Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Stříkací pistole

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 10 z 32 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Kickass » 16 srp 2007, 19:56

Já si myslim, že kvalitně se dá nastříkat s jakoukoli pistolí co se týče velkých ploch a přechody mezi barvami je stejně nejlepší maskovat(ne na těsno páskou) a vypadá to i nejrealističtěji, nakonec stejně jen záleží na dostatečném tlaku vzduchu a na dobře připravené barvě.. Na miniaturách, jako jsou modely by stejně neměl být pozvolný přechod znát skoro vůbec, i když se nám to líbí=) věc se ale mění když se rozhodnete stříkat hady a fleky ale i tahle věc se dá udělat s běžnými stříkacími pistolemi, napadlo mě to úplně hned ani jsem to nemusel zkoušet a samozřejmě to fungovalo.. na fleky jsem si nastavil minimální průchod barvy a stříkal z besprostřední blízkosti.. nádhera, tím vším chci říct že investice nad 3000Kč jsou vyhozené peníze, to je můj názor. Samozřejmě může být stříkání s lepší pistolí v některých ohledech snazší a pohodlnější to nevyvracim.
Kickass

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 18 srp 2007, 15:22

Keď už je reč o pištolkách: Aký je váš názor/skúsenosť s pištoľou od fy. Revell konkrétne typ Profi - Master Class? (obr.nižšie)
Potreboval by som nejaké postrehy či skúsenosti.

Mám možnosť lacno kúpiť v 100% stave no zatiaľ váham...
Dík.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 18 srp 2007, 15:47

me pro zmenu zajima, jestli naaahodou nekdo nevi neco o tehle:

http://www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=2392

799 kc za dvojcinnou ...jeste mene nez za fengdu :-)
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod -N- » 22 srp 2007, 19:08

tak jsem dneska koupil fengda BD180 a ta ludra ma ohnutou jehlu, takze zitra hura zase 60km na reklamaci, neda se to nejak opravit? nebo nejsou vsechny takove?
-N-

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 22 srp 2007, 19:27

:shock: no toto... umís to rychle nafotit?? bo vony ty fengdy se tvářej na to že sou ohnutý( protože tohle si neumím vysvetlit- zrovna ta tvoje 180 nemela nikdy difuzor sundaný aby se mohla jehla ohnout
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod -N- » 22 srp 2007, 19:50

nafotit to nemuzu, neb nemam makro objektiv, ale kdyz projedu jehlou po prstu nebo tricku, tak zatrhavam. zitra ti to ukazu, v te moji stare pistoli je jehla jak z oceli,ale tahle fengda je jak z peroviny, pruzi..ale hrot jehly bude asi pekne mekky.
-N-

• Odpovědět s citací

Re: Stříkací pistole

Příspěvekod Kojak » 03 dub 2008, 10:38

Tak oživuju tohle téma ať nemusím zakládat nový...
Už delší dobu zvažuju nákup další pistolky aby mojí fengdě 130E nebylo v koutku tak smutno...a jelikož jsem začal vydělávet i nějaký chechtáky, tak mi padnul do oka Badger 360.
Akorát mám nějaký nejasnosti okolo trysky...nevíte jakou má trysku?
Nebo máte nějekou jinou v podobné ceně a kvalitě?
Za návrhy a postřehy děkuju.
Don´t worry, be stupid!
Kojak

• Odpovědět s citací

Re:

Příspěvekod mjr.Gagarin » 03 dub 2008, 12:05

Otisaq píše:me pro zmenu zajima, jestli naaahodou nekdo nevi neco o tehle:

http://www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=2392

799 kc za dvojcinnou ...jeste mene nez za fengdu :-)

Tak přesně tuhle pistolku jsem koupil před nedávnem z druhé ruky za 500,- v perfektnim stavu. S klidným srdcem můžu říct, že za ty prachy stojí. Je kvalitní, akorát sborka a rozborka je na můj vkus malinko složitější. Mám ji s tryskou 0,2 a hádky okolo 1mm s ní nastříká snad i ten, kdo v životě nedržel pistoli v ruce. Je fakt, že jsem na ni přešel z aerografa přes revelláckou fixírku, takže moje odpověď může být trošku neobjektivní, ale jsem s ní naprosto spokojený. Na dvaasedminy je ideální :lol:. Ještě doplnim, že jako zdroj vzduchu používám obyčejný ledničák + PET láhev + regulák a vše pracuje bez problému. Pokud seženu foťák, doplnim i fotku.
mjr.Gagarin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rolls » 28 dub 2008, 19:37

mozem ta poprosit o tu fotku tvojho kompresoru s tou pet flasou? nechapem presne ako to mam zapojit tak by som sa rad inspiroval, ja mam len regulacny ventil a odkalovaciu nadobku. budem dakovat velmi pekne [-o<
Robim hlavne ruske lietadla v mierke 1:72 z amerikancov jedine B-52 a SR-71
rolls

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Digis » 01 kvě 2008, 18:52

Když jsem začal před nedávnem modelovat, koupil jsem si stříkací pistoli Fengda 130, byla za rozumnou cenu a já moc nevěděl o něčem jiném. Jen jsem věděl, že chci dělat hlavně auta a motorky. Po postavení dvou modelů jsem zjistil že stříkání karosérie stříkací pistolí ve tvaru tužky není správná volby na stříkání ploch jakou jsou karosérie aut. Navíc mě z ní bolel prst kterým jsem ji ovládal. Tato pistole je vhodná pro stříkání kamufláží apod.

