Koupil sem si tigra od dragounu, ale bojim se udelat si vlastni zimmerit a kupovany mi pridou drahy. Nemate nekdo prosim fotky tigra late bez zimmeritu? A taky naky kamuflaze. A kdyby byl trebe jeste velitelskej...byl bych uplne mimo Diky moc vsem
Prehazuju, co napsal Jezevcik na Nymburku k podobnemu dotazu:
Zimmerit na Tigerech byl zaveden v červenci 1943 a přesně v tento měsíc se zároveň objevje tzv. střední verze - od časné a počáteční verze Tigeru se odlišovala velitelskou kupolí. Produkce Tigeru skončila v létě 1944 (červen/červenec), zimmerit byl zrušen až srpnu, takže vozidla pozdní produkce jej bez výjimky měla.
asi si nakonec budes muset koupit zimm(asi cavaalier..za petikilo)..a nebo ho zkus...
stejne to jednou budes muset zkusit..je tady napsána o tvorbe zimmu hodne clánku tak si jen vybrat z ceho to chces delat a podle toho..
myslím ale nedávej an mé rady, na jednom videu na youtube nějaké Japonský plastikový modelář tvořil z dvousložkového tmelu nanesl jej na model a něco jako mají letečtí modeláři na zvýraznění nýtů, tak on mněl takové plastové kolečko...vipadala jako pneumatiak ze vzorky..ale skuste se podívat ještě po foru určo to tu najdete
když jsem se rozhodoval co dál dělat, modelařina byla pro mne jasná volba
Využívám tématu. Poprosil by\ch o radu. Techniku dělám okrajově. Neodolal jsem a koupil Dragon 6024 Tiger Late (3 in ). Líbí se mi kamo č. 1, ta co je i na víku krabice. V návodu, ale není určena příslušná subverze. Porádí někdo? Děkuji
no..já si zkouším "zimmeritovací kolečko" udělat ze škrtátka zapalovače na drátu...mám ho hotové,jen ho vyzkoušet...jinak...mám staženou knížku p.Sheperda Painea "Modeling tanks and military vehicles",kde jsou krásné obrázky...pár jich sem dám...
Přílohy
...jak na drybrush....
..."opotřebení tanku"...
...jak na zimmerit....
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Velmi zjímavé. Teď sehnat to správné kolečko na 35-ku.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"