Přefoceno: oprava antény a výfuků
Naposledy upravil eso rimmer dne 09 črc 2021, 12:36, celkově upraveno 11
Atlis píše:
a farbičky sú tiež trošku mimo.
Atlis píše:Nemyslím, že by mali na DW-O trčať hlavne.
Postavil si to pekne, trošku nesedí kamufláž, mala by byť ostrejšia a farbičky sú tiež trošku mimo.
Inak fajn robota.
jfb píše:Model docela slušný, jen připomínky pro další Spity (pokud budouBarvy jsou IMHO použitelné, ale MK I opravdu měly naprosto ostré okraje polí, pozdější Spitfiry je měly od ruky, až u některých osmiček a devítek a pozdějších se objevují zase ostré.
Lanko antény od VOP vedl k tomu trojúhelníčku na té tyčce, jak tam máš lanko do trupu, v tom trojúhelníčku bylo prostě kolečko. JInak pozdější britské Spitfiry už drátové antény neměly.
Ovšem za největší chyby nemůžeš, za to může Tamiya, která do stavebnice dala špatný kryt kabiny (odpovídá pozdějším verzím, od Vc, ale i tak je nic moc) a pak prkenné obtisky...
Pokud bys chtěl dalšího Spita, tak doporučuji, až zase Eduardi vylisují, Spita IXc late, tam je obtisková verze přímo na Clostermanna ...
fightavi píše:Ahoj, nechci být nepříjemný šťoura, ale spity jsou moje srdeční záležitost (mám jich už 36! ve třech měřítkách), tak mi tak trochu i na technikáře vadí čistota usazení krytů pilotního prostoru a speciálně výfuky! Netuším proč je máš nabarvené jako po vytažení nálezu z bažiny, ale proč jsou v něktrých místech srostlé s krycím plechem a barevně úplně mimo! Výfuky byly vypálený ohnivzdorný plech v barvě rzi s malou příměsí hliníku, ale plynule. Až někdy budeš stavět dalšího spita, nabarvi výfuky mimo a vlep je až na hotový model. Jako základ barvy je postačující Humbrol H113 Rust, do které si přikápneš malinko matné alu, aby měla trochu kovový vzhled. Dekály obstřihuj co nejblíže k tisku, ať zlikviduješ co nejvíce krycí film a před použitím je stříkni čirým polomatem, pokud nebudeš stříkat celý model. Používám vodičky Agama co existují a bez problémů. Jinak dobrý.
Dědek Franta
jfb píše:Add obtisky - prkenné znamenají, že jsou tuhé a tlusté, je vidět, že i přes vodičky nezalezly do rytí, hlavně na boku ...
Ten druhý překryt s okýnkem je pro MK I správný, tys dal ten, co se objevil až v roce 42. Ale hlavně Tamiya má špatně čelní štítek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků