Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48852 • Stránka 2096 z 3257 • 1 ... 2093, 2094, 2095, 2096, 2097, 2098, 2099 ... 3257
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Jiří » 10 dub 2021, 16:27

Díky, nejste sám. Přitom takový aršík s novými obtisky, s kterými se chlubí, by několikrát zvýšilo prodej modelu.
Jiří

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 10 dub 2021, 17:59

My tu promarněnou šanci nějakém jiném českém výrobci rádi přenecháme. Nic ve zlém, ale v té stavebnici je tuším 15 markingů. Troufnu si říct, že nic jiného zajímavého z hlediska zbarvení v rámci československého letectva nenajdete. Asi by se našel nějaký opravdu velký fajnšmekr, který by tohle všechno zavrhl a místo toho si z nějakého důvodu postavil nějakou pěkně čistě stříbrnou mašinu, ale na rovinu, nemám pro takový přístup moc pochopení.

Ano, těsnění je najednou technologický problém. Takže si musíte poradit bez obtisku ze stavebnice. Což mi přijde celkem normální, kolik výrobců modelů Vám dává do stavebnic takovéhle věci? Kromě těsnění třeba 15 markingů?
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal M. » 10 dub 2021, 18:08

Pane Šulci chtěl bych se zeptat v květnu máte vydat Bf 109G-2 kdy budete mít space palubku v nabídce k tomuto stroji?
Děkuji předem za odpověď.
Nelze něco jen začít, musí se to také dokončit. Dr. Ernst Kupfer
Michal M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 10 dub 2021, 18:51

To VŠ: Neberte to jako kritiku za každou cenu, ale u takové firmy, jakou je Eduard, mám při koupi Profipacku nebo limitky neochvějnou víru, že mám vše potřebné ke stavbě. V čs. limitce MiG-21MF jste pro těsnění vyrobili nové masky a v limitce SŠ jsem stejný přístup, tedy nové masky, tak nějak očekával rovněž.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 10 dub 2021, 18:59

Michal M. píše:Pane Šulci chtěl bych se zeptat v květnu máte vydat Bf 109G-2 kdy budete mít space palubku v nabídce k tomuto stroji?

To nevím, v plánu podle mě není. Ale troufnu si kacířsky říct, že když použijete tu na G-6, tak nic nezkazíte. A my tu G-6 můžeme časem překlopit do G-2 (:)

Jistý problém je v tom, že ta G-2 je taková polo reedice (oproti původnímu modelu se tam měnil jeden marking a boxart), takže se tam nepočítá s vydáváním nějakých extra doplňků nad rámec toho, co už existuje.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 10 dub 2021, 19:04

Limitku SŠ mám na stole. Markingov je tam dosť, presne ako píše p Šulc, je to strieborne lietadlo. Tesnenie nevadí, to sa porieši. A napr oproti profipacku na PF sú v limitke masky na ten vnútorný čelný štítok. Za mňa maximálna spokojnosť.
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 10 dub 2021, 19:06

Michal Dub píše:To VŠ: Neberte to jako kritiku za každou cenu, ale u takové firmy, jakou je Eduard, mám při koupi Profipacku nebo limitky neochvějnou víru, že mám vše potřebné ke stavbě. V čs. limitce MiG-21MF jste pro těsnění vyrobili nové masky a v limitce SŠ jsem stejný přístup, tedy nové masky, tak nějak očekával rovněž.

Tam máte všechno, co ke stavbě potřebujete. Myslím, že tam toho máte dokonce víc, než potřebujete (:) Problém s těsněním je v tom, že tyhle nové obtisky se celé podkládají bílou. Navíc tam dělá brajgl lak, který musí mít dost velké přesahy (ten jde ale sundat, takže je přinejmenším pro část modelářů problém zanedbatelný). Zbytek už si, předpokládám, domyslíte. Pokud to dokážeme nějak vyřešit, tak ta těsnění můžeme do obtisků zase vrátit.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 10 dub 2021, 19:35

To BH: Jistě, že se to nějak pořeší, buď tam to těsnění nedám nebo počkám na nové masky.
To VŠ: Souhlas, spoustu věcí nepoužiju. Ale nemyslím těsnění v obtiscích, ale v maskách.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 10 dub 2021, 20:06

Michal M. píše:Pane Šulci chtěl bych se zeptat v květnu máte vydat Bf 109G-2 kdy budete mít space palubku v nabídce k tomuto stroji?

