Chlapi, jedna otázka. Dnes som si v návode na Tenzan všimol co je tam udávane na spodné plochy. Mal by mať spodné plochy rovnaké ako Saiun len o trocha tmavsie(Nakajima), aspoň podľa niektorých zdrojov.V návode Hasegawa sú vonkajšie zklopne časti krídla bez náteru a pevná časť výškoviek tak isto s tým, že krídelká sú sivé... Príde mi to ako nezmysel. V Kagere zasa, že ku koncu vojny mohly mat komplet spodné plochy pez náteru, čo by mohol byť prípad môjho stroja(1945)Nevie niekto ako to s tými spodnymi plochami u Tenzanu bolo? Na mnou videnych fotkách mi vôbec neprídu spodné plochy bez náteru.
Podle mého klíče co tu mám v sešitu, je víc než pravděpodobné že spodní plochy jsou v přírodní barvě (schéma D3). Ale protože je to Japík, najdeme jistě asi 60-136952 možností jak to bylo.
Vojto vítám tě v tomto krásném vlákně Joži podle mého jsou ty spodní plochy spíše v barvě duralu. Jinak já mám hotového Babse, více v galerii. Další kousek co se do něj pouštím je Ki 49 Helen od Hasegawy.
Přátelé, jaké světlo byste dali na pravou polovinu křídla Ki-83 - zelené nebo modré? Předchůdce Ki-46 měl, zdá se, plné zelené, ale víte jak s muzejními kusy...
Joži, tvůj Tenzan 210-348 na fotce vypadá, jako jednobarevný, možná pro noční operace dostal vrchní barvu i zespodu. Na Saiunu vypadla z obtisku Z vlajky žlutá. To by šlo doplnit, ať je to veselejší.