Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Potřebuji pomoc, poradit…

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2732 • Stránka 175 z 183 • 1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 183
  • Odpovědět s citací

Re: Potřebuji pomoc, poradit…

Příspěvekod Vladimír Válek » 17 črc 2022, 22:14

Děkuji Vám pane Dvořáku za vysvětlení.
Našel jsem stránky, kde je asi 20 fotek Scanie R 730, i detail předku.
Já tam vidím síťovinu. Obrázek sem dát nejde je moc veliký.
Zasílám odkaz na ty stránky. Není to kruh není to šestihran a je to na Scanii R 730

Fotky https://www.trucksnl.com/cs/scania-r730 ... 7113921-vd

Já se nechci hádat s ostatními, ale když tuto fotku neuvidí, budou mi tvrdit že tam je co tam vlastně není v té masce.
Já zde vidím otvory kulaté. Lept nemám v ruce, ale vypadá o hodně jinak než na předešlých fotkách které jsem již vložil a na fotkách ze zaslaného odkazu na stránky prodejce.
ctm-24032.jpg

Naposledy upravil Vladimír Válek dne 17 črc 2022, 22:20, celkově upraveno 1
Vladimír Válek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Dvořák » 17 črc 2022, 22:19

Je to dobře vidět na fotce, kterou sem vkládal Renda. Je to kombinace hrubé a jemné plechové výplně.

Takhle vypadá jemná výplň na šestiválci, ale je to plech, nikoliv síťovina.
0D22675A-2D98-49D8-8AD9-DD10C804CC59.jpeg

Lukáš Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Válek » 17 črc 2022, 22:23

Ne na té fotce jsou podlouhlé otvory, mě to připadá jako síť.
Zde je to samé jako v předchozím odkazu na stránky.
scania.jpg
nevidím podobu s lepty, vy ano ?

Vladimír Válek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Dvořák » 17 črc 2022, 22:35

Myslím, že podoba je na 1/24 celkem dostačující.
Přílohy
8F4B1077-36E8-4861-956D-2FA09FBFA156.jpeg
Lukáš Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RadekR » 18 črc 2022, 05:23

Vladimír Válek píše:Ne na té fotce jsou podlouhlé otvory, mě to připadá jako síť.
Zde je to samé jako v předchozím odkazu na stránky.
scania.jpg

Rozhodne to sit neni je to derovany plech.
A jinak, i technologie vyroby leptu ma sve limity. Ne vsechno lze dostat do naseho meritka. Ano, asi by slo ty lepty jeste trochu premalovat a vyrobit vernejsi, ale verte, ze by se vam podarilo ten plech pri pasovani a lepeni protrhnout nebo nenavratne deformovat. To co se nabizi je aktualne to nejlepsi.
Na tom modelu je mnoho dalsich mist, ktera jsou zjednodusena a jsou realite mnohem vic vzdalena nez je vypln masky. A verim, ze se vam podari, pri stavbe, udelat nekolik dalsich odchylek, ktere tu masku zastini.
Radek
RadekR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 18 črc 2022, 06:57

Vladimír Válek píše: Lept nemám v ruce, ale vypadá o hodně jinak než na předešlých fotkách které jsem již vložil a na fotkách ze zaslaného odkazu na stránky prodejce.
ctm-24032.jpg

Pane Valku, to co jste poslal je maska na Scanii 4 rady a nikoli na R series. A jsou na ni sestihrany. Na R series mame dve masky, jednu jemnejsi a jednu hrubsi.
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Válek » 18 črc 2022, 08:11

OK děkuji Vám, kouknu na Vaše stránky.
Vladimír Válek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel53 » 18 črc 2022, 09:47

Vladimír Válek píše:Na CTM se spolehnout nemohu, proto, že od Vás mi chodí od objednání balík až 10 a více dnů.
. . . .
Navíc cena dopravy od Vás je oproti Car model kit a jiným obchodům velmi drahá.
A to mi též vadí. Proto od Vás nakupuji jen v nejnutnějších případech. Ne jako dříve, 5x do roka či vícekrát.
Zdravím a děkuji.

Pane Válku, vy moc dobře víte jak jsem háklivý na slova ohledně CTM. Již dříve jsem zde veřejně napsal, že jak nemáte objednávku hned dokážete kolem sebe rozhazovat rukama na všechny strany. Znovu opakuji to co jsem již dříve napsal na jiném vláknu, že vy prostě chcete nadstandartní služby. Ve Vašem případě dnes i dříve odcházejí zásilky stejně jako ostatním. Objednávky a zejména ty Vaše sleduji v poslední době výrazněji.
Dohledal jsem si Vaše objednávky v našem eshopu, abych jsem se podíval kde jsem udělal případnou chybu. Bohužel jsem žádnou nenašel.
Za poslední dobu jste u nás měl tři objednávky. Nechci dělat printscreen ale pokusím se o přepis.

