Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

kompresor Fengda AS-188

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

kompresor Fengda AS-188

Příspěvekod SuperSonic » 21 čer 2021, 15:31

Zdravím, mám tento kompresor a popraskala mi hadička vedoucí z kompresoru do tlakové nádoby takže kompresor teď pořád jede. Ptal jsem se v prodejněně kompresorů a moc mi neporadili. Měl by někdo nápad jak a čím nahradit tu oranžovou hadičku?
Přílohy
IMG_20210619_182548.jpg
IMG_20210619_182526.jpg
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Re: kompresor Fengda AS-188

Příspěvekod Jarda Matt » 21 čer 2021, 17:32

Na takhle malé kompresory nejsem zaveden,přesto se pokusím
Pro veškeré rozvody vzduchu a věci s tím spojené,tudíž i hadice používám FESTO.
Pokud nechcete nové, je toho poměrně hodně i na Aukru.

Určitě tady ovšem najdete hadici co potřebujete (spíš si myslím že je jich v odkaze na výběr tolik že nebudete vědět jakou :grin: ;-I,) vemte s vyšší teplotní odolností,vzduch odchází z kompresoru dost teplý, což je asi také důvod proč Vaše hadička nevydržela.
https://www.kompresory-vzduchotechnika. ... pa-ptf-pe/
[-o< ;-I
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 21 čer 2021, 19:21

To je právě to, kterou vybrat. Kolik tam může být asi teplota? Většina těch hadic je do 60 stupnů některé jsem našel do 200, ale ty jsou pro změnu na nízké tlaky tak nevím :?:
Pokud by to vydrželo třeba rok a šlo to pak zase jednoduše vyměnit tak je to celkem jedno když koupim metr hadice.
Takže další věc je jak to připojit napadá mě jedině vzít větší průměr hadice tak aby šla přetáhnout přes ty závity omotat je teflonovou páskou a snad to bude těsnit.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 21 čer 2021, 20:19

Udávaný pracovní tlak je udáván vždy při 20 st.,při zvyšující teplotě použitelný pracovní tlak klesá (což je jasné, i velmi kvalitní a pevností plast měkne)
Taková jednoduchá pomůcka je že při teplotě 50st. klesá použitelný pracovní tlak "běžnějších" hadic na 50%................ jak u kterého mat. pochopitelně.
Ovšem nedělejte z toho vědu,............je to jen hadice.

Vám bude vyhovovat hadice z PA 11 nebo PA 12 použitelné pro Váš tlak při předpokládané teplotě na výstupu.
Nechci kompresor hanit,ale u těchto minikompresorů bude vzduch na výstupu někde kolem 50-60st takže Vám bude PA 12 bohatě stačit i s rezervou.

Já tyhle malé skutečně nepoužívám, dohledal jsem si že "jede" 20 - 23l / min. na 3-4 bary ,max 6 . (já jedu 2000l/min při 9-10 AT a nikdy jsem hadici neměnil ! )
Kupte metr PA 12 Longlife příslušného rozměru a máte vystaráno.
https://www.kompresory-vzduchotechnika. ... zivotnosti
;-I =D>
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 21 čer 2021, 20:49

OK, děkuji mnohokrát [-o<
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 21 čer 2021, 21:01

Našel jsem tam i redukci na hadičku to by mohlo být ideální
https://www.kompresory-vzduchotechnika. ... m-9-g1-4-/
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 22 čer 2021, 08:34

Určitě Vás nechci brzdit v rozletu,ale na co šroubení s trnem ? :-k

Na výměnu té hadičky jej nepotřebujete, máte tam šroubení s převlečnou maticí, ta si tu vyměněnou hadici při dotahování utěsní sama,.............leda že by jste chtěl použít zahradní hadici,gumovou k autogenu ? (časem zpuchří a rozpadne se)
Prostě jen vyměňte hadičku za hadičku a utáhněte s citem matice,hotovo !

