Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Konference SMČR- IPMSCZE

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 78 z 81 • 1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81
  • Odpovědět s citací

Re: Konference SMČR- IPMSCZE

Příspěvekod Pavel Klouček » 18 led 2022, 10:12

Já bych na konferenci i rád jel, ale jako neočkovaný bohužel nesmím... No nic, vyšleme jiné zástupce.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JSR » 20 led 2022, 13:11

Zdeněk_Fabík píše:Držme se tématu vymezeném názvem vlákna. Pokud chcete řešit jiné náležitosti, tak jinde nebo si založte své vlákno, prosím.
Děkuji za pochopení. [-o<

Pardón, dovolil jsem vyjádřiti svůj názor na probíranou problematiku, to se zde asi nesmí.

Děkuji za pochopení.
Jan R.
Lepič domácí bez ambicí soutěžit a vystavovat.
JSR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 21 led 2022, 08:34

Ahoj, dovolím si sem opět překopírovat email od předsedy sekce Petra Šámala s informacemi k nadcházející republikové konferenci:

Vážení předsedové klubů,

protože se blíží datum konání volební konference KSPlM SMČR, dovoluji si připomenout určitá fakta:

Konference se koná 12.2.2022 v Praze 4 Chodově, ul. Starochodovská 1360/78, objekt zvaný "Na Sádce" v 1. patře, Začátek konference v 10:00, příjezd - je-li reálný alspoň o 30minut dříve.

Kluby vysílají své delegáty dle klíče do 10-ti členů starších 18-ti let 1 zástupce , do 20-ti dva, nad dvacet tři.
Minimum členů v klubu jsou tři, a to platí i pro víceodbornostní kluby. Kandidáti pak disponují tolika hlasy, kolik je v klubu volby schopných členů (nad 18 let).

Klub musí mít splněny následující tři body:

• zaplacené členské známky na rok 2022
  • zpracovanou a odeslanou Evidenční kartu na rok 2022
  • zajištěnu platnost předsedy (statutára) v době konání volební konference

Kandidáti na volbu do nového předsednictva se nahlásí nejpozději den předem do 15:00 hod na můj mail - takao18@seznam.cz Musí být přítomní na volební schůzi a měli by si připravit své představení.

Všichni účastníci musí mít s sebou členské průkazky s vylepenými známkami na rok 2022

Prosím jednotlivé předsedy o zpětné potvrzení počtu delegátů na Volební konferenci.

J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 21 led 2022, 11:45

ladous píše:Asi nejsem sám, kdo si myslí, že před zveřejněním návrhu nových stanov uplynulo více času, než bylo nutné, nicméně je tady:
https://www.svazmodelaru.cz/2021/12/14/navrh-textu-novych-stanov-svazu-modelaru-ceske-republiky-z-s/

dotaz: Sbírá někdo a rediguje připomínky?
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 21 led 2022, 13:37

Jen bych upozornil, že v mailu Petr Šámal trochu popletl ty počty kandidátů, na stránkách IPMSCZE.cz je to uvedeno správně. Je to tedy:

Modelářský klub sdružující 3-10 oprávněných členů, může vyslat 1 delegáta.

Modelářský klub sdružující 11-30 oprávněných členů může vyslat 2 delegáty.

Modelářský klub sdružující 31-60 oprávněných členů může vyslat 3 delegáty.

Modelářský klub s větším počtem oprávněných členů než 60 může vyslat 4 delegáty.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ladous » 21 led 2022, 13:55

zbynek.skopan píše:Sbírá někdo a rediguje připomínky?

Celý proces je popsán na té stránce. Jestli v praxi funguje, nevím.
S pozdravem
Ladislav Douša (ladous)
ladous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 22 led 2022, 13:37

Podíval jsem se do stanov SMČR.
K mému překvapení jsem se zde dočetl, že republiková konference odborných klubů volí předsedu svého republikového klubu (Klub stavitelů plastikových modelů - KSpM ČR).
zdroj:
http://www.svazmodelaru.cz/wp-content/u ... y-2019.pdf

Já jsem dlouho na konferenci nebyl, tam se vždy zvolilo předsednictvo a potom zvolení členové předsednictva si mezi sebou vybrali předsedu.

Komunikace mezi kluby nulová - co vím - to bude tedy za tři týdny asi velmi zajímavé, jak se tam budeme dohadovat. :wink:
Přílohy
SMČR stanovy_výstřižek.JPG
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 22 led 2022, 14:15

Ano Zdendo, opravdu jsi nebyl. Předseda se volí jako první a k němu se dovolí zbytek předsednictva. Minimálně minule to už takhle fungovalo a myslím že i na předchozí konferenci.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 22 led 2022, 20:35

Potvrzuji Pavlova slova. Před 4 roky jsme zvolili nejdříve předsedu a poté zbytek předsednictva.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 22 led 2022, 21:33

2 Pavel Klouček a Onysx - dobře vědět, děkuji za informaci

Psal jsem to zde, aby někdo další nebyl za tři týdny překvapen jako já dnes.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 02 úno 2022, 15:47

Kladu si otázku, proč vůbec někam jet.
Pro stávající lidi ruku nezvednu a nikdo další o sobě vědět nedal.
To tam několik desítek lidí, z nichž mnozí se uvidí poprvé v životě, po sobě bude koukat a hledat protikandidáty až na místě?

Nebo holt všichni ostatní v klubech jsou spokojeni s tím, co současné předsednictvo předvedlo.

P.S. Čerstvá informace, ze současného vedení plastikové sekce SMČR budou kandidovat všichni, kromě Pavla Kloučka.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 03 úno 2022, 11:59

Zdeňku ty se tu pravidelně rozčiluješ, vyhrožuješ neúčastí a obviňuješ všechny z nezájmu. A já bych to obrátil. Cos pro tebou žádanou změnu učinil ty? Zvažovals třeba vlastní kandidaturu, kandidaturu někoho z tvého klubu nebo případně zkusil oslovit někoho dalšího, kdo by byl dle tvého soudu vhodným protikandidátem? Protože jen křičet děláte to všichni špatně, já bych vám poradil, to bohužel známe až moc dobře z naší politické scény ...
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 03 úno 2022, 12:15

Pavle,
bývalo dobrým zvykem, že se o možné podobě předsednictva diskutovalo předem.
Za náš klub jsme jako téměř jediní (až na kluky z PMC310) vyvinuli snahu se něco dopředu dozvědět.
To, zda kdokoliv z nás bude nebo nebude kandidovat, je zde naprosto irelevantní - protože žádná diskuze ani nevznikla.

Já za sebe považuji za naprostou elementární slušnost dát PŘEDEM vědět mezi členskou základnu, zda stávající předsednictvo chce pokračovat. To by měl být ten impuls pro ostatní kluby navrhnout případně do kandidátky někoho ze svých řad.
Sám víš z předchozích konferencí, že na případné diskuze a dohady není během konference žádný prostor.

Nemám k tomu již co dalšího napsat, stálo mě to několik hodin telefonátů, ale zájem evidentně není.
Takže, pokud budu parafrázovat tvou narážku na stávající politickou scénu - koho si v sobotu zvolíte, toho budete mít.
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 03 úno 2022, 14:56

Děkuji náčelníku, že ses mne zastal! :hurray: :hurray: :grin: :grin:
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 03 úno 2022, 18:02

Pavle, rozchodně se tu nerozčiluji, to by mé příspěvky věru vypadaly jinak. :-D
Pokud to rozčiluje Tebe, tak je to holt Tvůj problém.
Že se mi na konferenci jet nechce. No nechce, když sleduji očividný nezájem. Za mne je to předem ztracená sobota a volného času mám pramálo. Ale jedu tam, protože jako klub jsme pobočným spolkem SMČR a považujeme za vhodné, abychom na nejvyšší orgán naší sekce vyslali své delegáty. Holt musíme každý z nás občas udělat něco, do čeho se mu nechce, že.

Nikoho neobviňuji, to je pouhé konstatování faktu, že pasivita je zde (o stránkách ipms.cz ani nemluvě) velká a nečekaná.

Tvoje obracení je irelevantní. Já jsem řadový člen SMČR. Ty stále funkcionář, nikdo Tě nenutil jím se stát. Já si práce předsednictva fakt vážím, i když to tak dost možná nepůsobí. Nemáte to jednoduché. Je to činnost navíc, zdarma, nikdo nepochválí, jen kritizuje.
Ale očekávám, že když jste si vzali tuto funkci na svá bedra, tak holt tomu něco obětujete.

A realita je taková, že kdybych sem před měsícem nenapsal, tak tu nebylo vůbec nic. A co se tu další lidi dozvěděli o nejdůležitější akci Plastikového klubu SMČR během čtyřletého mezidobí?
Od Tebe že kandidovat dál už nebudeš.
Zbytek informací bylo od Jirky Votápka, který hodiny strávil tím, že obvolával lidi z předsednictva i další.

Fakt si myslíš, že je tohle dobře?

Ale odpovím Ti.
Zvažoval jsem to.

Ale jsem ochoten spolupracovat s lidmi, kteří přinesou nějakou pozitivní změnu, budou komunikovat s členskou základnou.
A představa, že nahradím například jen Tebe a zbytek předsednictva bude stejný, je pro mne zcela neakceptovatelná. Pasivita některých a dlouholetých členů současného předsednictva je do nebe volající.

Kolegy z klubu, tedy drtivá většina jsem přesvědčen, SMČR očividně nezajímá a kdybychom z něj vystoupili, tak by jim to bylo srdečně jedno. Obvolal jsem pár lidí z jiných klubů, ale zájem o spolupráci byl nulový.

Uff, končím. Měj se prima.

P.S. Pavle, pro mne neexistuje nic jako "naše politická scéna"! Je to "jejich politická scéna"! Já chodím jen volit, poslední roky se značným sebezapřením a volím nejmenší zlo. Ha, co mi to jen připomíná?
Zdeněk_Fabík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 78 z 81 • 1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81

Zpět na SMCR- IPMSCZE