Teď mě kolega upozornil, že sada Space na G-2 bude vydaná v červnu. (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal M. » 11 dub 2021, 08:24

Vl.Šulc píše:

Teď mě kolega upozornil, že sada Space na G-2 bude vydaná v červnu. (:)

Děkuji tak já si ten měsíc počkám. Přeji pěkný den.
Nelze něco jen začít, musí se to také dokončit. Dr. Ernst Kupfer
Michal M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Marek » 11 dub 2021, 21:31

Dobrý večer pane Šulci,
zaujalo mě, že vydáváte téměř totožné lepty k tomu samému modelu. Netříští zbytečně takové zdvojení výrobní možnosti? Nebo bude starší sada stažena z prodeje?
V čem jsou lepty 36640 na ZSU-23-4 (Zvezda) natolik odlišné od leptů 35477 na Dragona? Zvezda má být přebalený Dragon, návody k leptům jsou praktický totožné, jen cena nových leptů je skoro tři krát větší. A ve starších byla navíc maska.

Děkuji za odpověď
H.
Honza Marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 11 dub 2021, 21:37

Vl.Šulc píše:Podle sousední témy to tak opravdu vypadá, my si to ale s dovolením ještě prověříme. Pokud se námitky ukáží jako relevantní, tak sadu stáhneme z prodeje, opravíme a vrátíme do prodeje pod novým katalogovým číslem. Stejně prověřujeme i sady s tou popisovanou sadou související. Zároveň jsme zastavili jejich prodej, do vyřešení případu.

Jen nesměle! Kdyby jste se rozhodli udělat tu sadu leptů na Su-27UB znovu, kdy ji lze očekávat?

A druhá otázka, nebo spíše měl bych drobný návrh na rozšíření řady Space 3D Decal! Proč neděláte touto technologií i podvozkové šachty? Určitě bych si to koupil...
Více zde - druhá polovina příspěvku.
viewtopic.php?f=57&t=139619#p2414992
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 12 dub 2021, 19:14

Honza Marek píše:Dobrý večer pane Šulci,
zaujalo mě, že vydáváte téměř totožné lepty k tomu samému modelu. Netříští zbytečně takové zdvojení výrobní možnosti? Nebo bude starší sada stažena z prodeje?
V čem jsou lepty 36640 na ZSU-23-4 (Zvezda) natolik odlišné od leptů 35477 na Dragona? Zvezda má být přebalený Dragon, návody k leptům jsou praktický totožné, jen cena nových leptů je skoro tři krát větší. A ve starších byla navíc maska.

Děkuji za odpověď
H.

My to takto děláme, Ta starší sada je opravdu stará, skoro dvacet let, tak nějak hodně zapadlá. Pokud se takto starší model objeví v novém přebalu a máme za to, že sevyplatí udělat na tento nový přebal lepty, tak je raději vydáme znova pod novým katalogovým číslem. Upozorňovat, že na ten model existuje nějaká stará sada moc nefunguje. Ta nová je opravdu upravené jen mírně, v nějakých pár kusech součástek. Rozdíl v ceně je daný dobou vydání, ceny jsou dnes u všeho vyšší, než před dvaceti lety. Navíc ta původní sada byla někdy v roce 2007 zlevněna, proto je tam tak velký rozdíl v ceně. Zbývá jí ve skladě pár kusů, v podstatě se doprodává. Takže ji doporučuji koupit, nekoupit ji je taková typická promarněná příležitost (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 12 dub 2021, 19:16

jezekm píše:
Vl.Šulc píše:Podle sousední témy to tak opravdu vypadá, my si to ale s dovolením ještě prověříme. Pokud se námitky ukáží jako relevantní, tak sadu stáhneme z prodeje, opravíme a vrátíme do prodeje pod novým katalogovým číslem. Stejně prověřujeme i sady s tou popisovanou sadou související. Zároveň jsme zastavili jejich prodej, do vyřešení případu.

Jen nesměle! Kdyby jste se rozhodli udělat tu sadu leptů na Su-27UB znovu, kdy ji lze očekávat?

A druhá otázka, nebo spíše měl bych drobný návrh na rozšíření řady Space 3D Decal! Proč neděláte touto technologií i podvozkové šachty? Určitě bych si to koupil...
Více zde - druhá polovina příspěvku.
viewtopic.php?f=57&t=139619#p2414992

Sada na Su-27UB bude opravdu po úpravách vydaná znova, ale zatím pro ni nemám termín.

Podvozkové šachty ve Space budeme zkoušet, ale nezaručuji Vám, že to bude fungovat.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Marek » 12 dub 2021, 21:45

Děkuji za vyčerpávající odpověď. S tou slevou starších leptů v minulosti je mi už jasný takový rozdíl v ceně. Příležitost jsem naštěstí nepromarnil a nakoupil už před 10 lety.

H.
Honza Marek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48852 • Stránka 2096 z 3257 • 1 ... 2093, 2094, 2095, 2096, 2097, 2098, 2099 ... 3257

Zpět na Diskuse