tak po hodně dlouhé době jdu teprve podruhé s kůží na trh. Tento model jsem zakoupil v roce 1997 ještě ve třeťáku na škole, když vyšel jako novinka. Těšil jsem se na něj tak moc, že jsem po třiadvaceti letech okamžitě zasednul ke stolu a začal stavět

Přiznávám, že mě tento šturmovik dost zkoušel, nejvíc mě potrápily obtisky, které se mnohdy po namočení zcela rozsypaly, takže hvězdy jsem musel nakonec sehnat jinde. Popíšu zde všechny věci, kterými jsem si prošel nad rámec toho, co bylo v krabici. Model jsem doplnil o leptané díly ze šturmovika od Směru (tenkrát, když jsem ho kupoval, jsem se na profipack od Eduardu necítil, řekl jsem si, že bez plechů to bude stačit). Takže jsou tam vyrovnávací klapky a jejich táhla jak na křídlech, tak na výškovce. Dále táhlo na směrovce, madlo (nebo stupačka) pod kabinou střelce, mříže nad a pod motorem, anténa na ocasu. Zaměřovač před kabinou a zaměřovač zadního kulometu jsem také dotvořil. Pak jsem vlastní blbostí podbrousil pojezd zadního kulometu (stejně se mi díl ze stavebnice moc nelíbil), takže jsem ho ohnul z plechových planžet ze směráckého rámečku a nakonec madlo krytu zadního střelce naohýbané z plastové nitě. Kulomety a kanóny jsou z jehel (vím, že to měřítkově neodpovídá, ale mám zkrátka rád, když je v hlavni díra), zadní kulomet jsem zcela odříznul a rovněž nahradil jehlami, zadní klemu kulometu jsem opět ohnul z plechové planžety. Jak jsem už psal, obtisky byly hotové peklo. Z pruhů před kabinou zbyl jen ten přední, zbytek pruhů jsem vymaskoval a fouknul airbrushem. Bílé pruhy na trupu rovněž stříkané airbrushem, obtisk jsem zkusil a ve vodě se rozložil na puzzle

Za fotky moc děkuju kamarádovi Jirkovi Kozlovi, na to, v jakém provizoriu (u mě doma) to fotil, vyšly, myslím, velmi pěkně.