Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 207 z 331 • 1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Nazor na "ekologicka" auta...

Příspěvekod Atlis » 14 led 2022, 10:14

Ja som bol v Nemecku naposledy týždeň pred vianocami a bez očkovania a FFP2 v MV nesmieš nastúpiť ani do MHD. Do hotela bez očkovania a self testu tiež nie. Do obchodu iba akurát tak na benzínku a do potravín. Pravidlá v ČR sú oproti tomu na smiech.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 14 led 2022, 10:20

ptlo píše:Dnes už zase potřebujete "výjezdní doložku" (shodou okolností test na jakési nachlazení), abyste mohli cestovat.

Do kupy zemí teda vízum bylo potřeba i bez Covidu.

A tvé jakési nachlazení, je slušnej neřád, zanechává zajímavé nasledky, i když máš lehčí průběh.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 14 led 2022, 10:32

JoseFxx píše:A tvé jakési nachlazení, je slušnej neřád, zanechává zajímavé nasledky, i když máš lehčí průběh.

Blbě dopadnout může i banální nemoc nebo zákrok, to je osud. Ale v Česku hraje s čínským virem roli systémová chyba: paralenové zdfravotnictví. Ne abyste nám sem chodil do ordinace! Dojděte si na (zbytečný) test, kupte si Paralen a ležte doma. Pak se čeká, jak to dopadne - u těžkých případů zanedbaný zápal plic. Nebo lidi rovnou volají záchranku, když k obvoďákovi nesmějí. Nemocnice si je ráda nechá aspoň přes noc na pozorování, když za ně má čtyřnásobek a statistiky bobtnají a strašení lidí pokračuje... Podpůrné léky chybějí, Prinosin je ověřené léčivo, v Polsku volně prodejný, u nás ani po 2 letech šaškování nic. Ivermektin, i kdyby byl jenom placebo - proč lidem nedat možnost si ho koupit? Když je ve všech rozvojových zemích. Zkrátka zájem to opravdu léčit tu není.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 14 led 2022, 10:47

Aneb jak řekli mnohokrát v televizi lékařské autority, na tuhle svini není lék. Proto je povinností vlád lidi chránit, jak je na nich. U nás to chodí takto. Pravdu má Atlis, v jiných zemích, kde je kultura lidí jinde, to mají jinak.
A mohu sdělit, že já, zdravý vitální člověk, který v životě neměl chřipku, skončil po prodělaným Covidu se zdravotními obtížemi, který bych v životě nemyslel, že s tím budou souviset.
A dnes, když vidím, jak jde vesele někdo do krámuu mezi lidi bez respirátoru, mám chuť mu jí vypálit.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 14 led 2022, 11:02

Pro spoustu lidí je těžké, ne-li nemožné, pochopit situaci a vyrovnat se s dopady pandemie trvající už 2 roky. Nejsou na to mentálně, odborně (nebo obojí) vybavení.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 14 led 2022, 11:13

Stát nemá povinnost lidem ochranu nutit. Každý má možnost se zadarmo očkovat, může nosit respirátor třeba i v lese, nemusí chodit mezi lidi atd. Co by stát měl zajistit, je léčba těchto viróz. Ta se v Česku tradičně ignoruje a ani epidemie na tom nic nezlepšila. Chybně všechno vsadili na očkování, které ale na viry nachlazení nikdy pořádně nefungovalo a ani nebude. O prevenci nemluvě, ještě dneska jsou doktoři, kteří nevědí o významu vitamínu D (ve škole to asi neměli).
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 14 led 2022, 11:20

to ptlo: viz můj předchozí post
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 14 led 2022, 11:34

Moje zkušenost s Covidem, ja jsem očkován. Manželka někde chytla Covid. Za celou dobu co byla pozitivní ona, jsem neměl ani jeden pozitivní test. Ale po 5 dnech co přišla s pozitivitou jsem se cítilu unaven, 7 den mě to dokonce několikrát za den vyplo bez varování. Z ničeho nic strašná únava a po půl hodině spánku zas ready a to bylo několikrát za den. Nasledující dny se to vše zlepšovalo.
Lidi musí pochopit, že to je uměle vytvořený hajzl virus, prakticky využitelná biozbraň. Přírodní viry takto rychle nemutují.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 14 led 2022, 12:24

