Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Vietnamská válka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-100D Super Sabre

Odeslat odpověď
Příspěvků: 292 • Stránka 17 z 20 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 21 srp 2007, 11:28

Prořízni to ve spárách a zkus na to Coca Colu...to je lepidlo jako žádné jiné :grin:
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 21 srp 2007, 12:26

Pasecka píše:Prořízni to ve spárách a zkus na to Coca Colu...to je lepidlo jako žádné jiné :grin:

Což o to, lepidlo by bylo, ten naředěnej herkules je super. Já spíš potřebuju něco, co ten dekál změkčí, aby si do tý spáry po proříznutí lehnul :(
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 21 srp 2007, 13:18

George9 píše:
Pasecka píše:Prořízni to ve spárách a zkus na to Coca Colu...to je lepidlo jako žádné jiné :grin:

Což o to, lepidlo by bylo, ten naředěnej herkules je super. Já spíš potřebuju něco, co ten dekál změkčí, aby si do tý spáry po proříznutí lehnul :(

Tady pomůže asi jen filmový lepidlo, proříznout dekál a lehce namočeným štětečkem přejet v místě spáry, ale jen jednou! Takhle jsem dával do spár fošny od ICM.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 21 srp 2007, 13:39

Mno, Filmáč nemám, mám jen Thin Cement.... :shock: :shock: :shock: :- :- ](*,) ](*,)
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 21 srp 2007, 13:52

George9 píše:Mno, Filmáč nemám, mám jen Thin Cement.... :shock: :shock: :shock: :- :- ](*,) ](*,)

Tak zkus to. Jak jsi jepil ty zkušební dekály na křídlo, přetři to lehce namočeným štětečkem, ale ne tim co je v lahvičce, má hrubý vlasy a uvidíš co se stane.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 21 srp 2007, 13:58

Kurnik já jak jsem už začel dávat dekály natvrdo na éro, tak jsem ty zkušební vzorky vyhodil... ](*,) ](*,) Zkusím to opatrně polosuchým štětečkem. Nebo že bych ještě nejdřív zkusil ten ocet? :-k
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 21 srp 2007, 14:11

George9 píše:Kurnik já jak jsem už začel dávat dekály natvrdo na éro, tak jsem ty zkušební vzorky vyhodil... ](*,) ](*,) Zkusím to opatrně polosuchým štětečkem. Nebo že bych ještě nejdřív zkusil ten ocet? :-k

Zkus možná nejdřív ocet a pak kdyžtak Tamiyu.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 21 srp 2007, 14:17

JJ, tak jsem to myslel, octu se bojím míň :oops: :grin:
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kedros » 21 srp 2007, 20:06

Jen si tak říkám, proč to nemůže jít prostě nalepit, zavodičkovat a hotovo. :lol: Plzeň se blíží, já se s tim taky peru. Zatim jsem víc zku..il, než udělal :grin: Tak ať Ti to jde od ruky, je to pěkný.
kedros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Blaschke » 21 srp 2007, 20:54

kedros píše:Jen si tak říkám, proč to nemůže jít prostě nalepit, zavodičkovat a hotovo. :lol:

To preto, lebo si vyberáme také hlúpe modely. Keby sme stavali BF-109, Fw-190, F-16 alebo F-18, tak nemáme žiadne problémy.
Alebo žeby hej? :lol: :lol: :lol:
A-300 vacu, Praga XE-55, Š.4, SARO, B.34
Robert Blaschke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 21 srp 2007, 21:02

Robert Blaschke píše:
kedros píše:Jen si tak říkám, proč to nemůže jít prostě nalepit, zavodičkovat a hotovo. :lol:

To preto, lebo si vyberáme také hlúpe modely. Keby sme stavali BF-109, Fw-190, F-16 alebo F-18, tak nemáme žiadne problémy.
Alebo žeby hej? :lol: :lol: :lol:

Bingo.... :grin: :grin: :grin:
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan V. » 22 srp 2007, 09:15

Georgi, až teď jsem si všiml, že tady stavíš F-100 :-D , pročetl jsem celé téma na jeden zátah. Super éro, super stavba, hlavně se mi líbí jak jsi udělal to opálení plechů na motoru, to je prostě úžasný :shock: ;-I. Držim ti palce s těma dekálama, ať ti to dobře dopadne, to by byla škoda to takhle nakonec pokazit. Já když mi spatně lepily dekály, tak jsem navlhčil papírovou lepenku, položil jsem na ni dekál, aby se lepidlo přeneslo z lepenky na dekál a až pak jsem ho dával na model. docela to drželo. Zkus proříznout dekál a z navlhčené papírové lepenky dostat trochu lepidla do spáry a pak dekál zatlačit hadříkem do spáry. Ten Thin Cement bych neriskoval, to by ti ten dekál mohlo rozežrat.
Milan V.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 22 srp 2007, 09:49

Milan V. píše:Georgi, až teď jsem si všiml, že tady stavíš F-100 :-D , pročetl jsem celé téma na jeden zátah. Super éro, super stavba, hlavně se mi líbí jak jsi udělal to opálení plechů na motoru, to je prostě úžasný :shock: ;-I. Držim ti palce s těma dekálama, ať ti to dobře dopadne, to by byla škoda to takhle nakonec pokazit. Já když mi spatně lepily dekály, tak jsem navlhčil papírovou lepenku, položil jsem na ni dekál, aby se lepidlo přeneslo z lepenky na dekál a až pak jsem ho dával na model. docela to drželo. Zkus proříznout dekál a z navlhčené papírové lepenky dostat trochu lepidla do spáry a pak dekál zatlačit hadříkem do spáry. Ten Thin Cement bych neriskoval, to by ti ten dekál mohlo rozežrat.

Jj, o papírový lepence vím, stejnou službu mi ale poskytnul naředěnej herkules. Zaplať pámbu delkály už jsou zalezlý, za pomoci octa a hrotu skalpelu jsem je přesvědčil, že tam dovnitř prostě musej... :grin: :grin: :grin:
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 23 srp 2007, 17:05

Stav po olejích, před finálním lakem. Už z toho začínám magořit, dělám na tom od pondělka každej den, dobrejch 14 hodin denně... ](*,) ](*,) ještě mě čekaj komplet podvozky, plus nějaký to droboští..., výzbroj skoro už mám. Jak já bych si dal pííívooo :tongue: :tongue: :tongue:
Přílohy
DSC00254.JPG
DSC00253.JPG
DSC00252.JPG
DSC00251.JPG
DSC00250.JPG
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 23 srp 2007, 17:18

Moc hezký. 14 hodin denně? Kdy chodíš do práce? A nebo má páníček dovolenou ? :D :-D :grin:
travis

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 292 • Stránka 17 z 20 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Zpět na Vietnamská válka