Bílé VPZ na NA se dávají na techniku nově registrovanou u VP (novovýroba či přeregistrace) a dávali se při výměně starých VPZ, které byli malované, bez prolisování. Měnilo se to tuším k 31.12. 2011. Je to vcelku nová věc.
Odpověď z tematu viewtopic.php?f=7&t=81194&p=1547498#p1547498 Při přeregistraci se nic nemění. Pokud VPZ z nějakýho důvodu neodpovídá - jako že třeba vyjde nový zákon a tak, řeší se pouze výměna cestou VP a firmy, která je vyrábí. Ironií osudu, nebo spíše dobře myšleným tahem v tomto korupcí prolezlém státě je fakt, že monopol na výrobu všech registračních značek má pouze jediná firma v ČR. Takže nasadí cenu a nemá srovnání. Stará, neodpovídající tabulka stejně jako tabulky od odprodané techniky se vrací VP. Další jejich osud mi není znám, ale mělo by dojít ke znehodnocení aby se nedala zneužít.
to janky: Jo to jsem nekde na netu cetl clanek, ze SPZky vyrabi jedina firma v CR. S tou cenou to bude pravda, asi jako kazda statni zakazka z minulych let.
No a prve proto me zarazi, ze se ty znacky odpovidajici norme (bila s prolisem) nepouziji znova na nove zavadenou techniku. Vsude se setri, rusi se posadky, ale tady se utraci jedna radost. Ale asi svita na lepsi casy: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/dopr ... snM3_TuIfo - ale zalezi jestli si MO nevybere sveho dodavatele.
Takze jak jsi odpovedel v jinem tematu, ptat se na nejaky smysl cislene kombinace na VPZ uz nema smysl... Takze to co platilo kdysi (+50 = r.v./GO) uz v novych poradcich neplati.
Konečně vyšla dlouho připravovaná kniha „Zbarvení a označování vozidel československé armády v letech 1945–1992”, která by neměla chybět v knihovničce modeláře nebo badatele, který se tak či onak věnuje technice československé armády. Najde v ní mnoho užitečných informací a zcela jistě také i odpovědi na různé otázky. Brožovaná kniha ve formátu 17×24 cm, má 176 stran, ISBN 978-80-271-0142-9 a stojí 329,- Kč.
Dokonalosti není dosaženo tehdy, když už není co přidat, ale tehdy, když už nelze nic odebrat ... Historie SPZ v ČSR | ČSSR | ČSFR | ČR ... www.feudal.cz
Těšil jsem se na to jak malej Jarda,ale jsem zklamán. Kvalita fotek nicmoc plus hromada předpisů, pár barevných kamuflazi,ale nic co by bylo nově publikováno.
corsairlada píše:Těšil jsem se na to jak malej Jarda,ale jsem zklamán. Kvalita fotek nicmoc plus hromada předpisů, pár barevných kamuflazi,ale nic co by bylo nově publikováno.
Kvalitu a provedení snímků je třeba řešit v první řadě s grafikem nakladatelství Grada*) a svůj nemalý podíl na této kvalitě jako takové má i budějovická tiskárna, ale zřejmě bude zase dost levná, což je pro nakladatele asi nejvíce směrodatné. S provedením publikace také nejsem spokojen. Jen ta titulka se celkem jakž takž povedla ...
*) Jestliže grafik na otázku „v jakém že rozlišení mají snímky být” odpoví, že musí mít nejméně 2 MB a více, musí se každý problematiky tisku znalý rozsypat smíchy. A dál už to nemá cenu komentovat ... .
Dokonalosti není dosaženo tehdy, když už není co přidat, ale tehdy, když už nelze nic odebrat ... Historie SPZ v ČSR | ČSSR | ČSFR | ČR ... www.feudal.cz