Objednávka č.1 z 28.1.2021

28.1.2021 objednáno 11:45
29.1.2021 uhrazeno převodem
31.1.2021 objednávka zpracovaná
2.2.2021 odesláno
4.2.2021 doručeno (dle záznamú České pošty)

Objednávka č. 2 z 20.4.2022

20.4.2022 objednávka 11:50
22.4.2022 uhrazeno převodem
22.4.2022 objednávka zpracovaná
25.4.2022 objednávka odeslaná
27.4.2022 doručeno (dle záznamú České pošty)

Objednávka č.3 z 27.5.2022

27.5.2022 objednáva + uhrazeno 01:50
29.5.2022 objednávka zpracovaná
1.6.2022 odesláno
7.6.2022 doručeno (dle záznamú České pošty) zdebohužel nevím kde nastalo zdržení jestli na poště, nebo jste si prostě zásilku nevyzvedl, to nevím

Pokud vidíte, zásilky Vám zpracováváme a zasíláme normálně. Nevím co by jste dělal, kdyby jste byl zákazník třeba s Nového Zélandu, kam jde pošta od nás cca 3 týdny. Jestli Vám naše služby nevyhovují, nakupujte si to jinde.Třeba tam kde Vás ještě neznají.Co se týká poštovného, to nám určovat také nebudete. Myslím, že i toto jsem dříve napsal. Jestli Vám někdo zasíla za 2 koruny nebo za 3, je mně celkem jedno. CTM, není charita a vaše objednávky Vám zasíláme dle standartního cenníku České pošty.

Ještě mně napadlo, že bychom mohli zavést expresní donáškovou službu až do domu. Myslím, že by jste tuto službu velmi ocenil.

Původně jsem se chtěl na konci vrátit k tématu masky na Scanii, ale zjistil jse že je to zbytečné. Vy máte stejně svoji hlavu a postavíte si opravdu co chcete a je Vám jedno jestli smícháte hrušky z jablkama. Nevím tedy nač tady zbytečně zaplevelujete toto vlákno svými "omlouvám se, našel by se někdo kdo by mohl...." Naučte se vyhledávat informace i jinde, koukejte se kolem sebe a buďte trochu samostatný. Všichni jsme se to museli naučit a pokud Vás něco zajímá o to víc. Ano toto vlákno je od toho, aby sem tam od času nějaká ta rada padla, nebo dohledal někdo svůj díl který nemá. V poslední době jste se napříč kamionovou sekcí stal stal takovou "celebritou", okolo které se vše zde točí. Viděl jsem zde spoustu urážek a nadávek (hlavně z Vaší strany) a to si myslím, že k tomu nepatří. I mně osobně se některé věci dotýkají a nejsou mně příjemná. Spousta rozbrojů a toho všeho co se zde děje, je jen kolem Vás. Mnoho modelářů a přízniců kamionového stavění které znám, kvůli Vám raději odešla jinam. Ono nejde do nekonečna jen vodit za ruku a čekat že na konci od Vás dostane přes prsty.. Chce to být tak trochu taky samostatný a hlavně slušný. Bohužel, to vy nejste.
Myslím že by jste si to mohl vzít jako takový úkol, než se zase začnete někde hloupě ptát. Berte to jako radu v sekci "Potřebuji pomoc, poradit ..."
karel53

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Válek » 18 črc 2022, 10:30

Téma mého dotazu se celkem slušně uzavíralo.
Karel chtěl jiný závěr. Tak očekávám co bude díky Karlovo zprávě.
Odpověď máte Karle v SZ raději.
V řadě věcí nemáte pravdu.
Vladimír Válek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel53 » 18 črc 2022, 11:01

SZ jsem si přečetl a odpovídat na ni nebudu. Stojím si za svým názorem který jsem zde napsal a rozhodně se za ním nebudu skrývat, tím že budu s Vámi diskutovat a vysvětlovat proč je to tak nebo onak a rozhodně ne přes přes SZ. Jednak na to nemám čas a ani chuť. To co jsem napsal je pravda a prosím berte to k zamyšlení.

Prosím nepište mně SZ a ani jinak mně nekontaktujte.
karel53

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Válek » 18 črc 2022, 11:24

OK rozumné zakončení. ALE VY JSTE MĚ ZDE OSLOVIL JAKO PRVNÍ Karle :oops:
Též si stojím za slovy která jsem Vám zaslal v SZ.
Měl jsem zde otázku a na tu se mi dostalo odpovědi a to jsem rád.

