Když jsem nalistoval pepsiniho příspěvek tak jsem si vzpoměl, že z doby před "kaladobou" (jak říkával p.Horníček) jsem něco takového také spáchal a pro zajímavost jsem vyšátral ve svém archivu níže vložené fotografie. Stavěl jsem to v době, kdy když jsme chtěli nějaké letadélko museli jsme něco podobného spáchat. Mému výtvoru je už skoro 35 let.Jako základ jsem použil díly ze stavebnice Směru AVRO 504K, několik plastových destiček "Zákaz kouření" a rámečky ze stavebnice: motor, motorový kryt, jako základ nosné plochy a ocasních ploch a podvozková kola jsou upravené díly stavebnice. Trup je slepený z uvedených plast.destiček, trubková konstrukce tažená z rámečků nad plynem. Vrtule je růčo vystrouhaná z hranolku plastu,kulomet taktéž samodomo, výplety chirurgická niť.Přechody motor-trup jsou tažené z destiček přes dřevěné kopyto. Dekály vlastní výroby barvami Humbrol na hnědou lepenku. Jako podklad mi sloužila třípohledová "muška" ze seriálu Letectví a Kosmonautiky "Letadla I.světové války" a fotografie z knihy Vojenská letadla I.díl. A tady je výsledek:
Dědek Franta

Naposledy upravil fightavi dne 30 bře 2022, 21:33, celkově upraveno 1
Neříkej že to nejde postavit, najde se někdo kdo to neví a postaví to!