat nějaké ocenění (ať už umístění na stupních, nebo "nám se líbí", nebo "oceněný model", jak to je kde nazvané...), případně se v bodovačce umístit do definovaného místa.

Neřeší se typ soutěže, neřeší se způsob hodnocení, neřeší se kategorie, účelem je "prokázat kvalifikaci", tedy že něco umím...

Čeho se osobně trochu obávám, je naplnění bodu 3. Je třeba opravdu jezdit, možná se i mezi kluby vzájemně domlouvat, aby soutěže byly obsazené a mohly se započítávat...

s přáním krásných dnů

Petr Filip
IPMSCZE
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 18 led 2023, 17:13

A tak se zeptám zde, teď byla soutěž v Hradci, započítává se mi umístění i odtud?
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 18 led 2023, 18:14

Renda píše:A tak se zeptám zde, teď byla soutěž v Hradci, započítává se mi umístění i odtud?

vzal si nekdo číslo tvé svazové průkazy? pokud ne a navíc ve výsledkovce už vedeno není, jak jsem koukal, tak 0 bodů........
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na SMCR- IPMSCZE