Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Atlis moderátor

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď

Zelený Atlis- ano či ne

A) Měl by být zelený:
76
19%
A) Měl by být zelený:
76
19%
B) Neměl by být zelený :
127
31%
B) Neměl by být zelený :
127
31%

Celkem hlasů : 406

• Odpovědět s citací

Re: Atlis moderátor

Příspěvekod Egerman » 26 úno 2022, 18:45

YETTY:

ano myslet si můžeme cokoliv, říkat už ne, alespoň ne veřejně.
Já jsem svůj názor vyjádřil. A možná tahle hříčka slov někomu, kdo v tom nemá jasno může pomoci v rozhodování. Pokud to teda nebude příliš zatěžovat jeho mozek.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 26 úno 2022, 19:26

Na tato slova ,já nemám slov a ani čas. :-W
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 26 úno 2022, 19:57

Doufám, že mohu mít svůj názor. Hlasoval jsem. NE. Kopíruji: Moderátor by měl:
1) mít zvýšenou schopnosti empatie
2) zvýšenou míru tolerance
3) sníženou citlivost svého ega U pana Atlise je vše naopak. Proto NE. Už když se na MF přihlásil tak jsem psal , že je převtělení El Thuda. Ke všemu se vyjadřoval. Po pár letech tvrdím: Zlatej Thud!
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 26 úno 2022, 21:21

Za mna no problem. Nemusim vela jeho komentov ale v novinkach sa orientuje tak preco nedat aspon sancu.Poslat ho do pecka mozu hoc kedy (:)
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 27 úno 2022, 01:00

Atlis aka Marian je jeden z lidí, se kterým vždycky bez problémů vycházím ať se děje co se děje a ostatní jej nemohou vystát. Hlasoval jsem pro a Marianovi přeju pevné nervy v nové roli. Bude je potřebovat :)
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)
1/48 Douglas A-4E Skyhawk (VC-5)
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 27 úno 2022, 08:19

Tvému názoru se nedivím, i s tebou a tvým moderováním jsem měl problém.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arest » 27 úno 2022, 09:14

Rendo, a neříká to spíš něco o tobě než o Davidovi a Marianovi?
Arest

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 27 úno 2022, 09:33

Říká......

Prostě někdo ti sedne a nebo nesedne. Ale já se necpu do moderování.
Ale protože mě osobně neznáš, neřeš.....
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 27 úno 2022, 14:37

Vcelku se divim, jak někdo někdy mohl považovat Atlise za mne :) Že bych na stará kolena začal pisat po slovensku a změnila se mi povaha... Pan Marian se rozhodně do praxe hodi více, i když chápu proč ho mnozí nemohou vystát. Všude byl, všechno zná, od všeho má klíče a k tomu se sem tam chová jak namyšlený floutek. Jenže - pak se ukáže že opravdu hodně věci zná, na modelařinu má talent od pánaboha a v lecčems má pravdu. A pokud chcete obstáti, musíte býti tak trochu "enfant terrible". Já jsem pravý opak pana Mariana, staromódně korektní, nekonfliktní, decentni (a na modelařinu co se týče talentu nepožehnaný), avšak relativně zkušený co do "zboži znalectví", pri tech stovkách, ne li tisícich škatuli co mi prošly skříněmi. A přesto, ač jsem se vždy snažil býti gentlemanský, mne mnozí nenávidí, zpochybňují moje vzdělání a nepokrytě se mi vysmívají, protože jsem to cemu se řiká mimoň. Ale kde je chyba ? Pokud lidem vadí jak "rocková hvězda" tak staromódní výstřední/mimoňský gentleman. Není to žádným tajemstvím, že lidé milují průměrnost. Každopádně lze konstatovati, že "enfant terribles" mají život snazši, než rádoby gentlemani s unylosti Oldřicha Nového. A tak po vzoru největšiho dobyvatele všech dob mohu zvolati: Kdybych nebyl Alem (nebo Thzdem) chtěl bych býti Atlisem. Aneb dejme tomu mladému muži šanci nechť se osvědčí. Kdo dnes vi co napsal Salueri, ale Mozarta zná cely svét a zpiva si ho i ve vaně.