Děkuji hlavně panu Dvořákovi a dalším rozumným, za pomoc při mém dotazu.
Děkuji i nedloydovi, že mi vysvětlil - hrách na zeď.
Naposledy upravil Vladimír Válek dne 18 črc 2022, 15:34, celkově upraveno 1
Vladimír Válek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 18 črc 2022, 15:03

To je rozumne zakonceni jen podle Vas. Pro ostatni budiz tohle jako dukaz toho jak kolem sebe neustale kopete a svoji neschopnost a netrpelivost omlouvate svym vekem.

Abychom se vyvarovali dalsimu omilani jiz znamych skutecnosti, 60 let je i Tomu Cruiseovi.
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Válek » 18 črc 2022, 15:32

Ach jo. Vy máte sklerózu nedloyde.
Již po několikáté zde píši, že mám od malička cukrovku. Díky ní i jiné zdravotní potíže.

Nemám tolik peněz jako on abych si mohl dovolit takový zdravotní servis.
Vladimír Válek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Theuser » 18 črc 2022, 16:47

Vladimír Válek píše:Ach jo. Vy máte sklerózu nedloyde.
Již po několikáté zde píši, že mám od malička cukrovku. Díky ní i jiné zdravotní potíže.

Nemám tolik peněz jako on abych si mohl dovolit takový zdravotní servis.

Já mám od malička pihu pod levou bradavkou (:) . Pane Válku, však běžte modelařit...muj děda modelařil i přez zelený a šedý zákal. Měl asi horší problémy spojené s nemocí Rs než li Vy.
Byl pro mne vzor dědy, chlapa, modeláře a hlavně člověka. Vaše zdravotní problémy nikoho nezajímají a to bez urážky, i nemocný člověk...se dokáže chovat empaticky.
Pořád jen JÁ...JÁ...JÁ :cry: :cry: :cry: .
Běžte už do... (_!_) ,jako fakt =; Zbytečně tu hejtujete lidi, kteří modelařinu posunuli na vyšší level.
Tomas 77
Tomáš Theuser

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel53 » 18 črc 2022, 17:51

Pane Válek, stejně jako vy se omlouvám za dotaz, ale je stejně nesmělý jako ty vaše. Během dne jsem si několikrát pročítal toto vlákno, i Vaše dva příspěvky, které reagovali na moji kritiku na Vaše jednání a chování a pokaždé zněli jinak. Pokaždé, jsem se dozvěděl od Vás další nové informace a byl jsem překvapen kam to směřujete. Můžete mně vysvětlit proč měníte obsah jednotlivých příspěvků. Nevím, jestli je to normální, že napíšete příspěvek v 11:24 a pak ho doplníte 16:34 o nové skutečnosti, které se Vám zrovna hodí do krámu. Celá ta odpověď pak dostane úplné jiný rozměr a vlastně vy z toho vybruslíte se ctí, že vy nic on si vlastně „Karel začal“. To si člověk připadá jak v mateřské školce a ne ve věku, kdy bychom měli mít rozum a stát si za svým názorem. Napadá mě, co jsem si to vlastně vůbec dovolil někoho kritizovat. Bohužel, pravda někdy bolí. Pane Válek, toto určitě není první případ, kdy jste něco přepsal nebo dokonce smazal. Sám jsem byl toho již několikrát svědkem podobných případů od Vás … no a teď vlastně nevím proč to píšu, když se to stejně proti mně otočí.

Opět jsem se rozepsal i přesto, že jsem si dneska řekl, že nemám potřebu ztrácet svůj drahý čas vysvětlováním základních pravidel slušného jednání a chování. Nevím, proč to dělám, ale …

… ale co od nás vlastně čekáte. Nechci být někdo, s kterým si budete dopisovat, jestli je kolečko kulatý nebo kostička hranatá. Vy vlastně čekáte od nás všech na MF odpověď, a když Vám ji přesto někdo dá a snaží se pomoc, dostane od Vás později stejně přes prsty. I malé dítě ví, že to příště dělat nemá a tak je to i ve Vašem případě. Proč Vám někdo má chválit v galerii model, který kolikrát nemá hlavu ani patu, když nedokážete přijmout ani tu nejmenší kritiku. Takových proč by se našlo mnohem víc.

Tak bych to asi ve vší slušnosti chtěl nějak tento debatní kroužek ukončit. Stavte si nebo lepte si, jak se Vám zachce, přesně tak jak se Vám to samému bude líbit. Poprosím Vás ale o jedno, lepte si pro sebe a nezatěžujte nás zde a ani nikde jinde jakýmikoliv Vašemi dotazy, které později stejně jsou k ničemu a přerostou v nenávist. Nezapomeňte, že si stejně postavíte nakonec to co chcete a naše rady potřebovat nebudete. Myslím, že je to pro klid a dobro nás všech.
Díky
… a také věřím, že se přísloví o potrefený huse nenaplní.
karel53

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2732 • Stránka 175 z 183 • 1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 183

Zpět na Diskuse