Pokud mermomocí chcete "něco" tak bych trn nevolil .
Ne jen že je "pakárna" na trn hadičku vůbec navlíknout,ale je to celé nepraktické.
U té hadičky PA 12 Longlife nepočítejte s tím že ji na trn "narvete" snadno,na roztažení je fakt pevná,leda s nahřátím a stejně půjde špatně a celé navlíknutí musíte pojistit 1-2x ocelovou stahovací páskou = pakárna .
Používají se nástrčná šroubení, např: (velikost jsem +- odhadl dle Vašeho trnu,ale použil bych přesně na rozměr hadice co tam máte a ten z fotky neurčím (10-12mm?)
https://www.kompresory-vzduchotechnika. ... m-10-g1-4/
https://www.kompresory-vzduchotechnika. ... i-10-g1-4/
Ano, je to o něco dražší (ovšem odpadnou pojistné pásky),ale následné rozpojování /zapojování je otázkou sekund,jen zastrčíte hadičku a je hotovo,při rozpojení zatlačíte (modrý) kroužek a hadičku vytáhnete.........opět otázka sekund.

I tato nástrčná šroubení,spojky a kde co jde sehnat na "bazoších" a Aukru .

Ovšem jak jsem říkal,
Vám stačí jen hadička,šroubení s převlečnou maticí použijete to co tam je nyní, pro toto, vlastně téměř nerozebírané spojení ideální.
;-I
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 22 čer 2021, 11:26

No já bych to chtěl udělat co nejjednodušší. Obával jsem se právě toho jak hadičku nasadím na to šroubení. Hadička má průměr 10mm a je nasunuta na šroubení, to se samo nasune jen tím, že dotahnu převlečenou matici? Já jsem myslel, že na to musí být nějaké speciální kleště nebo něco, proto vymýšlím nějaké jiné spojení.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 22 čer 2021, 14:35

Úplně nejjednodušší je vyměnit kus hadice za kus hadice ,nic nevymýšlet !
Ano,to šroubení je při správném postupu montáže,samocentrující,samotěsnící prostě naprosto jednoduché.
Tu novou hadici , zlamovacím nožem uříznete o pár mm delší oproti staré hadici a silou natlačte na šroubení,tím jak bude o několik mm delší oproti staré hadici Vám bude vlastně pomáhat.
Ovšem nezapomeňte na novou hadičku ještě před nasazením navlíknout obě matice ,závitem ke šroubení !

To šroubení které tam máte má krátký kuželový náběh,novou hadici na ten náběh-kužel přiměřenou silou natlačíte, zhruba 5mm (prostě stejně jak to bylo, nebo trochu víc),přitom se konec hadice lehce roztáhne. Přetáhnete matici a obyčejným stranovým klíčem s citem,ovšem pevně utáhnete.
Převlečná matice má z jedné strany závit a z druhé strany osazení dovnitř (je jakoby zalomená-zahnutá dovnitř, do L ,nebo lehký vnitřní kužel), při utahování to osazení/kužel na matici domáčkne hadici ke kuželu šroubení na kterém je navlíklá a sama hadice se promění v těsnění.
Nic jednoduššího není.

Nic nevymýšlejte,
uřízněte hadici a "narvěte" jí na šroubení (trochou síly,ale s citem) ,utáhněnte matice a máte hotovo,operace na pět minut (z toho 3 min kochání nad dobře odvedenou prací :shock: :grin: ) .
:celeb:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 22 čer 2021, 15:42

Už to mám hotové kdybych si tu starou hadičku prvně sundal tak bych viděl, že je tam kužel a nemusel bych se tak hloupě ptát ](*,)
Ale třeba to aspoň pomůže někomu dalšímu s podobným problémem.
To mě nenapadlo, že to bude tak snadné. Hadičku jsem zatím sehnal nějakou provizorní třeba chvíli vydrží a pak koupím tu kterou jste mi doporučil. Ještě jednou děkuji =D> [-o<

Kompresor tlakuje na 4bary pak vypne, když tlak klesne na 3bary tak se rozjede. Po druhém dotlakování už začínala být hadička trochu teplá budu hlídat teplotu co to dělá po delším provozu.
Přílohy
IMG_20210622_155930.jpg
IMG_20210622_160340.jpg
IMG_20210622_152139.jpg
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaroslav horák » 23 čer 2021, 10:50

Tady je vše:
https://www.airbrush-potreby.cz/
jaroslav horák

Odeslat odpověď