Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Suzuki RGV Gama - Tamiya 1/12

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Suzuki RGV Gama - Tamiya 1/12

Příspěvekod Atos » 09 pro 2021, 22:47

SuperSonic a Peteru
Ahoj kluci, díky za vaše slova. Ano díval jsem se na vaše mašiny i na fotky skutečného stroje a naprosto souhlasím. Utlumím to, hodně to křičí. Na air boxu jsem použil černý podklad a tlumit se to nemuselo. Tady mému oku sice lahodí krásná textura karbonu, ale skutečnost je jiná. Někdo ten blatník dělá úplně černý, ale ten karbon tam přece jenom je, ale skoro neznatelný. Rozhodnuto, potlačím efekt karbonu přestříknutím smokem. Děkuji za radu ;-I
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 23 pro 2021, 09:23

Přeji všem krásné a pohodové prožití svátků vánočních a krásné "krabičkové" ;-I dárečky pod stromečkem. Mám už nachystanou celou sestavu přední vidle. Čekám jen na kousek průhledné hadičky, která povede od nádobek s brzdovou kapalinou, ta bude nakonec transparentně zelená. Pak to složím a dám to sem. Suzulka už konečně bude stát na svých a ne jako nyní, v předu na špilce. Pro zatím sem dávám přední blatník. Postup: Gun metal, karbon, čirý lak, 3x Smoke na ztmavení, obtisky, 3x lak a 3x přebroušení obtisků. Na fotce je to vlákno karbonu hodně výrazné, ale to je tím nasvícením, ve skutečnosti je to hodně tlumené, téměř neznatelné, potlačené Smoke. =;
Přílohy
IMG_4338.JPG
IMG_4337.JPG
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 23 pro 2021, 09:37

Vypada to moc hezky. Tesim se, az tuhle krasavici uvidim stat na kolech!
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 23 pro 2021, 10:27

Děkuji moc :)
Slibuju, že už příští týden Suzulka pojede =;
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 23 pro 2021, 11:55

Teď je to perfektní, ale dá to práce a přitom taková blbost že? :)
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 23 pro 2021, 21:13

SuperSonic ahoooj, rád tě vidím chlape =;
Děkuji, jsem rád, že se ti líbí. No jo, taková blbost, práce nevadí, ale ten čas. Baví mě ty nové postupy, co se zde díky vaší laskavosti mohu učit :) Obdivuju tě jak jsi rychlý, mě to modelaření hodně trvá :-#
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 29 pro 2021, 17:40

Pěkný, osobně bych ještě přitlačil se smokem. Jak je psáno přede mnou, na foto origo motorky je to skoro černá barva. Jsem zvědavej na další postup!
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 31 pro 2021, 19:41

Všem přeji šťastný a úspěšný rok 2022! =;
Dávám další sérii fotek. Už jsem z toho nešťastný. Mobil vyfotí nádherné fotky a jak je zmenším vyleze z toho něco, co se nepodobá originálu. Zkouším různé programy, nic se nedaří. Jsem z toho smutný. :-k Jak zmenšuji fotku, tak barvy nabývají na intenzitě, vše pak vypadá barevnější než je ve skutečnosti. No, musím to vychytat. K postupu: Suzulka už je zhruba hotová, nyní přijdou na řadu kapoty. Hlavní budík je zasklen 5minutovým epoxidem. Plynová lanka jsou vystužena měděným drátkem kvůli natvarování ohybu. Ve spárách je zapuštěn Panel line, na těch dvou bílých nádobkách ve předu je znázorněno opotřebení a ušpinění, tak jak jsem to viděl na fotografiích skutečného stroje, hadičky od brzdových nádobek jsou průhledné, červené, měly by být kapku světlejší.
Charon: Jsou tam tři vrstvy smoke, ale uznávám, že by to ještě chtělo, další mašina už bude lepší ;-I
Přílohy
IMG_4407.jpg
IMG_4418.jpg
IMG_4404.jpg
IMG_4420.jpg
IMG_4421.jpg
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Seth654 » 31 pro 2021, 20:10