To ptlo, to co na tvou adresu napsal Lavi je pravda. Cca 400000 lidi naší země je chabého intelektu a ti nejsou schopni pobrat a srovnat si v palicích, s jakým svinstvem mají tu čest.
Jinak si nastuduj Zákony, abys věděl, že vláda a dotčené instituce samozřejmě mají za povinnost řešit šíření nakažlivé nemoci (ap)za pomoci OPP.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 14 led 2022, 13:39

Ano, šíření se pokusili zabránit lockdownem, což se jim taky povedlo. Jenže dneska už je jasné, že za 1. ta nákaza není tak nebezpečná (nepřesahuje chřipku blahé paměti, kvůli který se nikdy tak nevyvádělo), za 2. očkování šíření ani onemocnění nezabrání. Takže nutit lidi do očkování je už úplně mimo tuto povinnost státu. A všechny současný "opatření" ve skutečnosti nebrání šíření, ale jenom nutí lidi se naočkovat.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 14 led 2022, 13:47

Co to meleš? Lockdown bol naopak potrebný preto, že nikto nevedel ako sa brániť. A rozvoľnuje sa teraz preto, že obrovská časť populácie je už preočkovaná. Tých pár tupých hláv, ktoré skončia v covidariu už nejak zdravotníctvo zvládne.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Žák » 14 led 2022, 13:54

Renda píše:...Cca 400000 lidi naší země je chabého intelektu...

Netušil jsem, že je u nás tolik městských policajtů.
A něco k tématu z Burešova serveru:
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/streetscooter-deutsche-post-elektromobil-dodavka-posta.A220112_110925_automoto_fdv
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/david-colombo-utok-hacker-tesla-elon-musk.A220113_141701_automoto_fdv
Josef Žák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 14 led 2022, 14:00

Atlis píše:Tých pár tupých hláv, ktoré skončia v covidariu už nejak zdravotníctvo zvládne.

Jsou tupý, protože onemocněli? Co třeba lidi, co jdou do nemocnice s opravdovou nemocí, a tam to chytí resp. jim to vyrobil test PCR? Taky tupci, viď?
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 14 led 2022, 14:00

Když to začalo, nikdo nevěděl jak nebezpečné to je, resp. může být. Jaký dopad bude mít prodělání covidu na životy lidí je stále otevřené. Je to tu 2 roky, tzn. je to stále nová záležitost. V takové situaci se podařilo vyvinout několik vakcín. Že se tu teď momentálně šíří méně nebezpečná mutace je štěstí. Taky se to mohlo vyvinout úplně jinak. Klidně se někde může objevit zase jiná mutace, která bude více smrtící.

Lockdown a řada dalších opatření by se třeba nemusela vůbec zavádět, kdyby byli všichni lidé schopní dodržovat byť jen základní hygienické návyky, omezili sociální kontakty a používali ochranu dých. cest. Protože toho řada lidí není schopná, byly zavedeny restrikce, a to především proto, aby nedošlo k přehlcení nemocnic. Stejný účel má primárně i tohle očkování. Pokusit se zamezit přehlecení nemocnic, aby bylo možno zachovat v rozumné míře lékařskou péči i mimo covid. Pokud tomu někdo nerozumí, je mi líto, právě pro něj jsou ty restrikce potřeba.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 14 led 2022, 14:06

ptlo píše:Co třeba lidi, co jdou do nemocnice s opravdovou nemocí, a tam to chytí resp. jim to vyrobil test PCR? Taky tupci, viď?

Znal jsem osobně lidi, kteří na tu, podle tebe asi falešnou či vymyšlenou, nemoc zemřeli. Jeden můj kolega byl na neschopence půl roku, když ho to málem zabilo.
A ne, PCR test vážně covid nevyrábí. :nuts:
Lavi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 207 z 331 • 1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)