Že by prototyp V 056 W.Nr 170.056 ? Svědčila by o tom i tmavě natřená špice .. Zajímavé, předně tím, že dožil do konce války a pak je to myslím první foto bez antén co znám ...
Samozřejmě, že tu fotku Me 262 V056, W.Nr.170 056, z Lechfeldu mám v archívu (tu ostrou druhou). Nějak jsem si jí nevybavil ...
Stejně je zajímavé, že o konci Me 262 H. Bära" červená 13, W.Nr. 110 559, nic neobjevilo, když se podařilo zmapovat osudy řady Me 262 z konce války (viz třeba tento stroj V056) .Podle mě byl stroj W.Nr. 110 559 zničen někdy na konci dubna 1945. Počítal jsem jeho "nálet" z letového deníku H. Bära a musel mít minimálně jednou vyměněné Juma 004.
To je z München-Oberwiesenfeld, aj s tou druhou fotkou. Povalovalo sa tam zopar motorov Jumo 004 a zopar rozbitych Me 262. Jeden identifikovany ako TS+MB z Fliegertechnische Schule
Myslíš tenhle?(v popisu je Straubing, ale asi chybně...)
Ještě je TS+MB tahle mašina(je na ni víc fotek), jestli je to ta samá...? Popisek je původní, jak moc sedí, nevím...pokud je to ta samá jako z Mnichova, tak spíš asi ne.
Ten letoun Me 262 TS+MB byla školní pomůcka, nepatřila žádné bojové jednotce, patřila Fliegertechnische Schule. Ty fotky mám lokalizované - stejně jako píše Mato - jako München-Oberwiesenfeld. Původní nálezový stav stroj je asi tento - viz foto. Ty další fotky je různé táhání letounu na vrakoviště, atd. Byli tam ještě další Me 262, ale totálně rozbité a o těch nevím nic (ve smyslu W.Nr ...)