958.jpg
Fengda BD-130

Pak jsem teprve objevil, že se dá koupit i stříkací pistole , ve tvaru pistole, ale nejnižší cena byla kolem 2500,-. Řekl jsem si, že budu muset počkat. Pak jsem narazil na obchod Rootra, který prodává mimo jiné i aibrushové pistole a jaké bylo moje překvapení, když tam byla i Fengda BD-116 za 1245,- i když jinde stojí 2500,-. Neváhal jsem a tuto koupil. Dnes jsem ji otestoval, a jsem velice spokojen, jak se stříkáním, tak i držením v ruce a ovládáním. Má dvě nádobky, které se šroubují zboku a dají se naklánět podle potřeby. Myslel jsem, že ta velká nádobka je na nic, ale dnes jsem zjistil, že na stříkání kapotáže se určitě využije líp než malá.
Pro lidi co nepotřebují stříkat kamufláže, je tato pistole ideální volba a nebo mají dvě jako já :).
Chtěl bych poradit začátečníkům, aby neudělali stejnou chybu jako já a pokud jsou rozhodnuti čím se budou zabývat ať podle toho koupí i stříkací pistoli.

fengda.jpg
Fengda BD-116

http://www.rootra.com/item.php?zbozi_id ... istole-116
Radek Kadlec

Rozpracováno
Kawasaki Ninja
Diorama
Dokončeno
Lamborghini Gallardo
Digis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kubis » 22 kvě 2008, 20:53

Dobrý večer pánove, mám problém s touto pistolkou: http://www.hobby.rooya.cz/item.php?zboz ... istole-200.
Jednoduše nestříká. Naplním barvou pustím vzduch a když pustím i barvu tak vzduch jen probublává zpět do barvy. Zkoušel sem to i s čistým ředidlěm takže špatnou barvou to není. Tlak sem zkoušel taky od 0 do cca 3atm a taky nic. Rozborku a sborku už mám za sebou asi tak 100x. Pistolka je dokonale čistá. Za každou radu budu vděčný. S airbrushem sem už něco nastříkal, ale teď sem v koncích.
kubis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 22 kvě 2008, 21:24

prasklé těsnění pod tryskou nebo hned za výstupem z kalíšku
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 23 kvě 2008, 06:01

Kojak píše:Tak oživuju tohle téma ať nemusím zakládat nový...
Už delší dobu zvažuju nákup další pistolky aby mojí fengdě 130E nebylo v koutku tak smutno...a jelikož jsem začal vydělávet i nějaký chechtáky, tak mi padnul do oka Badger 360.
Akorát mám nějaký nejasnosti okolo trysky...nevíte jakou má trysku?
Nebo máte nějekou jinou v podobné ceně a kvalitě?
Za návrhy a postřehy děkuju.

Som šťastným majiteľom Badgeru 360. Čo sa týka veľkosti trysky tak sa mi zdá že som zachytil 0.7 mm ale to netuším presne. V príbalových materiáloch alebo na stránke gunze som to nejak nevidel (možno som sa len zle pozeral).
Ale je tam použitá ihla so zdvojeným skosením a tým pádom je schopná striekať aj veľmi tenké čiary. Trochu je náročná na spúšť, akonáhle potiahneš viac dozadu tak farba sa v nej stráca ako "palivo v tanku" ale na druhej strane ak Ti zasychá farba na tryske tak veľmi ľahko sa prefukne. Myslím že pre začiatočníka moc vhodná neni, to by som odporúčal asi badger 100 ale inak je to pištoľ ktorej kúpu vôbec neľutujem.
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kubco » 27 kvě 2008, 19:37

suuper uz sa tesim pred 2 dnami som si objednal BD-200 co vi na nu je to vhodna volba so striekacimi pistolkami mam len chabe skusenoszi vlastnim revelacku fixirku a kamarat mi sem tam pozici BD-180 dobre som si na zaciatok vybral ?? staci 2ml kalistek ??
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=55009
kubco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 01 čer 2008, 07:24

mazec vcera jsem slavil narozky a dostal jsem toto :P :P :P
Přílohy
P1010335.JPG
KLUBÍČKO!
http://afvmodels.blogspot.com/
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Hlaváček