Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2022
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dobříšská šelma - 13. srpna 2022

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Dobříšská šelma - 13. srpna 2022

Příspěvekod šurda » 15 srp 2022, 11:18

Ahoj z Jihlavy,

byl jsem poprvé a odjel jsem s pocitem skvěle strávené soboty a určitě dojedu znova. Skvělé prostory, hospoda při ruce, zámecký park za rohem. Úroveň modelů neskutečná - nenašel jsem vyloženě poprůměrný model.

Výše uvedené výtky na oceňování beru s rezervou, protože udělat to tak, aby bylo spokojeno co nejvíce modelářů a přitom nezahltit pořádající klub jak v přípravou cen, tak při jejich vyhlašování je opravdu ořech - dá mi za pravdu každý, kdo si to zkusil. Jenom 11 ocenění pro "mlaďochy" je opravdu málo. My dospěláci to přežijeme, ale.....

Malá fotogalerie je na tomto odkazu.

P.S. Celý víkend byl nakonec ukončen velmi smutnou tečkou - na vlastní oči jsme viděli pád Hurricanu v Chebu. Už ve vzduchu bylo jasné, že to nedá.....
http://www.kpmjihlava.estranky.cz
Dokončeno: Arado Ar 234B/N - Dragon 1/72
Na stole: Opel Blitz Maultier - Roden 1/72, Messerschmitt Bf 110D - Eduard 1/72
V přípravě: Focke-Wulf Fw 58C - Special Hobby 1/72, 3,7cm FlaK 43 - MACO 1/72
šurda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 15 srp 2022, 12:14

Toho systému oceňování jsem si všiml už 2 předchozí ročníky co jsem navštívil. Beru kdyby kategorie nebyly obsazené nebo to bylo takové nemastné neslané, ostatně viz pravidla soutěže. Ale třeba již zmiňované malé roury nebo civilní letadla byly obsazeny opravdu slušně a vybrat se tam dalo víc,minimálně na to pomyslné 1.-3. místo.

Ale to je asi jediná výtka na dobříšskou akci. Prostory jsou dostatečně velké, i na procházení kolem modelů, ozvučení při vyhlašování je ok a celkově je hala poměrně světelná.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Šimon » 15 srp 2022, 13:05

Já bych chtěl poděkovat za pěknou akci. Mám zase mnoho inspirace do další tvorby, ještě se mám hodně co učit.
Děkuji a příští rok ahoj.
Honza Šimon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod effik » 23 srp 2022, 05:55

Martin Černý 'Černoch' píše:Promiňte kluci, ale kolega Bílek nakousl to co mě také nemile překvapilo. Naše parta má za sebou x ročníků Pilsenkitu, kdy jsme si ceny určitý čas vyráběli sami (odlévali plakety z resinu, stříkali spreji do barvy, lepily na dřevěné desky) a radši jich vyrobili více kdyby náhodou. Tohle není relevantní výmluva. A na 765 modelů rozdat 64 cen? Jestli je tohodně či málo? Podle mě málo pokud chcete lidi lákat na další ročníky...minimálně v dětských kategoriích, ale ono to bylo tak nějak i u dospělých. Tam mě zarazila ještě jiná věc a to některé oceněné modely. Např. čtvrtky 1/48 vrtule a model Typhoonu Mk.I kde si myslím že ten model cenu dostat neměl. Nepíšu to proto že sám jsem v té kategorii byl, ale kvalitou neodpovídal, podle mě taková průměrná stavba. Nebo v kategorii Civilní letadla to vyhraje sice Zlín ale s vojenskou imatrikulačkou UC-38..vím že je to původně civil a majitel dal vojenský kabát, ale....podle mě ten model neměl v této kategorii co dělat. Kategorie roury 1/72...mnoho pěkných modelů a cenu dostane Waht if, sice nádherně udělanej, o tom žádnám, ale jedinej a dál nic.
Prostory máte super, nádherný, hospodu taky. Promiňte za upřímnost, ale bez ní se nelze posouvat dál.

Ahoj všem.

Taky bych chtěl s nějakým odstupem poděkovat za parádní akci.
Spoustu věcí se mi tam líbilo, spousta prodejců, ach bože můj účet, příjemní lidé a hlavně hromada kvalitních modelů určitě mám nějaké mezery které musím dohnat.

Co se týče ocenění za ten můj Typhoon. Taky nechápu proč zrovna on, vzal jsem ho jen aby mu samotnému nebylo ve vitríně smutno. Měl jsem tam spoustu kvalitnějších modelů ve stejné kategorii, něco mě vede k názoru že jsem to dostal spíše za všechny dohromady.

Za rok zase a když se zadaří tak za model který už toho opravdu bude hoden!
effik

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2022