Právě. Dneska konečně přišly nový ledvinky. Jestli chcete mít pohodu v práci, běžte k celníkům. Za týden od objednávky stihl balík přeletět půl světa a dalších 5 týdnů byl u celníků, asi karanténa tvl
Tak jak to nebylo z výpalným tak to je ještě v pohodě i když věřím že celkem opruz čekat,mne tak stopnuli Cosworth od Tamky, jelikož šel od už nevím přesně kterých šikmookých, místo balíku přišla nafouklá obálka plná lejster,kde jsem musel uvést k čemu věc mám atd, přitom věděli co je obsahem balíku, jelikož to v lejstrech bylo uvedeno.Asi si mysleli že to rozemelu na prášek a budu šňupat nebo co a na finále mne šoupli bonus v podobě dalších 800 jako poplatek
To víš, že to bylo i s clem a DPH, s tím jsem počítal a to mi nevadí. Dneska musíš uvádět všechno možný, ok, s tím jsem taky počítal. Ale aby jim to trvalo 5 týdnů, když z Hongkongu je to tu za týden, to ať jdou do
Jsem nevěděl, že ledvinky stojí víc jak 150€, když jsi platil clo. Jinak ti to neleželo u celníků, ale u pošťáků. Celník ti udělá výměru DPH, během 5 minut. Ale představ si kolik se každý den hrne zboží, které musíš vyměřovat. Neházej špínu na ty, jejichž právi neznaš. Pak je taky dobré si celní prohlášení zařídit u prodejce, nebo také je přistupná celní aplikace, kde si celní deklaraci zařídíš sám. Jo DPH se musí platit.
Tak už víme, kdo dělá u celníků okej, tak jsem neplatil clo, ale jen DPH, v tom pointa nebyla. Pointa byla v tom, že přepravit zásilku z jednoho konce světa na druhej zabralo cca týden. Zbytek to leželo buď u jedněch, nebo druhejch darmožroutů.
Zdar, předpokládám, že jsi ledvinky objednával z HobbyEasy HK. Nikde jinde jsem je ani nenašel. V lednu jsem po pár letech otestoval poslání modelů z Japonska a borci na celní poště 120 v Praze mají systém promakanější, než dříve. Podklady k proclení si vyžádali ještě dříve, než zásilka opustila Japonsko .
Přesně tak, ledvinky jsou z hobby easy, taky jsem jinde nenašel. Tak to je fajn, třeba to není pravidlem, že čekáš přes měsíc. Jako mě to žíly netrhá, stavba mi na tom nevázne, ale překvapilo mě to no.
Práce pomalu pokračuje, kastle je ready na surf. Pro případné budoucí stavitele soupis úprav: - odvrtání děr nad předními koly pro dodatečná žebra větrání - odvrtání díry před čelním sklem (naznačeno rytím, napravo odvrtat, vlevo zatmelit) - zúžení děr na držáky křídla v případě použití leptů - odvrtání klik dveří - zatmelení díry na anténu (anténa je u tohodle auta jinde) K tomu vytmelení spousty propadlin, přerytí a kompletní přebroušení kastle 400 šmirglem.