predstavujem vám môj posledný dokončený model a zároveň prvý dokončený v r.2023 (aj keď dobrých viac ako 90% som upatlal ešte v minulom roku...).
Stavebnicu od firmy Special Hobby bola radosť stavať! Môžem len a len doporučiť.
Keďže predloha je poriadny "skleník", rozhodol som sa trošku vylepšiť interiér - použil som doplnkovú sadu s resinovými sedačkami a kovovými upínacími pásmi.
Prehĺbil som aj rytie, zdalo sa mi miestami moc plytké a mal som obavy aby sa tam udržal wash.
Z ponuky v krabičke som si vybral izraelský stroj, ešte s pôvodnou nemeckou kamuflážou. Atraktívna kamufláž, to áno, ale za cenu niekoľkonásobného opakovaného maskovania. Ale myslím, že to stálo za tú námahu.
Farby som použil AK Interactive. Pracovalo sa s nimi výborne, ale tá oranžová kryla naozaj mizerne - ak si dobre pamätám, dával som tam asi štyri vrstvy...
Práca s priehľadnými dielmi bol pre mňa boj. Nie preto, že by boli zlé. To len je som bol nešikovný, respektíve s takýmto množstvom priehľadných dielov (a ešte k tomu takých malých) som pracoval po prvýkrát...
S výsledkom nie som úplne spokojný, ale mohlo to dopadnúť aj horšie. Keď sa na to pozerám ako na celok, tak je to v pohode...
Do budúcna musím popracovať na čistote stavby, nesmiem sa báť viac tieňovať a pritlačiť viac aj na patine.
Pretože teraz ten model vyzerá ako keby vyšiel z výrobnej linky. Ale pravdu povediac - bál som sa ho patinovať, aby som ho nakoniec úplne nedoj*bal...
Naposledy upravil Martin Michalovič dne 08 led 2023, 11:28, celkově upraveno 2