Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jaký mám koupit tlakový spínač ?

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 305 • Stránka 9 z 21 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21
  • Odpovědět s citací

hasičák

Příspěvekod galgan » 11 zář 2007, 06:49

mal by som otázku, tí ktorí ste si robili tlakovku z hasičáku, ako ste ho vyčistili vo vnútri ??? lebo ja som si jeden zohnal a vo vnútri na stene je nejaký povlak čiernej farby ktorý sa olupuje a chcem ho dostať von lebo sa bojím žeby mohol v budúcnosti upchať nejaký ventil. dík
galgan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mitom » 11 zář 2007, 07:08

Práve kompresor s tlakovkou z hasičáku robím. Keď som vystriekal všetok hasiaci prášok a rozobral hasičák, tak zvnútra žiadna farba nebola. Len holý kov a zbytok prachu. Vypláchol som to vodou a teraz sa chystám naliať do vnútra farbu a celé vnútro nafarbiť. Jednak kvôli zbytkom prachu (ak nejaké zostali) a korózii.
Neviem ako moc sa tá farba olupuje, ale čo tak použiť riedidlo a nechať to pár dní odstáť? A / alebo tie zbytky farby zafixovať ďalšou farbou?
http://www.mitom.wz.cz/Victory01.htm
http://www.mo-na-ko.net/php/portal/viewtopic.php?id=543
mitom

• Odpovědět s citací

Re: hasičák

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 11 zář 2007, 07:36

galgan píše:mal by som otázku, tí ktorí ste si robili tlakovku z hasičáku, ako ste ho vyčistili vo vnútri ??? lebo ja som si jeden zohnal a vo vnútri na stene je nejaký povlak čiernej farby ktorý sa olupuje a chcem ho dostať von lebo sa bojím žeby mohol v budúcnosti upchať nejaký ventil. dík

Nasyp tam drobne oblazky a sterkej a sterkej a sterkej a ............... dokud nebude vnitrek cisty. Ovsem potom bude zase problem s korozi. V tom pripade nalij dovnitr ridsi barvu, zase pekne trpelive strerkej a ruzne natacej az barva bude vsude na stenach a nech zbytek barvy vytect. To jeste lze zopakovat. No, a pak je hotovo :grin: :grin:
A jeste jeden jednodussi napad - sehnat hasicak, ktery neni uvnitr zkorodovany. Zpravidla to jsou praskove.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod galgan » 11 zář 2007, 21:26

aha, oukej, dík za rady, bol to vodný hasičák tak asi preto je ten bordel vo vnútri. skúsim sa s ním ešte potrápiť ale ked to nepôjde tak sa pokúsim zohnať práškový. a ešte mám otázku, na tlakovej nádobe zvykne byť dole nejaký výpust na kondenzát, ale na fotkách som to nikde nevidel, zospodu nikto kompresor nefotil, tak by som chcel vedieť či ho tam treba alebo nie. díky
galgan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Klementa » 12 zář 2007, 05:45

Mám tam návarek a ventilek na odvzdušňování radiátoru....funguje super,navíc po ukončení práce s ním vypustím tlak z nádoby.
Přílohy
kompresor2.jpg
IMG_0003.JPG
Jirka Klementa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod czechmates » 13 zář 2007, 15:23

Myslel jsem, ze uz touhle dobou budu mit dostaveno, ale skutecnost je jina, zacinam az ted. zajimalo by me, jestli by slo vyvrtat do tlakovky diru - do ni bych udelal zavit a primo na to nasrouboval manometr. Vydrzi to tlak 10 Bar? Nebo je lepsi to napojit skrze ventil hasicaku? Diky
czechmates

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Masařík » 13 zář 2007, 22:43

Dyť je to tenkej plech, tam závit neuděláš a nic to nevydrží. Musíš tam navařit "návarek" a teprv tam udělat závit.
Milan Masařík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Klementa » 14 zář 2007, 05:33

Zrovna na té fotce nad Tvým příspěvkem je ten návarek vidět (může být i kratší).Návarek se dá koupit a ten už má i závit.
Jirka Klementa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod czechmates » 14 zář 2007, 15:02

No to jsem si ani neuvedomil, ze je to vlastne jen "plech". I kdyz je docela masivni. No, az budu hotovej, poslu fotky sveho vytvoru.
czechmates

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 07 pro 2007, 19:59

Moji nejdražší,právě kompresor dodělávám,ALE jaký filtr jste použili na SÁNÍ?Dík za radu předem....duše
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr ZENGA Vaňák » 07 pro 2007, 20:09

Mám dotaz? Ten plech z kterýho je hasičák , je obyčejnej , nebo nějakej spešl? Že bych si tu tlakovku v práci svařil , jak velký se mi to bude hodit. Mám na to nachystanou rouru průměru 154mm síla stěny 4,5 mm. 8-) Dík.
Plastic People of Tovačov
Modelářský kroužek DDM Uničov
Modeláři z Horní Hané (Uničov)
"Toulavý" Kit klub Olomouc
Petr ZENGA Vaňák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petis » 08 pro 2007, 01:22

tomkit@centrum.cz píše:Moji nejdražší,právě kompresor dodělávám,ALE jaký filtr jste použili na SÁNÍ?Dík za radu předem....duše

No já mám na kompu tenhle:

http://www.airbrushcentrum.com/shop-karta.php?id=10
Petis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Zubek » 08 pro 2007, 09:30

tomkit@centrum.cz píše:Moji nejdražší,právě kompresor dodělávám,ALE jaký filtr jste použili na SÁNÍ?Dík za radu předem....duše

Já jsem použil palivový filtr na škodovku...cena asi 25,-Kč. Myslím,že to stačí.
Jirka Zubek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 08 pro 2007, 15:40

Jirka Zubek píše:

Já jsem použil palivový filtr na škodovku...cena asi 25,-Kč. Myslím,že to stačí.
Tak to je přesně to co sem potřeboval,ten Sintec je pěknej,ale 400?Zatím mě kompresor přišel na 300(regul.ventil Fengda)a flašku Ferneta.Chybí mi fakt jen to sání.Díky.
8)
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 08 pro 2007, 15:45

Zenga píše:Mám dotaz? Ten plech z kterýho je hasičák , je obyčejnej , nebo nějakej spešl? Že bych si tu tlakovku v práci svařil , jak velký se mi to bude hodit. Mám na to nachystanou rouru průměru 154mm síla stěny 4,5 mm. 8-) Dík.
No myslím,že to udrží i 50atm.4,5mm je matroš jako bejk. :P .v pohodě,na ty naše tlaky.Já mám flašku od CO2 na 190atm(r.v.1939)
Duch

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 305 • Stránka 9 z 21 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna