Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honda rc213v Tamiya 1/12 Marquez

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Honda rc213v Tamiya 1/12 Marquez

Příspěvekod Charon » 13 čer 2021, 09:33

Parada. Model od modelu je videt posun v kvalite!!! Jentak dal.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 13 čer 2021, 10:18

Máš to všechno parádní... =D>
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 18 čer 2021, 14:37

Dakujem pani ale ten kvalitativny posun je pomalsi nez by som si zelal. Modelarcenie je evidentne disciplina, kde sa az tak velmi neda poucit s chyb ostatnych kolegov ale musis si vsetko "odkazit" sam :)
Na tejto Honde (mimochodom uzasny model a urcite si este minimalne jeden postavim) som sa na vlastnych chybal teda ucil statocne :)
Koncovku vyfuku som opravoval uz po naneseni dekalu akrapovic. Povodna farba bola od Alcladu a ta mi narobila riadne vrasky. Naniesol som jej naraz priliz vela a divne sa vyzrazala. Nehovoriac o tom, ze prakticky nikdy nevytvrdla. Nakoniec som to prestrekol akrylovou tamkou.
Modru metalizu som tiez netrafil, lebo som ju striekal na cervenu. Uz viem, ze tiez potrebuje biely podklad. Cervena aj modra boli LP tamky.
Ram by mal byt cierny metalicky ale taku farbu som nemal tak som pouzil Graphite od MRP. Ma velmi jemnucku metalicku strukturu ktoru v podstate na fotke ani nie je vidiet.
Tiez som sa naucil, ako nerobit prepalenie na vyfukovom potrubi :D :D :D
Přílohy
honda cbr 06.jpg
honda cbr 05.jpg
honda cbr 04.jpg
honda cbr 03.jpg
honda cbr 02.jpg
honda cbr 01.jpg
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 18 čer 2021, 15:13

Pri tejto m1 som si poved, ze skusim stavbu vysperkovat detailnejsie. Zaobstaral som si detail set od Renaissance, par konektorov a leptov od Top Studia a odlievane sroby od Hiro.
Vyskusal som si tiez kapotaz osadit na magnety, lebo tie velke skrutky mi pridu naozaj mimo mierku.
Tiez som chcel vyskusat viacej karbonovat.
Je tu vela scratch build detailov ako pruzinky na vyfukoch.
Prvy krat som pracoval s priesvitnymi buzirkami od Hiro. Kamos zo Spanielska mi radil ako ich vytvarovat a nafarbit. To bol porod :D
Vsetku snahu som si samozrejme pohnojil neschopnostou skrotit Zero paints farby. V podstate som musel vsetky casti prebrusit lebo mi to rozozralo vsetky vytmelence (aj tie sekundakove) a spoje.
Nepodaril sa ani druhy pokus, pri ktorom som minul celu dozu cervenej. Takze som vytiahol LP od tamky. Striebornu som na treti pokus striekal tak, ze som z nerozmiesanej Zero dozy odobral riedidlo, nech to nie je take "hot".
Niektore skody som uz vsak nemal chut odstranovat.
Potom som to este zaklincoval mojim prvym pokusom pracovat s 2K lakom. Ten mi rozozral asi polovicu dekalov. Nastastie som mal nahradny set, takze som stvrty krat vsetko zbrusil, zafarbil, odekaloval a opat (uz opatrnejsie) zalakoval 2K.
Zial dvojzlozkac mi aj napriek vyse tyzdnovemu zreniu po prebruseni a prelesteni jemne popraskal. Uz som ale nemal chut to opat opravovat.

Prebehol tiez experiment zalakovat gumy pololesklou akrylovou tamkou. Vysledok bol prekrasny az kym som to nasledne nenatiahol na rafiky :D dalsie poucenie: najskor na rafiky, zamaskovat a az potom farbit :)

Takze na zaver: pozerate sa na komplexny sled nepodarenych krokov :D

Pri rc213v, ktory je teda piaty pokus, som uz postupoval opatrnejsie ale aj tak mam este vela pokus-omylov pred sebou, kym sa pustim do svojich klenotov v kitniku :)
Přílohy
m1 checca 17.jpg
m1 checca 16.jpg
m1 checca 15.jpg
m1 checca 13.jpg
m1 checca 12.jpg
m1 checca 06.jpg
m1 checca 05.jpg
m1 checca 03.jpg
m1 checca 02.jpg
m1 checca 01.jpg
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 18 čer 2021, 19:42

Je to tak chybami se člověk učí. Taky často něco pokazím většinou až na konci když to chci doladit aby to bylo co nejlepší a pak to složitě zachraňuji :)
U toho Fireblada byla v návodě na výfuk zlatá, mě se to moc nezdálo tak jsem namíchal titanovou zlatou s titanovou stříbrnou. U těch tvých svodů to stačilo utlumit naředěnou titanovou nebo hliníkovou barvou a bylo by to lepší.
Ale je to vidět, že se zlepšuješ ta RC213 už je perfektní.
SuperSonic

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie