Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 230 z 238 • 1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod KLuK » 29 čer 2022, 18:03

Dnes jsem dokončil poslední práce na své Avii BH-11 ...

... a můžu nahlásit, že Avia je H O T O V Á ! :uff: :#)

Dva pracovní snímečky na ochutnávku ...
IMG_4041.JPG

IMG_4042.JPG

... a více obrázků musím nejdříve nafotit :foto: ... a budu se snažit, aby se v brzké době dobjevily v galerii M:-)
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ebon hand » 30 čer 2022, 09:39

Gratuluji k parádnímu výkonu. Já už se snad dopatlám s posledními kostlivci a vrhnu se na Saettu.
Ebon hand

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 30 čer 2022, 09:57

KLuK píše:Dnes jsem dokončil poslední práce na své Avii BH-11 ...

Tak to prrr, kde jsou výrobní čísla? Velké na trupu a malá na všech odnímatelných dílech. Na to stačí černobílá laserovka a čirý obtiskový papír.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 30 čer 2022, 10:52

Paráda. To chce skupinovku! =D> =D> =D>

A ta výrobní čísla? To je jen takový detail. :wink:
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Rosa » 30 čer 2022, 11:50

Já se taky znovu hlásím! (jako správný kaziš.k) :-D
A co ta vrtule... Ta se nyní pro jedenáctku už vyrábět nová nebude??
BH5-1.png

Jindřich Rosa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 30 čer 2022, 16:15

No, koukám, že jsem si velectěné publikum pěkně rozmlsal (:)

Původně jsem chtěl některé věci úvést na pravou míru až v komentáři k hotovému modelu, ale s přihlédnutím k vašim komentářům to udělám už tady a teď.

pro Pavla Kloučka:
Výrobní čísla budou. Abych zbytečně nerozfrcal obtiskový papír, chci si vytisknout seriová čísla i pro připravované další Avie, minimálně pro BH-10 a pro BH-21. BH-10 bude s největší pravděpodobností opět vojenská čtyřbarevná, u BH-21 ještě nevím. Jakmile budu mít dostatek podkladů pro zbarvení konkrétních strojů, vytisknu výrobní čísla a na BH-11 je doplním.

pro Jindru Rosu:
Věděl jsem, že mi ta původní vrtule od BH-9 neprojde. Výroba nové je rovněž, stejně jako obtisky s výrobními čísly, v plánu. I nová přesnější vrtule bude. Opět chci spojit její výrobu s výrobou vrtulí pro BH-10 a BH-21. Zde to není z důvodu materiálu, ale z důvodu lenosti. V současných vedrech se mi opravdu nechtělo "krouhat" novou vrtuli. Tak jsem vzal za vděk provizorním řešením s použitím již hotové, i když ne úplně přesné vrtule ze stavebnice, protože jsem chtěl konečně vidět, jak bude vypadat kompletní model.

pro Dr.zvieda:
I skupinovka bude. Po dopsání tohoto příspěvku rozložím své fotostudio a pokud půjde vše hladce, večer nebo spíše hodně večer budou fotky v galerii. Až se tak stane, dám sem na galerii odkaz. (:)
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 30 čer 2022, 20:26

parádní Avka. Můžu vědět co si použil za odstíny.
Děkuji.
Stavím Finy, Spitfiry, X-planes a potom co se mě líbí.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 30 čer 2022, 23:21

Odstíny na prvorepublikovou čtyřbarevnou kamufláž míchám z barev z hobby řady Gunze. Už jsem je tu popisoval vícekrát, ale chápu že v tak rozsáhlém vlákně se to špatně hledá.

KLuK píše:Barvy jsou Gunze - hobby řada. Vycházel jsem z odstínů v návodu pro Fokker D.VII ve stejné tříbarevné kamufláži ze stavebnice Fokker D.VII (MÁG) - dual combo od Eduarda, ale lechce jsem si některé odstíny upravil. Hlavně okrovou - doporučovaná H27 je podle mě spíše světle hnědá, tak jsem do ní přidal trochu žluté aby šla více do okrova . A samotná stříbrná H8 nebo C8 je na můj vkus příliš stříbrná, takže ji přitlumím přídavkem šedé barvy (H83) :paint:
Použité odstíny:
hnědá: H37 80% + H47 20%
zelená: H73
okrová: H27 80% + H4 20%
stříbrná: H8 70% + H83 30%
Uvedené poměry u míchaných barev jsou přibližné, míchám od oka ... až se mi výsledný odstín líbí :P

Takže asi tak (:)
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 01 črc 2022, 00:46

Galerie Avia BH-11 je už vytvořená a jsou v ní první snímky. Ještě do ní další fotky přidám, jen co je stihnu zpracovat.

EDIT:
V galerii už jsou všechny fotky, včetně porovnání s BH-9 a BH-3. ... a ještě něco navíc (:)
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 03 črc 2022, 22:56

Teď si dám od SMĚRostaveb malý oddych, ale já se ještě vrátím!!! =;
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 04 črc 2022, 19:38

KLuK píše:Odstíny na prvorepublikovou čtyřbarevnou kamufláž míchám z barev z hobby řady Gunze. Už jsem je tu popisoval vícekrát, ale chápu že v tak rozsáhlém vlákně se to špatně hledá.

KLuK píše:Barvy jsou Gunze - hobby řada. Vycházel jsem z odstínů v návodu pro Fokker D.VII ve stejné tříbarevné kamufláži ze stavebnice Fokker D.VII (MÁG) - dual combo od Eduarda, ale lechce jsem si některé odstíny upravil. Hlavně okrovou - doporučovaná H27 je podle mě spíše světle hnědá, tak jsem do ní přidal trochu žluté aby šla více do okrova . A samotná stříbrná H8 nebo C8 je na můj vkus příliš stříbrná, takže ji přitlumím přídavkem šedé barvy (H83) :paint:
Použité odstíny:
hnědá: H37 80% + H47 20%
zelená: H73
okrová: H27 80% + H4 20%
stříbrná: H8 70% + H83 30%
Uvedené poměry u míchaných barev jsou přibližné, míchám od oka ... až se mi výsledný odstín líbí :P

Takže asi tak (:)
Dekuji. Zkusim napodobit. Jeste jeden dotaz k Avii OK-AVE co je ve kbelich. Co je to za odstin te okrove ci jinem odstinu. Hledam a nedari se me najit neco podobnyho. Moc dekuji.

Odesláno z mého Nokia 8.3 5G pomocí Tapatalk
Stavím Finy, Spitfiry, X-planes a potom co se mě líbí.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 04 črc 2022, 21:40

Tak s tím Ti moc nepomohu, o barvách civilních strojů Avia moc velké povědomí nemám. Obecně je ta světlá barva popisovaná jako krémová, ale přesný odstín nevím.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 16 črc 2022, 23:19

Ta béžová na Avii Ba-122 (OK-AVE) bude nejspíš ta na obrázku (RAL1001 má v repertoáru např. REVELL) a jestli se zdá víc světlá, tak RAL 1002.
Přílohy
ral-1001.jpg
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 17 črc 2022, 13:28

Onehdy si Ludvík stěžoval, že je tu sám, a tak zvedám pomyslnou rukavici a mezi Spitfiry a MiGy-21 hodlám zruinovat svou modelářkou pověst i jedním (?) kouskem správným směrem Eduardu navzdory. Název zvolené chmelnice psát asi nemusím, modeláři 40+ dobře znají a ti mladší si můžou název tipnout či vyhledat na webu. Nečekejte ode mě žádné KLuKoviny v rychlosti nebo kvalitě stavby, prostě jen pár nejnutnějších dodělávek aby to byl "dobre a poctivo urobený model". Pro začátek doplněn "od oka" náznak vnitřní konstrukce trupu a provedena brutální změna výstřelu kulometu. Zbarvení ještě nevím, ale chtěl bych co nejvíce retro Směr, tj. khaki na trupu i horních plochách.

MF_220717_Smer_retro1_001.jpg
1/48 Směr: Eduardu navzdory
MF_220717_Smer_retro1_002.jpg
1/48 Směr: Eduardu navzdory

Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 17 črc 2022, 15:33

Ahoj Michale, skvělý výběr ;-I
Na tohle jsem opravdu hodně zvědavý. Zvláště na to, jak se popasuješ s výplety. Víc zadrátované letadlo jsem ještě neviděl. :-k

A za mě se neschovávej. Viděl jsem jak vypadají Tvé modely, určitě stavbu zvládneš líp než já (:)
KLuK

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 230 z 238 • 1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 238

Zpět na Rozestavěno