Pekné to máš (:) akurát sa mi zdá,že sa ti trochu "ochmatala" strieborná farba na ráme od prstov, alebo to je naznačené uspinenie? Páči sa mi prístrojova doska, naznačenie linky okolo displejov a zasklenie, akurát ten panel má byť asi skôr šedý ako zelený a možno mohli byť použité trochu tenšie hadičky na lankách od plynu, ale to už záleží od toho čo si mal k dispozícii. Len také postrehy, neber to ako prudenie. Čo sa fotiek týka, ja používam základný program čo je vo Windowse 10, väčšinou ich v ňom aj orezavam, čo mi hneď zmenší veľkosť fotky na potrebnú veľkosť pod 512kb a som prekvapený,že zachová slušnú kvalitu fotky...v ňom sa dá aj rovno jednoducho stiahnuť sýtosť farieb, čo by ti pomohlo. Inak som fotky zmenšoval väčšinou len v skicari :D tak nech sa darí s kapotami,to je pre mňa osobne vždy najhoršia časť :)
Seth654

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 01 led 2022, 12:23

Seth654:
Děkuji za postřehy. Jsem rád, vždyť jen tak se mohu zlepšit. Tenčí plynové lanka, ano dobře. Soustředil jsem se na ten ohyb a pak ten stříbrný prstenec, asi korekce, takže příště tenčí, SOUHLASÍM. Rám, ale není ochytaný, je fakt schválně ušpiněný, kapoty budou lesklé, ale co je pod nimi, ať nese známky opotřebení. Možná jsem to ale přehnal. Takže taky SOUHLASÍM. Jsem totiž bývalý letadýlkář a technikář :). A ta šedá na panelu je fakt šedá, ale ne ta, co tam má být, tak to vypadá do zelena. Nejvíc se na tom podepisuje to focení. Tím, jak to zmenšuju, tak ty fotky jsou jakoby přeexponované. Iphone vyfotí tu fotku ve 4 mega a tady se to musí zmenšit kvůli kapacitě fóra. Používám Picture manager, ten další používám co ty, základ z desítek, zkusím ještě Corel. Musím to vyřešit!!!!! Za postřehy moc děkuji, vážím si toho. ;-I
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 01 led 2022, 14:35

Vypadá dobře, líbí se mi patina těch bílých nádobek i zalitý otáčkoměr epoxidem. Patina u řadičky na rámu vypadá jako, že je to ošoupané od boty při řazení. Hadičky můžeš příště zkusit různé průměry já používám i různé drátky nemusí to být přímo hadička. Plynové lanka dělám tak, že ucvaknu ty výstupky na hadičky vyvrtám dirky do nich vlepím zahnuté drátky na ně nasunu drátek na kterém je kousek hadičky. Je vidět že ty fotky ti nějak blbnou dělá to strašně syté červené odstíny ale nenapadá mě čím to může být.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 01 led 2022, 14:51

Děkuji za rady i za posouzení. Možná se nabízí řešení. Jeden náš kamarád se mi pokusí s fotkami pomoci. Plynové hadičky. Ano máš pravdu. Díval jsem se na ty Tvé a myslel jsem si, že to takhle děláš. Měl jsem však svou hlavu a moc to nedopadlo. Ty to máš parádní. No, předělám to kamaráde. S tím ošoupáním rámu máš pravdu, tak to bylo myšleno. Jen ta šedá na přístrojovce se fakt nevyvedla, uznávám. Byl jsem pohodlný ji koupit a při tom jsem tam kupoval tu X34, kterou jsem použil na ten malý váleček na držáku brzdového třmenu přední brzdy. No co už. Jedeme dál, Podsedlovka a nádrž jsou vybroušeny, přetmeleny a čekají na surf =;
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 01 led 2022, 16:35

Hezky jedeš... Jen tak dál... Jo a fotky, když vyfotim mobilem, tak je sem nemůžu dat, protože sou moc "velké"... ( nevíte někdo, jak to udělat v mobilu, aby byli "menší"? )..., tak to fotim normálně foťákem
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 01 led 2022, 18:23

Dá se stáhnout aplikaci na kompresi a zmenšování fotek. Musíš to zkomprimovat kolem 500kb abys to sem dostal. Ale mám android nevím jestli to má i Apple.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 01 led 2022, 23:07

Chlapci našel se kamarád, který ty fotky zmenšil a barvy zůstaly zachovány. Jsem nadšený a jsem mu za to moc vděčný. Tak vám je sem znovu vkládám a dnes můžu klidně spát(:) Teda spát budu moci, až opravím ty plynové lanka :) :) :) Tak tady jsou fotky, které ukazuji skutečně reálně, jak Suzulka vypadá. Barvy zůstaly naprosto nezměněné ;-I ;-I ;-I
Přílohy
z1.jpg
z4.jpg
z3.jpg
z2.jpg
z6.jpg
z5.jpg
Atos

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno