Pěknej průzkumník! Já svůj 1/144 oranžový terčový stroj také považuji za hotový. PH-NFO od Schreiner Aero Contractors havaroval Ben de Geus na letišti Texel v červnu 1957.
První setkání s obtisky Xtradecal je úspěšně za mnou, vypadá to na lásku na první pohled, i když návod mohl být lepší, křídelní kokardy svou velikostí návodu tak nějak neodpovídají. Aplikace po namočení do teplé/vlažné/studené vody téměř stejná, znaky bez problémů, "prázdný" lak bez potisku např. u písmen má tendenci se shrnout, takže opatrnost je na místě. Uvidím, co s nimi udělají změkčovací vodičky. Na tom, že jsem původně chtěl dělat švédský stroj, a místo toho jsou na modelu paví oka, má zásluhu nejmenovaný dárce obtisků, čímžto mu veřejně děkuji nejen za dar, ale i za "potřebu" další XIX, poněvadž v darovaném aršíku je i turecký stroj.
Ahojte,ak teda nevadí, pridám sa aj ja s jedným Spitom od Eduardu v 1/48. Mal by z toho byť Spitfire Mk.Vb, AB 276, Československá 313 Sqn., RAF, Hornchurch, 1942, F/Lt.Václav Hájek. Na "spestrenie" som dokúpil 3D Brassin klapky. Zatiaľ mám v kope interiér a zlepené polovice trupu. Začínam sa venovať krídlu a vidím, že bude sranda. Robo
Správná volba aneb jak mňouká Figaro po čelním štítkem AB276 "Mnoho štěstí!" Malý kvíz pro Spitfirology - který známý pilot měl Figara také na svém Spitfiru Vb?
Začal som sa hrať krídlom a pri Brassin klapkách číha jedno prekvapenie. Z vrchnej časti krídla bude potrebné tmeliť. Dúfam, že zo spodu to bude podlepené časťou leptu.
Drobný postup. Stavebnice nemá popisky, tak jsem ze zbytků obtisků Eduard naznačil jenom černé proužky na křídlech. Výfuky ze stavebnice se mi nějak nezdály, tak jsem si pořídil náhradu Quickboost a rozdíl je vidět na první pohled. Po olejování pěkně vylezlo, že mi levá kokarda utekla trošku vpřed (už ji tak nechám) a na ty obtisky černých proužků na křídle jsem (možná) mohl rezignovat.
1/72 Airfix: Spitfire PR XIX - výfuky ze stavebnice
1/72 Airfix: Spitfire PR XIX - výfuky Quickboost 72236
Airfixí průzkumný Spitfire vypadá velmi dobře. Pěkná práce Michale .
U mě drobný posun na průzkumné XI i XIV. Dostaly wash, jedenáctku jsem ještě opotřeboval pigmenty a pastelkami, odmaskoval kabinu, přilepil kola a vrtuli.
Práca na Spitovi trochu pokročila, tak pridám aj nejaké fotky a jeden postreh. Pri vyrezávaní klapiek sa netreba trápiť s ich závesmi. Budú zavadzať pri osádzaní Brassinových.