AMEN
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 27 úno 2022, 16:26

Asi tak,Atlis je ,,člověk" bezmezně toužící po úspěchu a uznání.Tato touha se u dotyčného proměníla v posedlost.Znáte snad jiného modeláře,který se vyjadřuje prakticky ke každému tématu napříč modelfora?Fakt si myslíte,že má modelář takový záběr?Příspívá všude a za každých okolností jen proto,aby byl vidět.Vy co ho tu velebíte pro jeho modelářské znalosti a přehled.Chápu,že mnozí z vás jsou mu vděčni za radu a zodpovězení vašich problémů/otázek,ale opravdu si myslíte,že všechno co tu prezentuje je z jeho hlavy,potažmo z osobních zkušeností?Ne,95 procent toho co tu prezentuje je nasáto z jiných podobně zaměřených modelářských for,ale i z nejrůznějších vebů napříč internetem.Tímto se Atlis netají a několikrát přiznal,že modelforum není jedinný veb kde operuje.On je takový zhmotnělý strejda Google.Prolézá modelforum ,vždy se zaměří na určité téma či problém.Následně projede internet,dokud nenalezne odpověď.Tu pak prezentuje vesměs jako svou dobrou radu a zkušenost. Je mi ho vlastně trochu líto.Člověk ,který tráví na internetu tolik hodin denně moc z reálného života nemá.
Osobně zde vlastní stavby neprezentuji,tisíce nejrůznějších příspěvků a komentářů také nemám.S náročnou prací ,dalšími koníčky ,manželkou a dvěma dětmi jsem rád,že si na modelařinu udělám čas pár hodin v týdnu.Nechápu však,co vede nemnohé kolegy z modelfora k tvrzení,že je Atlis skvělý modelář.Ano je dobrý,ale to je zde i mnoho jiných.Kdy naposledy jste od něho viděli nějakou stavbu?Zakládáte své tvrzení na množství jeho příspěvků,které často nejsou ani k příspěvku?Nebo těch pár staveb co tu prezentoval jen proto,aby o něm nikdo nemohl říci,že není modelář?Je to konfliktní člověk,proto nesouhlasím s jeho zezelenáním.Začíná to vždy stejně,Sem tam poradí,pochválí stavbu,hodí pár příspěvků vycucnutých z netu a buduje auru zkušeného ,přátelského modeláře.To mu nevydrží dlouho.Jeho ego začne napadat ty kdo s ním nesouhlasí,a dávat najevo,že on je zde víc než ostatní.Hrozně rád uráží.Ať už přímo,nebo mezi řádky doufajíc ,že všichni pochopí.Když se někdo ozve,pak následuje jeho oblíbené,,ale veď ja som nič také něnapísal" a poza zneuznaného genia,kterému všichni křivdí a ubližují.
Proč ho Martin udělal mederátorem?Na to mám svůj názor.Historce o zkrocení ,,zlého"muže fakt nevěřím.Jak píšu.Atlis je doma na mnoha dalších vebech a forech a ona taková PR reklama zdarma....Rád bych se mýlil.Toliko můj názor na výše zmíněného pana Cihoně.
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 27 úno 2022, 17:03

Thude: Špatně chápeš, já nepsal, žes to ty, ale že ses převtělil, jseš schopen chápat rozdíl? On je totiž stejně jako ty grafoman. Toť vše, a nakonec píšu zlatej Thud! Tos také nepochopil? Ty aspoň nejsi moci chtivý.
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 27 úno 2022, 20:16

Já nejsem v podstatě grafoman, spíš jsem osamělý a mám potřebu si aspoň takhle povídat. Na moda jsem se hlásil, ne z touhy po moci, ale abych udělal něco pro komunitu. Má idea je, že mod na diskuzním fóru má být nestranný, v podstatě trochu arbitr a mediátor a někdy trochu víc takovej pochůzkář/okrskář co zná svůj rajon a lidičky v něm a kdyź tam začnou dělat brajgl tak je od sebe rozthne, výjimečně šoupne na chvíli za katr, by horký hlavy vychladly. Ale spís jen patroluje, jestli se něco neděje a taky trochu "dělňas internetu" přesouvajíci, připadně mazající příspěcky mimo téma nebo sprostoty. Prostě místní dobráckej nabručenej policajt. Funkce jest to nevděčná , ale kde není moda, tam se to zvrtne, proto jest potřebná. Takže na nějaké mocenské hrátky to není, neb hlavní zásadou budiž absolutní nepodjatost.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 27 úno 2022, 20:36

Tak nějak v kostce to sedí........ ale Atlis z toho nesplňuje skoro nic.....
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Prazak » 27 úno 2022, 21:36

Za mě také Atlis jako moderátor také ne. Bývalo to fórum, kde se k sobě lidé chovali jako gentlemani. Atlis v mnohých diskuzích gentlemanské chování neprokázal.
Petr Prazak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 28 úno 2022, 09:04

Jeho modelářské dovednosti a znalosti nikdo nezpochybňuje. Jeho vystupování alá CML a co řeknu, to platí a nikdy jinak už ale ano. A kdo nemá krátkou pameť ví, že kvůli tomu byl nejeden flame. Resumé flamu bylo "ty ty ty" ze strany adminů pro něj a pro ostatní doporučení, aby používali ignor list. OK, používal jsem. Nyní je to k ničemu. Pokud dojde k přenastavení systému, aby fungoval i na mody, ok ať je z něj třeba M5. Jinak NE. Že je na modelforu často a všude je sice hezká vlastnost pro moda, ale s jeho povahou to je fakt dvousečná sekera.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Modelforum