Tak jedničku ačko už mám taky za sebou. Lepí se to napohodu, dělal jsem Mrázkův RY-H. Bohužel si u KP trochu zjednodušili práci a vyšli z pětky, takže se musí pár věcí upravit. Minimálně zrušit zásuvku na levém kořeni křídla, překopat interier. Většina jedniček taky měla doplněné ty výstupy horkého vzduchu ke kulometům blízko koncových oblouků křídla. Každopádně špatně jsou ty boule nad šachtami, nejen že jsou tvarově mimo a protočené, ačkoli mají jít vnitřní hranou po směru letu, ale taky jsou na každém křídle jinak co do směru letu. Vzájemný posun je snad 2 mm a když jsem stavěl pětku, tak jsem to přehlédl, ale teď mě to trklo. Jinak to máš opět moc pěkný a jako doplnění kolekce není o čem. U obtisků z modelu jsem měl posunutý lak, takže když jsem použil popisky (zbytek jsem chtěl ze sady AML, ale se znaky se netrefili velikostí ani jednou a písmena použitelná byla, ale vnávodu mají zakreslené umístění úplně blbě), tak jsem přišel obvykle o jeden řádek textu.
Díky....chybičky jsou, do vitríny to nijak nehrotím, nic neupravuji a stavím z krabičky. Pro mé sbírkové účely to stačí. Kdo si chce model vylepšit samozřejmě může. Milovníku modelů, těch pár Spitfirů nic není oproti třeba 120 Messerschmittům Bf 109 co mám ve sbírce
Poslední přírůstek do sbírky Spitfirů československých pilotů je verze Mk.Va od Kovozávodů v 1/72. Pilot F/O J. Macháček od 145 Sqd. RAF s obtisky od DK Decals.