Používám laquerové barvy , míchám v injekční stříkačce , protřepu a ještě případně vstříknu do kalíšku a znovu nasaju do stříkačky ( průchodem jehlou se znovu promíchá) a pak už do pistole a nikdy jsem neměl problém .
Olda Homola píše:Ahoj,
Zakoupil jsem ji přes e-shop Realku odstínu RC219 "MNO 2036 SMALT KHAKI AVION". v bláhové naději, že je to hnědozelená barva používaná na čs. poválečných mašinách
Tato barva má bohužel s khaki v klasickém pojetí málo společného.
Odstínově se blíží RLM 02, pocitově mi to spíše přijde jako britská interiérová zelená.
Co mě mělo trknout, je izraelská kokarda na štítku lahvičky (hned vedle tý český). Na netu lze následně dohledat popis "specific color of Avia S-199 fighters sourced from Czechoslovakia" - toto bohužel na lahvičce chybí.
EDIT: neměla ta "česká" RLM02 název SMALT AVION 02?
Atlis píše:Ktorú khaki máš na mysli? Tú, ktorá bola na B.534 a podobných mašinách robí MRP (MRP-169 Light Khaki).
Atlis píše:Nič k nej netreba. Naliat do pištole a striekať.
lojza4 píše:s tím čs letectvem asi neporadím
a s tím dřevem a kůží asi taky ne- jaké dřevo, smrk, dub, teak, jabloň, třešeň? sto dřev, sto odstínů, dá se použít třeba ten TAN a potom doladit olejovkama, stejně tak kůže může mít spoustu odstínů - já občas používám red brown RC066, RC067, RC068
Atlis píše:Revell 382 je RAL8001, okrová, a tú AKRC nerobí. Môžeš iba skúšať niečo približné. Trebárs MRP-260 Ochre Wood. Lenže to nie je AK.
Dark Tan, RC225, vyzerá takto:
Čo sa kože týka, pretože ju zásadne štetcujem, používam Vallejo Model Color 70940 Saddle Brown:
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků